Περιποίηση μαλλιών για άνδρες

Περιποίηση μαλλιών για άνδρες

Τα όμορφα και πλούσια μαλλιά δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών.

Εκτός από τη σωστή διατροφή και γυμναστική για τη διατήρηση της φυσικής σου κατάστασης και την περιποίηση του προσώπου σου για μια υγιή επιδερμίδα, μια ελκυστική εμφάνιση περιλαμβάνει και τα μαλλιά σου. 

Δεν πρέπει, λοιπόν, να ξεχνάς και την φροντίδα των μαλλιών σου, ώστε να προβάλλεις συνολικά μια λαμπερή εικόνα. Παρακάτω θα βρεις σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές, ώστε να αποκτήσεις μια απλή και αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης μαλλιών. 

# Ξεκίνησε με ένα σωστό λούσιμο

Για να έχεις δυνατά και λαμπερά μαλλιά, θα πρέπει να φροντίσεις αρχικά για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου. Κι αυτό θα γίνει επιλέγοντας το σωστό και ποιοτικό σαμπουάν, σύμφωνα πάντα με τον τύπο των μαλλιών σου. Είτε έχεις αδύναμα μαλλιά, είτε λιπαρά μαλλιά ή αν ακόμα κι αν υποφέρεις από ξηροδερμία ή πιτυρίδα, υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα για κάθε περίπτωση. Ωστόσο, πάντα θα πρέπει να αποφεύγεις όσα περιέχουν χημικά συστατικά επιβλαβή για το δέρμα και τα μαλλιά σου.

  • Για ξηρά μαλλιά που είναι επιρρεπή στο φριζάρισμα, αναζήτησε ενυδατικά προϊόντα που περιέχουν έλαια, βούτυρα και άλλα θρεπτικά συστατικά.
  • Για λιπαρά μαλλιά, αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν συστατικά, όπως λάδι τσαγιού και χαμομήλι.
  • Για μαλλιά που σπάνε εύκολα, αναζήτησε προϊόντα αναδόμησης που περιέχουν πρωτεΐνες, όπως κολλαγόνο και κερατίνη.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να θυμάσαι είναι να μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό, γιατί έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος και να προκαλεί ξηροδερμία. Κι αν ωστόσο, έχεις κάνει ένα ζεστό ντους με ατμό, δοκίμασε να τελειώσεις με ένα πιο χλιαρό ή κρύο ξέβγαλμα, ώστε τα μαλλιά σου να φαίνονται υγιή και λαμπερά και όχι φριζαρισμένα και θαμπά όταν στεγνώσουν.

Τέλος, θα ήταν προτιμότερο να μην λούζεσαι περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα, εκτός εάν το τριχωτό της κεφαλής σου είναι ιδιαίτερα λιπαρό. Μπορεί να πιστεύεις ότι θεραπεύεις τα ξηρά μαλλιά με περισσότερο λούσιμο, επειδή τους λείπει η ενυδάτωση, αλλά στην ουσία δεν διατηρείς τα φυσικά τους έλαια και τα αφήνεις θαμπά και εύθραυστα.

Περιποίηση μαλλιών για άνδρες

# Χρησιμοποίησε μαλακτική κρέμα μαλλιών

Ακόμα και αν έχεις χρησιμοποιήσει σαμπουάν με φυσικά συστατικά, μπορεί με το συχνό λούσιμο να χάσεις κάποια από τα θρεπτικά έλαια των μαλλιών σου. Ένα σωστό conditioner αντικαθιστά τα χαμένα έλαια, προστατεύει και θρέφει την επιδερμίδα του κεφαλιού σου, βοηθάει στην ανάπτυξη των τριχών και βελτιώνει συνολικά την υγεία των μαλλιών σου. 

Αρκεί η εφαρμογή του μαλακτικού μαλλιών δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα τόσο στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και στις άκρες των μαλλιών σου. 

