Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Μία από τις μεγαλύτερες ίσως προκλήσεις των γιορτινών ημερών, είναι να καταφέρεις να μπεις στη νέα χρονιά χωρίς να βγεις από τα ρούχα σου λόγω παραπάνω κιλών. Σίγουρα είναι δύσκολο, όταν βομβαρδίζεσαι από αλμυρά και γλυκά εδέσματα, αλλά με μεθοδευμένες κινήσεις, η ζυγαριά θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι παραδοσιακοί ένοχοι

Φυσικά δεν είναι άλλοι από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Το βασικό είναι να μην τα τρως σαν αντιβίωση, δηλαδή δύο το πρωί, δύο το μεσημέρι και δύο το βράδυ. Δεν λέμε να τα αποφύγεις, δεν γίνεται άλλωστε, αλλά προσπάθησε να περιορίσεις τις ποσότητες, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες. Ένα-δύο την ημέρα αρκούν, ειδικά αν τις πρώτες μέρες έχεις κάνει test drive σε κάθε φουρνιά που πέρασε από μπροστά σου.

Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Το σύνδρομο του μπουφέ

Σε έχουν καλέσει σε σπίτι και το τραπέζι είναι φορτωμένο με φαγητά, που το ένα φαίνεται καλύτερο από το άλλο. Δεν θα σου πούμε το κλασικό "βάλε περισσότερη σαλάτα", γιατί σίγουρα είσαι από εκείνους που στους γάμους προσπερνάνε το σάλαντ μπαρ γελώντας ειρωνικά. Προσπάθησε να βάλεις μόνο ένα πιάτο (δεν φτιάχνουμε πυργάκια από πατάτες και μακαρόνια ογκρατέν για να χωρέσουν όλα) και απόφυγε μεγάλες ποσότητες από πολύ λιπαρά φαγητά.

Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Του πεινασμένου η ζυγαριά δεν γέλασε ποτέ

Μην παραλείπεις γεύματα μέσα στη μέρα, επειδή το βράδυ θα πας σε γιορτινό τραπέζι. Μπορείς να φας ελαφριά, όπως μία σαλάτα ή ένα ελαφρύ σνακ. Αν πας πεινώντας, θα φας πολύ και λαίμαργα, με αποτέλεσμα να πάρεις πολλές παραπάνω θερμίδες. Επίσης προσπάθησε να τρως αργά και όχι να καταπίνεις το φαγητό σαν γλάρος. Μην ξεχνάς ότι χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά από την ώρα που ξεκινάμε το φαγητό για να προκληθεί κορεσμός.

Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Κουνήσου από τη θέση σου

Ανεβοκατέβαινε παντού με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ και περπάτα όσο περισσότερο μπορείς: στη δουλειά, στο μετρό, στα εμπορικά όταν ψωνίζεις και στις εξορμήσεις για δώρα. Στα χριστουγεννιάτικα πάρτυ δώσ' τα όλα στον χορό και αν βρεθείς σε χιονοδρομικό, κάνε το αγαπημένο σου χειμερινό sport (αν το κατέχεις, αλλιώς μην το επιχειρήσεις χριστουγεννιάτικα).

Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Πιες σε ό,τι είχαμε ζήσει μέχρι χτες...ΝΟΤ

Σίγουρα η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται κατακόρυφα τις γιορτινές μέρες. Κοκτέιλ, ποτά, κρασιά, σαμπάνια και άλλα αλκοολούχα, ρέουν άφθονα σε χριστουγεννιάτικα τραπέζια και πάρτυ. Προσπάθησε να μην ξεφεύγεις συνεχώς (ποτέ αν πρόκειται να οδηγήσεις). Είναι οκ να πιεις λίγο παραπάνω κάποιες φορές, αλλά όχι συνεχώς και σε καθημερινή βάση με τη δικαιολογία ότι είναι γιορτές. Αφενός φορτώνεις τον οργανισμό σου με άχρηστες θερμίδες κι αφετέρου το χανγκόβερ της επόμενης μέρας θα σε βασανίσει.

Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Μην καταπιέζεσαι

Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις απόλαυσέ το! Φάε και πιες όσο θες, γιατί στη τελική πόσες χαρές μας έχουν μείνει; Κι αν πάρεις και κανα-δυο κιλάκια, εδώ είμαστε για να τα χάσεις

Καλές γιορτές!

Βγάλε τις γιορτές, χωρίς να βάλεις κιλά

Σχετικά Άρθρα

Πιάτα με χαμηλές θερμίδες για τα Xριστούγεννα
Πως να αποφύγεις τα περιττά κιλά στις γιορτές
Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά από 5 χώρες της Ευρώπης
Xριστούγεννα με αγαπημένα ελληνικά γλυκά στην πόρτα σου!