Οι καλύτερες μηχανές γκαζόν της αγοράς για το 2024

Οι καλύτερες μηχανές γκαζόν της αγοράς για το 2024

​Ψάχνεις την κατάλληλη μηχανή γκαζόν για τον κήπο σου; Δες χρήσιμα tips και τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς και βρες αυτή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

Για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές για σένα, βασιστήκαμε σε αξιολογήσεις χρηστών πάνω στα κύρια χαρακτηριστικά τους, όπως τη τροφοδοσία της μηχανής και συνεπώς την έκταση επιφάνειας κοπής που μπορείς να καλύψεις με αυτήν και αν είναι αυτοκινούμενη ή χειρός.

Η καλύτερη ηλεκτρική μηχανή γκαζόν

Το χλοοκοπτικό ρεύματος Rotak 32 είναι εξοπλισμένο με χτένι γρασιδιού για κούρεμα κοντά στις άκρες. Χάρη στο μικρό του βάρος (μόλις 6.8kg) είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και συμπαγές. Διαθέτει ισχυρό κινητήρα PowerDrive 1.200W, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ξεκούραστο κούρεμα, ακόμα και σε ψηλό γρασίδι. Η ρύθμιση ύψους κοπής μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του κήπου, από 20mm έως 60mm. Είναι κατάλληλο για μικρούς κήπους και αυλές.

Η τροφοδοσία της μηχανής γίνεται μέσω ρεύματος. Μπορείς να δουλέψεις σε απόσταση από την πρίζα ανάλογη με το μήκος του καλωδίου, διαφορετικά θα χρειαστείς μπαλαντέζα. Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, χαμηλό επίπεδο θορύβου και δεν παράγει καυσαέρια.

​Η καλύτερη ηλεκτρική μηχανή γκαζόν

Bosch Rotak 32 Μηχανή Γκαζόν Ηλεκτρική 1200W
  • Τροφοδοσία: Ρεύματος
  • Ροπή: 13Nm
  • Ισχύς: 1200W
  • Ύψος κοπής: 20-60 χιλ.
  • Χωρητικότητα κάδου: 31 λίτρα
  • Βάρος προϊόντος: 6.8 κιλά

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

Η πρώτη εντύπωση για την μηχανή είναι πάρα πολύ καλή. Έχω κάνει 4 κουρέματα μέχρι τώρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Διαθέτω γκαζόν περίπου 100 τετραγωνικά και με αυτή τη μηχανή το κουρεύω με μεγάλη ευκολία. Είναι αρκετά ισχυρή και το βασικότερο πολύ ελαφριά χωρίς να κουράζει.

Η καλύτερη μηχανή γκαζόν βενζίνης

Η μηχανή γκαζόν Castel Garden XC 48 S είναι ένα αυτοκινούμενο χλοοκοπτικό, εξοπλισμένο με πάγκο κοπής 46 εκατοστών και ισχυρό κινητήρα STIGA ST140. Η τροφοδοσία της γίνεται με βενζίνη και δεν απαιτείται η ύπαρξη ρεύματος, οπότε μπορείς να εργαστείς απομακρυσμένα. Είναι κατάλληλη για μεσαίας και μεγάλης έκτασης επιφάνειες κοπής. Διαθέτει μεγάλο κάδο συλλογής χορταριού (60 λίτρα) και διαφορετικές ρυθμίσεις ύψους κοπής, που σου επιτρέπουν να προσαρμόσεις την κοπή στις ανάγκες σου.

Σημαντικό πλεονέκτημα του βενζινοκινητήρα έναντι των άλλων κινητήρων είναι η αυξημένη ισχύς και ροπή για πολλές ώρες εργασίας σε μεγάλες εκτάσεις. Αναπόφευκτα, αυτού του τύπου οι κινητήρες έχουν κάποια μειονεκτήματα όπως τη θορυβώδη εργασία, την εκπομπή καυσαερίων και το υψηλό κόστος χρήσης και συντήρησης.