  • Sebastian Professional Seb Man The Smoother Conditioner για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 250ml

    Sebastian Professional Seb Man The Smoother Conditioner για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 250ml

    4
    5
    4
    15,90 €
  • American Crew Daily Moisturizing Conditioner Ενυδάτωσης για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 450ml

    American Crew Daily Moisturizing Conditioner Ενυδάτωσης για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 450ml

    0
    0
    από 13,23 €
  • Aveda Pure Formance Conditioner Ενυδάτωσης για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 300ml

    Aveda Pure Formance Conditioner Ενυδάτωσης για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 300ml

    0
    0
    από 26,86 €
  • L' Erbolario Hyaluronic Acid Conditioner Αναδόμησης/θρέψης για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 100ml

    L' Erbolario Hyaluronic Acid Conditioner Αναδόμησης/θρέψης για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 100ml

    0
    0
    από 22,70 €
  • Tigi Bed Head Clean Up Peppermint Conditioner για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 200gr 200ml

    Tigi Bed Head Clean Up Peppermint Conditioner για Όλους τους Τύπους Μαλλιών 200gr 200ml

    0
    0
    7,05 €

# Μη τρίβεις τα μαλλιά σου για να τα στεγνώσεις

Μετά από το σωστό λούσιμο, δε θα πρέπει να παραλείψεις και το σωστό στέγνωμα. Τα μαλλιά είναι αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, γι' αυτό αν απλά τα τρίβεις με μια πετσέτα για να τα στεγνώσεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να "σπάσεις" τις τρίχες σου. Καλύτερα να ταμπονάρεις απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα και να τα κατευθύνεις προς τη φυσική τους φορά. Αν έχεις πιο μακριά μαλλιά, και προτιμήσεις το στέγνωμα με πιστολάκι, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό προϊόν για θερμοπροστασία στα μήκη και τις άκρες τους. 

Επίσης, μη χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι ακόμα βρεγμένα. Μπορεί να φαίνεται ευκολότερο, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζημιά. Η σωστή χτένα ή βούρτσα μαλλιών είναι σημαντική για να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας και το φριζάρισμα. 

Περιποίηση μαλλιών για άνδρες

# Φρόντισε για το κατάλληλο Styling

Αναφορικά με τα προϊόντα styling, αυτό που θέλουν οι περισσότεροι είναι κάτι που προσφέρει φυσική κίνηση αλλά και δυνατό κράτημα ταυτόχρονα. Ανάλογα με το στυλ που θέλεις να πετύχεις, θα επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν. Αν σου αρέσει το προσεγμένο στυλ, η χρήση gel μαλλιών ή πομάδας σε βρεγμένα μαλλιά, θα τα βοηθήσει να δείχνουν φρέσκα και περιποιημένα όλη την ημέρα.

Ένα gel μαλλιών είναι γενικά πιο ελαφρύ και απλώνεται πιο εύκολα στα μαλλιά. Διάλεξε ένα που δεν περιέχει αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ στεγνώνει τα μαλλιά. Οι πομάδες και οι κρέμες φορμαρίσματος είναι ιδανικές για σγουρά ή πιο ατίθασα μαλλιά, αφού είναι πιο πυκνές, αλλά είναι και πιο δύσκολο να ξεπλυθούν. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να προσέξεις να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες ώστε να απωθεί την υγρασία, αλλά να προσφέρει μεγάλη διάρκεια στο styling χωρίς κατάλοιπα. Θα πρέπει, επίσης, να διαβάζεις προσεχτικά τις οδηγίες στον τρόπο χρήσης τους. 

Βρες εδώ το κατάλληλο προϊόν styling για σένα

  • Κεριά Μαλλιών Κεριά Μαλλιών
  • Πούδρες Φορμαρίσματος Μαλλιών Πούδρες Φορμαρίσματος Μαλλιών
  • Gel Μαλλιών Gel Μαλλιών
  • Κρέμες Φορμαρίσματος Μαλλιών Κρέμες Φορμαρίσματος Μαλλιών
  • Spray Μαλλιών Spray Μαλλιών

Αν σου φάνηκαν οι παραπάνω συμβουλές χρήσιμες, φρόντισε να τις εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου, ενώ παράλληλα χτίσε και μια έμπιστη σχέση με τον κομμωτή σου. Ένα ελαφρύ τριμάρισμα ή κούρεμα, κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες, μαζί με την επιμελή φροντίδα με τα σωστά προϊόντα θα σου εξασφαλίσει υγιή και δυνατά μαλλιά. 

Σχετικά Άρθρα

Blow-dry: Η τάση των 90s για μαλλιά γεμάτα όγκο
Make it Big: Η νούμερο 1 τάση στα μαλλιά για το 2024
Hot products in: Hair Care
Ιδέες για εντυπωσιακά χτενίσματα την Πρωτοχρονιά
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες