Πώς να διακοσμήσεις τον χώρο σου μετά τις γιορτές

Πώς να διακοσμήσεις τον χώρο σου μετά τις γιορτές

Η μετάβαση από τη χριστουγεννιάτικη στη χειμερινή διακόσμηση μπορεί να φαίνεται τεράστιο βάσανο, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να είναι.

Παρακάτω θα βρεις προτάσεις για να κάνεις άνετο και cozy τον χώρο σου μετά τα Χριστούγεννα με στοιχεία που μπορούν να χαρίσουν ομορφιά και κάθε στιγμή του χρόνου.  

# Ξεφορτώσου όλο το κόκκινο

Οι ουδέτερες χρωματικές παλέτες είναι διαχρονικές και ταιριάζουν στα περισσότερα σπίτια. Τον χειμώνα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη ώρα να εκτιμήσεις την καθαρή αίσθηση που δίνει ο συνδυασμός γήινων χρωμάτων στα διακοσμητικά στοιχεία. Τα μαξιλάρια στον καναπέ σου είναι το κλειδί στην διακόσμηση του σαλονιού, γι' αυτό ακόμα κι αν αλλάξεις μόνο τις μαξιλαροθήκες, αμέσως θα αλλάξεις και το ύφος στο σαλόνι σου. Παράλληλα, με τα κατάλληλα χαλιά από χοντρό ύφασμα, ριχτάρια ή κουβέρτες καναπέ θα υπάρξει μια άμεση αλλαγή και στη διάθεσή σου, για να περάσεις ευχάριστα τον υπόλοιπο χειμώνα.

  • Ριχτάρια Ριχτάρια
  • Διακοσμητικά Μαξιλάρια Διακοσμητικά Μαξιλάρια
  • Κουρτίνες Κουρτίνες
  • Κουβέρτες Κουβέρτες
  • Χαλιά Σαλονιού Χαλιά Σαλονιού

# Φέρε πρασινάδα στο σαλόνι σου

Το πράσινο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσεις ζεστασιά και χρώμα σε ένα ουδέτερο χειμωνιάτικο σπίτι. Αληθινά φυτά εσωτερικού χώρου ή και τεχνητά λουλούδια σίγουρα θα λειτουργήσουν στο να δώσουν θετική αύρα στον χώρο. Σε κάθε επιφάνεια, ένα όμορφο βάζο με κάποια πράσινα κλαδιά μέσα είναι ό,τι καλύτερο. 

Επιπλέον, μπορείς να διατηρήσεις για λίγο ακόμα τη γιρλάντα από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - αρκεί να αφαιρέσεις τυχόν κορδέλες και τα στολίδια από πάνω. 

Πώς να διακοσμήσεις τον χώρο σου μετά τις γιορτές

# Πρόσθεσε νέα έργα τέχνης

Δοκίμασε να στολίσεις τους τοίχους σου με μερικούς νέους πίνακες ή με μια σύνθεση από κορνίζες σε χρώμα παρόμοιο με τα υπόλοιπα διακοσμητικά του χώρου σου. Επίσης, μπορείς να ανανεώσεις τη διακόσμηση του τοίχου σου με μεταλλικά διακοσμητικά τοίχου που δίνουν έναν πιο minimal τόνο ή υφασμάτινα boho διακοσμητικά που θα κάνουν τον χώρο φιλόξενο και ζεστό. 

Πώς να διακοσμήσεις τον χώρο σου μετά τις γιορτές

# Κεριά, πολλά κεριά

Η μυρωδιά στο σπίτι είναι πολύ σημαντική προϋπόθεση για να έχεις πάντα καλή διάθεση στον χώρο σου. Τοποθέτησε, λοιπόν, στα τραπεζάκια σου διαφορετικά κηροπήγια και σκόρπισε σε διάφορες γωνιές του σπιτιού κεριά ή και αρωματικά χώρου, που θα δώσουν υπέροχη μυρωδιά όλες τις ώρες της ημέρας. 

**Αρώματα, όπως εσπεριδοειδή και κανέλα "φωνάζουν" χειμωνιάτικο ντεκόρ!**

Πώς να διακοσμήσεις τον χώρο σου μετά τις γιορτές

# Μη ξεχνάς τις διαφορετικές υφές

Η συνθετική γούνα και το βελούδο ή ακόμη και το δέρμα είναι ιδανικά για να δώσουν το στίγμα της χειμωνιάτικης ατμόσφαιρας. Σκόρπισε χοντρές μάλλινες κουβέρτες ή μαξιλάρια με φούντες και θα δεις πως δένουν τελικά μεταξύ τους όλα σε ένα αρμονικό σύνολο. Εξάλλου, το layering, εκτός από τo ντύσιμο μπορεί να εφαρμοστεί και στη διακόσμηση, προσθέτοντας βάθος στον χώρο, αρκεί να προσέξεις τις υπερβολές. 

Και last but not least! Μη ξεχάσεις τα ψάθινα καλάθια. Είτε γεμάτα με κουβέρτες και μαξιλάρια, είτε με κάποια πρασινάδα, είτε ακόμα και άδεια ως διακοσμητικά στοιχεία, τα καλάθια προσθέτουν μια συγκεκριμένη ζεστασιά στο χώρο σου που είναι τέλειο για τον κρύο χειμώνα.

Σχετικά Άρθρα

Ολιστική διακόσμηση για ηρεμία,  χαλάρωση και θετική ενέργεια
Feng Shui: 5 tips για καλή ενέργεια
5 ιδέες διακόσμησης που θα μεταμορφώσουν άμεσα το σπίτι σου!
Διακοσμητικά χώρου για χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες