Το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο!

Το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο!

TO ΠΙΟ ΗΣΥΧΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ MICROSOFT ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ! ΤΟΣΟ ΑΦΥΣΙΚΑ ΗΣΥΧΟ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ!

Οι τοίχοι του δωματίου είναι κατασκευασμένοι από έξι στρώσεις τσιμέντου και ατσαλιού, υπάρχει παντού υαλοβάμβακας (ηχομονωτικό υλικό) ώστε να μην υπάρχει ηχώ και το δάπεδο είναι ένα πλέγμα από αιωρούμενα καλώδια που απορροφούν τον ήχο!

ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ!
 Και όχι μόνο την καρφίτσα! Είναι τόσο ήσυχα που θα μπορείς να ακούσεις ξεκάθαρα την αναπνοή σου, τον χτύπο της καρδιάς σου ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΡΙΒΟΝΤΑΙ!

Κάπως τρομακτικό, αλλά νιώστε λίγο πόσο μοναδική εμπειρία θα ήταν να μπορέσουμε έστω και για λίγο να ακούσουμε όλους αυτούς τους ήχους που υπάρχουν από πάντα και συμβαίνουν μέσα μας, αλλά καλύπτονται από όλη την άλλη ηχητική πληροφορία που υπάρχει γύρω μας!

Η κατασκευή αυτού του δωματίου πήρε γύρω στον ενάμιση χρόνο από τη Microsoft και το έφτιαξαν μόνο και μόνο για να υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που να μπορείς να νιώσεις - όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται - την απόλυτη ησυχία! (Και κυρίως ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.)

Είναι δύσκολο να την παλέψεις σε ένα τέτοιο δωμάτιο πάνω από 45 λεπτά και οι πιο πολλοί φρικάρουν με όλους αυτούς τους καινούργιους ήχους που ξαφνικά μπορούν να ακούσουν απο το ίδιο τους το σώμα! (ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΑΝΑΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΟΡΥΒΟΣ!)

Αυτά τα φουλ ήσυχα δωμάτια λέγονται ανηχωικοί θάλαμοι και επειδή μέσα σε αυτά δεν περνάει κανένας ήχος από το εξωτερικό περιβάλλον, είναι χρήσιμα για έρευνες που έχουν να κάνουν με την ακουστική, για δοκιμές εκπομπών ακτινοβολίας, κλπ.

Προσπαθήστε λίγο να σκεφτείτε αυτή την αίσθηση - να μην ακούς ΤΙΠΟΤΑ, εκτός απο τους ήχους του σώματός σου πεντακάθαρα για πρώτη φορά!! Θα την παλεύατε πιστεύετε; Εγώ πιστεύω θα πάθαινα πανικό μετά απο 5-10 λεπτά

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες