Τα πρώτα γυαλιά ηλίου στην ιστορία!

Τα πρώτα γυαλιά ηλίου στην ιστορία!

Στη φωτογραφία αυτή βλέπετε πως ήταν ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ! (τρελό εσθέτικ παραδόξως!)

Η ανάγκη να προστατεύουμε κάπως τα μάτια μας κάποιο είδος "γυαλιών ηλίου" υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Πρώτοι ήταν οι Ινουίτ (το όνομα των αυτοχθόνων λαών της Γροιλανδίας, του Καναδά και της Αλάσκας) που φορούσαν "γυαλιά" από ξύλο ή σκαλιστά κόκκαλα φάλαινας με μικρές σχισμές, για να μπλοκάρουν την ηλιακή ακτινοβολία! Μπορεί να φαίνεται παράξενο που δεν ήταν κάποιος πιο νότιος λαός, αλλά σκεφτείτε τι αντηλιά τρώγανε οι άνθρωποι που χτυπούσε ο ήλιος πάνω στο λευκό χιόνι και στον πάγο!

Γύρω στον δωδέκατο αιώνα στην Κίνα, κατασκευάζονταν γυαλιά από χαλαζία (είναι ορυκτό που κυρίως χρησιμοποιείται στην κατασκευή ρολογιών!). Αν και μπλόκαραν τις ακτίνες του ήλιου, προορίζονταν κυρίως για τους Κινέζους δικαστές! Αυτοί τα φορούσαν για να μη φαίνονται οι εκφράσεις τους την ώρα της δίκης! #POKERFACE 

Τα γυαλιά ηλίου ξεκίνησαν να γίνονται πιο διαδεδομένα στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και τα φορούσαν κυρίως οι σταρ του Χόλιγουντ!

Γενικά οι φακοί των γυαλιών ηλίου έχουν συνήθως σκούρο χρώμα, ώστε να αποδυναμώνεται λίγο το έντονο φως πριν περάσει στο μάτι μας, ενώ είναι φτιαγμένοι από ειδικά υλικά ώστε να αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία! 
Το χρώμα των φακών είναι συνήθως ένα σκούρο καφέ (ή πράσινο ή γκρι) επειδή αυτά τα χρώματα παραμορφώνουν λιγότερο τα χρώματα γύρω μας όταν φοράμε τα γυαλιά! Η μαζική παραγωγή γυαλιών ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και για τον υπόλοιπο κόσμο ξεκίνησε στα τέλη του 1920 από το μπραντ του Αμερικανού Σαμ Φόστερ! 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. Και μιλάμε ΑΠΛΑ για γυαλιά ηλίου!

Αυτή η ΣΟΥΠΕΡ χρήσιμη εφεύρεση έμεινε πίσω, επειδή πριν από τα γυαλιά ηλίου οι άνθρωποι προστατεύονταν από τον ήλιο είτε με μεγάλα καπέλα είτε με ομπρέλες!

2 ΚΟΥΛ ΦΑΚΤΣ

Λέγεται πως στις Η.Π.Α κάθε 14 λεπτά κάποιος χάνει, σπάει ή κάθεται πάνω στα γυαλιά ηλίου του ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΩ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. Ο Έλτον Τζον διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές γυαλιών ηλίου στον κόσμο! (πάνω από 250.000 ζευγάρια!)

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες