4+1 χρήσεις για το λάδι καρύδας, που θα σου λύσουν...τα χέρια!

4+1 χρήσεις για το λάδι καρύδας, που θα σου λύσουν...τα χέρια!

Οι καρποί του δέντρου της ζωής, όπως το χαρακτηρίζουν στις Φιλιππίνες, ή αλλιώς οι καρποί του δέντρου της καρύδας Cocos Nucifera, είναι ευρέως γνωστοί για τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία αλλά και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτουν.

Το λάδι καρύδας, είναι πλέον ένα συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στον τομέα της κοσμητολογίας, αφού οι ιδιότητες του το κρίνουν ιδανικό για την περιποίηση του προσώπου, του δέρματος και των μαλλιών.

Πάμε λοιπόν να δούμε 4+1 tips, για το πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σου αλλάξει την καθημερινότητα!

  • Όλα Bio Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης Raw 500gr

    Όλα Bio Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης Raw 500gr

    από 6,69 €
  • Βιολόγος Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης 100ml

    Βιολόγος Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης 100ml

    2
    5
    2
    από 5,82 €
  • Biona Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης 800gr

    Biona Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης 800gr

    2
    5
    2
    από 20,95 €
  • Bio Planete Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 400ml

    Bio Planete Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 400ml

    από 6,91 €

Ενυδατικό χειλιών: Τα σκασμένα χείλη είναι "on trend" τον χειμώνα και ένας φυσικός τρόπος για να τα αντιμετωπίσεις είναι το λάδι καρύδας. Με μία μικρή ποσότητα, θα νιώσεις την απόλυτη ενυδάτωση και την αίσθηση ξηρότητας και "τραβήγματος" να υποχωρεί άμεσα. Μπορείς να το έχεις μαζί σου σε μία μικρή συσκευασία (βαζάκι, θήκη φακών επαφής κλπ) και να το ανανεώνεις, όποτε το χρειάζεσαι!

Body Oil: Αν ταλαιπωρείσαι από σκασμένες φτέρνες, ξηρούς αγκώνες και γόνατα, τότε το λάδι καρύδας μπορεί να σου προσφέρει άμεση ανακούφιση και ενυδάτωση των "προβληματικών" περιοχών. Το βράδυ πριν κοιμηθείς, μπορείς να τοποθετήσεις μία μικρή ποσότητα κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στην επιδερμίδα για να το απορροφήσει και την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με εμφανώς αναζωογονημένο και ενυδατωμένο δέρμα!

Μάσκα μαλλιών: Πριν το λούσιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας ως θεραπεία, που θα θρέψει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής. Οι ξηρές άκρες θα "εξαφανιστούν" ενώ τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν αξιοζήλευτη λάμψη.

Απολεπιστικό σώματος: Μία γρήγορη, εύκολη και "σπιτική" συνταγή για scrub σώματος, όπου η κρυσταλλική ζάχαρη σε συνδυασμό με το λάδι καρύδας, κάνουν...θαύματα! Οι κόκκοι της ζάχαρης επιτυγχάνουν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ενώ το λάδι καρύδας θα αφήσει την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και απαλή.

Ενυδατικό παρανυχίδων: Έχεις κάνει το τέλειο manicure, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών ή των χειρωνακτικών εργασιών έχουν εμφανιστεί επίπονες παρανυχίδες που σου "καταστρέφουν" το αποτέλεσμα. Με μία μικρή ποσότητα στα επωνύχια, το δέρμα ενυδατώνεται, φαίνεται λαμπερό και υγιές, ενώ ταυτοχρόνως, δυναμώνουν και τα νύχια σου!

Σχετικά Άρθρα

Coconut Oil Pulling: Το νέο healthy trend
Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι σε 5 βήματα!
Συμβουλές για περιποίηση προσώπου από τα 30 και μετά
Συμβουλές για περιποίηση προσώπου από νεαρή ηλικία
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες