Christmas Movie Night Ideas

Christmas Movie Night Ideas

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και λίγο πολύ όλοι μας σκεφτόμαστε στολισμούς, πάρτι, εξορμήσεις ή απλώς πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ξεκούραση. Από παιδάκι λατρεύω τα Χριστούγεννα και τρελαίνομαι να βλέπω ταινίες στο σαλόνι υπό το φως του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Δεν μπορώ να φανταστώ ιδανικότερο σκηνικό ένα στολισμένο σπίτι με πολλά φωτάκια και χουχούλιασμα τον καναπέ με τις αγαπημένες μου ταινίες. 

  • Nemesis Now Gremlins: Gizmo Fairy Lights Φιγούρα ύψους 13εκ.

    Nemesis Now Gremlins: Gizmo Fairy Lights Φιγούρα ύψους 13εκ.

    0
    0
    από 21,85 €
  • Funko Pocket Pop! Disney: Nightmare Before Christmas - Advent Calendar 24 Piece

    Funko Pocket Pop! Disney: Nightmare Before Christmas - Advent Calendar 24 Piece

    88,65 €
  • Funko Pop! Deluxe: Nightmare Before Christmas - Jack Skellington Zero Tree 1386

    Funko Pop! Deluxe: Nightmare Before Christmas - Jack Skellington Zero Tree 1386

    0
    0
    από 23,23 €

1. It's a Wonderful Life - All time classic

Η ταινία ξεκινάει την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ο ήρωας μας George Bailey, ένας νέος που παράτησε τα όνειρα του προκειμένου να σώσει την πόλη του και τη μικρή επιχείρηση των γονιών του από τον αδίστακτο επιχειρηματία Henry Potter, βρισκόμενος σε απόγνωση λόγω οικονομικών χρεών αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Την πράξη του αποτρέπει ο  Clarence, ένας άγγελος, που εμφανίζεται ενώπιον του δείχνοντας του πόσο θα επηρέαζε ο θάνατος του την οικογένεια του και τους συμπολίτες του. Το It's a Wonderful Life είναι μία ταινία χάδι αφού ο ήρωας καταφέρνει να βρει λύτρωση αλλά και να αναγνωρίσει αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή. 

2. The Nightmare Before Christmas - Η creepy επιλογή

Όταν ο βασιλιάς της Πόλης του Halloween, Jack Skellington, ανακαλύπτει τη Χριστουγεννιάτικη πόλη αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο των Χριστουγέννων και τη θέση του Άγιου Βασίλη, σκαρώνοντας διάφορα μακάβρια σχέδια. Ίσως, η καταλληλότερη ταινία για τη μετάβασή μας από τους εορτασμούς του  halloween στο κλίμα των Χριστουγέννων.

3. Gremlins - Cute but psycho

Ταινία υπενθύμιση προς τους γονείς να προσέξουν ιδιαίτερα τα δώρα που θα επιλέξουν για τα Χριστούγεννα γιατί ίσως να το μετανιώνουν για όλο το χρόνο. Ο Billy Peltzer παίρνει σαν δώρο Χριστουγέννων από τον πατέρα του ένα γλυκύτατο Mogwai. Όταν όμως παραβιάζει τρεις πολύ σημαντικούς κανόνες σχετικούς με τη φροντίδα του νέου του κατοικίδιου, θα δημιουργήσει μια ορδή τεράτων και το απόλυτο χάος! 

4. A Charlie Brown Christmas - Τροφή για σκέψη

Απανταχού Snoopy fans ενωθείτε! Όσο ο Snoopy και οι φίλοι του προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα ο Τσάρλι Μπράουν, θλιμμένος από την εμπορευματοποίηση που βλέπει γύρω του, προσπαθεί να βρει ένα βαθύτερο νόημα στη γιορτή.

5. Edward Scissorhands - Λίγος ρομαντισμός

Ο ψαλιδοχέρης είναι ένας τεχνητός άνθρωπος, ο οποίος κατασκευάστηκε με ψαλίδια για χέρια και έμεινε ανολοκλήρωτος όταν ο εφευρέτης του πέθανε. Η ζωή του ανατρέπεται όταν τον φιλοξενεί μια οικογένεια των προαστίων και αρχίζει να αναπαύσει συναισθήματα και σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του. Στην ταινία βλέπουμε μία από τις χαρακτηριστικότερες χριστουγεννιάτικες σκηνές όπου κατά τον στολισμό του σπιτιού ο Edward δημιουργεί γλυπτά από πάγο με τα χέρια του και η κόρη της οικογένειας Kim χορεύει γύρω του απολαμβάνοντας τη βροχή που δημιουργεί ο πάγος.

 6. Mickey's Christmas Carol - An alternative Scrooge

Η κλασική ιστορία του Σκρουτζ προφανέστατα και δε θα μπορούσε να λείπει από οποιαδήποτε λίστα με χριστουγεννιάτικες ταινίες, ωστόσο μία από τις πιο χαριτωμένες και προσωπικά αγαπημένη μου εκδοχή, είναι το  Mickey's Christmas Carol όπου ο αγαπημένος μας Mickey Mouse και οι φίλοι του ενσαρκώνουν το γνωστό παραμύθι του Charles Dickens.

Στολίδια στο πνεύμα των σινεφίλ Χριστουγέννων

  • Enesco Nightmare Before Christmas - Jack Χριστουγεννιάτικο Κρεμαστό Στολίδι Πολύχρωμο 9.5εκ.

    Enesco Nightmare Before Christmas - Jack Χριστουγεννιάτικο Κρεμαστό Στολίδι Πολύχρωμο 9.5εκ.

    0
    0
    19,30 €
  • Nemesis Now Χριστουγεννιάτικο Κρεμαστό Στολίδι

    Nemesis Now Χριστουγεννιάτικο Κρεμαστό Στολίδι

    0
    0
    από 12,18 €

Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικα δέντρα για όλα τα  budgets
Στολισμός χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: 5+1 διακοσμητικά!
Συνταγές για κουραμπιέδες!
Συνταγές για μελομακάρονα!