Η καλύτερη μηχανή γκαζόν μπαταρίας

Το χλοοκοπτικό γκαζόν μπαταρίας LMO 18-33 από τη Karcher διαθέτει χαμηλό βάρος και η εξαιρετική ευελιξία του επιτρέπουν να κόβει αβίαστα πιο πολύπλοκες περιοχές γκαζόν. Χάρη στο σύστημα κοπής 2 σε 1, το κομμένο γρασίδι μπορεί είτε να συλλεχθεί στον κάδο συλλογής, είτε να απλωθεί πάνω στο γκαζόν ως φυσικό λίπασμα, χρησιμοποιώντας το ειδικά εξάρτημα. Όταν ο κάδος συλλογής είναι γεμάτος, ο δείκτης στάθμης πλήρωσης δείχνει ότι πρέπει να αδειάσει. Ένα κλειδί ασφαλείας λειτουργεί ως προστασία για τα παιδιά, ώστε αποφευχθεί η εκκίνηση της συσκευής ακούσια. Η ρυθμιζόμενη στο ύψος λαβή οδηγού εξασφαλίζει μια άνετη θέση εργασίας και ο σχεδιασμός αναδίπλωσης καθιστά δυνατή την εξοικονόμηση χώρου.

Η καλύτερη αυτοκινούμενη μηχανή γκαζόν

Η αυτοκινούμενη μηχανή γκαζόν Castel Garden XC 53 SW παρέχει αξιόπιστη απόδοση και ικανότητες κοπής για μικρότερα έως μεσαίου μεγέθους γκαζόν. Έχει έναν τετράχρονο κινητήρα ST 170 OHV Autochoke με μέγιστη ισχύ 5.5 ίππων, ενώ διαθέτει ελαφριά και ανθεκτική ατσάλινη κατασκευή για αποδοτική κοπή. Η τροφοδοσία της γίνεται με βενζίνη και δεν απαιτείται η ύπαρξη ρεύματος, οπότε μπορείς να εργαστείς απομακρυσμένα.

Με την αυτοκίνηση το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, πατώντας ένα μοχλό ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι, είναι να μεταφέρεις την κίνηση την οποία παράγει ο κινητήρας στις ρόδες, με αποτέλεσμα η μηχανή να κινείται μόνη της.

Η καλύτερη μηχανή γκαζόν χειρός

Η χλοοκοπτική μηχανή με κύλινδρο της Gardena κουρεύει με ακρίβεια το γρασίδι και είναι φιλική προς το περιβάλλον. O κύλινδρος κοπής της και η κάτω λεπίδα δεν έρχονται σε επαφή και συνεπώς είναι δυνατή η εργασία με χαμηλό θόρυβο, καθώς και η εύκολη ώθηση. Το πλάτος κοπής είναι 33 εκατοστά. Οι μεγάλοι τροχοί διευκολύνουν την καθοδήγηση και παρέχουν καλή πρόσφυση. Το επιθυμητό ύψος κοπής μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα σε 4 βήματα. Διαθέτει πτυσσόμενο πλαίσιο για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης και εύκολη μεταφορά.

​Η καλύτερη μηχανή γκαζόν χειρός

Gardena 330 Classic Μηχανή Γκαζόν Χειρός
  • Τροφοδοσία: Χειρός
  • Ύψος κοπής: 12 - 42 χιλ.
  • Πλάτος κοπής: 33εκ.
  • Βάρος προϊόντος: 8.4 κιλά
  • Για 150τ.μ. έκταση γκαζόν

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

Αγορά για επιφάνεια περίπου 75 τ.μ. γκαζόν. Την έχω ήδη κάποιους μήνες και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά, πάντα σε επίπεδο γκαζόν. Εύκολη συναρμολόγηση, ποιοτική κατασκευή. Ρύθμιση για το ύψος κοπής πολύ άνετη. Εύκολη στη χρήση, δεν απαιτεί ιδιαίτερη μυϊκή δύναμη (μπορεί να την χρησιμοποιήσει μικρόσωμη γυναίκα ή έφηβος). Δεν εξαρτάται από βενζίνη ή ηλεκτρισμό, αποθηκεύεται εύκολα, αθόρυβη. Την θεωρώ ιδανική για μικρούς κήπους.

Συμβουλές για τη σωστή χρήση της μηχανής γκαζόν

Για να χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μια μηχανή γκαζόν, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες:

Σχετικά Άρθρα

Επίλεξε την καλύτερη μηχανή γκαζόν για τον κήπο σου!
Οι καλύτεροι γωνιακοί τροχοί της αγοράς
Τα καλύτερα δραπανοκατσάβιδα & ηλεκτρικά κατσαβίδια της αγοράς (2024)
Τα καλύτερα ηλεκτρικά κατσαβίδια της αγοράς (2024)