Η νέα Rohnson Φριτέζα Αέρος R-2858 εναντίον της R-2834

Η νέα Rohnson Φριτέζα Αέρος R-2858 εναντίον της R-2834

Μια από της δημοφιλέστερες φριτέζες αέρος στο Skroutz αλλά και στην αγορά, είναι η Rohnson R-2834 SmartChef XL που εδώ και μήνες απολαμβάνουν οι καταναλωτές.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και ο ας πούμε διάδοχος της, η Rohnson R-2858 SmartChef XL 2 Soft Cooking, που σκοπεύει και αυτή να γίνει ένα από τα best seller της αγοράς.

Σε μια πρώτη εικόνα, οι δύο συσκευές φαίνονται πανομοιότυπες, αλλά υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κάνει την R-2858 να ξεχωρίζει και βρίσκεται στο όνομα του μοντέλου: Soft Cooking!

Πάμε όμως να δούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους!

Σε τι μοιάζουν;

Για αρχή, οι δύο φριτέζες αέρος έχουν τον ίδιο σχεδιασμό και μέγεθος. Η ισχύς τους είναι 1800W, οι κάδοι τους έχουν χωρητικότητα 8 λίτρα, με το τζαμάκι SmartView στο μπροστινό μέρος. Το εύρος θερμοκρασίας τους είναι 80 έως 200°C και ο χρόνος μαγειρέματος είναι μέχρι 60 λεπτά (με μια εξαίρεση που θα δούμε παρακάτω).

Εννοείται πως συνδέονται μέσω WiFi στην εφαρμογή της Rohnson, από το οποίο μπορείς να προγραμματίσεις και να λειτουργήσεις απομακρυσμένα την φριτέζα αέρος, αλλά και να φτιάξεις κάποια από τις δεκάδες συνταγές που υπάρχουν διαθέσιμες.

Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Για αρχή, η R-2858 SmartChef XL 2 έχει στο πάνω μέρος ένα μικρό αποσπώμενο δοχείο χωρητικότητας 200ml, το οποίο γεμίζει με νερό και είναι υπεύθυνο για την λειτουργία Soft Cooking! Εάν επιλεγεί, ψεκάζει νερό ανά διαστήματα μέσα στον κάδο και το φαγητό, ώστε να παραμένει ζουμερό στο εσωτερικό και να μην καίγεται εξωτερικά, κρατώντας το παράλληλα τραγανό!

Το νεότερο μοντέλο διαθέτει ανανεωμένη οθόνη αφής και 8 αντί 6 προεπιλεγμένα προγράμματα ψησίματος, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του. Επιπλέον, διαθέτει επιλογή αποξήρανσης φρούτων, με εύρος θερμοκρασίας 30 έως 80°C και διάρκεια λειτουργίας 2 έως 24 ώρες.

Και μπορεί ο κάδος να είναι ο ίδιος, όμως στην R-2858 απουσιάζουν οι εγκοπές που επιτρέπουν στην σχάρα να τοποθετείται σε δύο διαφορετικά ύψη, αναλόγως την συνταγή και τα υλικά. Θα υποθέσω πως αυτό έγινε για την καλύτερη λειτουργία του Soft Cooking και την κατανομή του νερού κατά τον ψεκασμό, να απαιτείται περισσότερος ελεύθερος χώρος από την οροφή μέχρι το φαγητό.

Και σε ένα πιο ασήμαντο χαρακτηριστικό, το εξωτερικό μέρος της R-2858, σε αντίθεση με την R-2834 δεν είναι μαύρο γυαλιστερό αλλά ματ κάπως σαν σαγρέ, κάτι που σημαίνει λιγότερα σημάδια από δάχτυλα, σκόνη και λάδια.

Και ποια να επιλέξω τελικά;

Λοιπόν, δοκίμασα και τις δύο σαν μέρος των reviews μου και έχω να πω πως η εξαιρετική απόδοση στο ψήσιμο της R-2834 που απολαμβάνω εδώ και μήνες μεταφέρθηκε αυτούσια και στην R-2858. Επιπλέον, με την ενεργοποίηση της λειτουργίας Soft Cooking της Rohnson R-2858, τα κρέατα όπως μπριζόλες χοιρινές, στήθος κοτόπουλο, μπιφτέκια μοσχαρίσια και του σολομού φιλέτο ήταν όντως πιο ζουμερά στο εσωτερικό τους λόγω της έξτρα υγρασίας.

Εάν ψάχνεις μια ικανή φριτέζα αέρος με μεγάλο κάδο, τότε όποια και να διαλέξεις θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο! Εγώ προτείνω και τις δύο ανεπιφύλακτα!

Βρες και τις δύο εδώ!

Σχετικά Άρθρα

Τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις στο ψυγείο
Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις με την φριτέζα αέρος
Μα τι είναι τελοσπάντων αυτό το Air Fryer;
Τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις στην κατάψυξη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες