Σκούπες Stick: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σκούπες Stick: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι ηλεκτρικές σκούπες stick έχουν κερδίσει δημοτικότητα ως ευέλικτα και βολικά εργαλεία καθαρισμού. Κυρίως λόγω του ελαφρύ σχεδιασμού, την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά τους στο καθάρισμα. Ωστόσο, όπως κάθε συσκευή, οι ηλεκτρικές σκούπες stick έχουν τόσο πλεονεκτήματα, όσο και μειονεκτήματα. Ας τα δούμε ένα ένα!

Ας ξεκινήσουμε με κάποια πλεονεκτήματα:

Είναι ελαφριές και ευέλικτες:

Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών σκουπών stick είναι ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός τους. Αυτό τα καθιστά εύκολη τη μεταφορά τους, τους ελιγμούς σε στενούς χώρους και την πλοήγηση στα έπιπλα. Είναι ιδανικές για γρήγορο καθάρισμα χωρίς κόπο από τις αντίστοιχες βαρύτερες κλασικές ηλεκτρικές σκούπες.

Ταχύτητα και ευκολία:

Είναι ό,τι καλύτερο για άμεσες ανάγκες καθαρισμού! Σου χύθηκε κάτι; Πέσανε ψίχουλα; Θέλεις τσακ μπαμ να καθαρίσεις τον καναπέ ή το χαλί; Απλά την παίρνεις από τη βάση της, καθαρίζεις και την επιστρέφεις πίσω. Ούτε καλώδια, ούτε τσούλημα! 

Δεν χρειάζονται σακούλες:

Οι ηλεκτρικές σκούπες stick χρησιμοποιούν τεχνολογία χωρίς σακούλα, με κάδους απορριμμάτων δηλαδή για τη συλλογή της βρωμιάς και των απορριμμάτων. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για σακούλες μιας χρήσης και μειώνει το κόστος συνεχούς συντήρησης.

Αλλά ας δούμε και κάποια μειονεκτήματα:

Αυτονομία μπαταρίας:

Οι ηλεκτρικές σκούπες stick βασίζονται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και, ενώ η τεχνολογία έχει βελτιωθεί, ο χρόνος λειτουργίας τους εξακολουθεί να είναι προφανώς περιορισμένος σε σύγκριση με τα μοντέλα με καλώδιο. Ειδικά εάν ο χώρος σου είναι μεγάλος ή θέλεις ένταση στο καθάρισμα, θα πρέπει να την επαναφορτίζεις συχνά, ή να διαλέξεις μοντέλα με μεγάλη αυτονομία (που είναι και ακριβότερα).

Λιγότερη ισχύς αναρρόφησης:

Λόγω του συμπαγούς μεγέθους και του ελαφρού σχεδιασμού τους, έχουν γενικά μικρότερη ισχύ αναρρόφησης σε σύγκριση με τις κλασικές ή κυκλωνικές ρεύματος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή τους σε περιπτώσεις που χρειάζεται βαθύ και καλό καθάρισμα. Τα περισσότερα μοντέλα μπορεί να έχουν και ταχύτητες λειτουργίας, αλλά αυτό επηρεάζει και την αυτονομία της μπαταρίας.

Κόστος:

Μπορεί να υπάρχουν μοντέλα για όλες τις τσέπες, αλλά όσο καλύτερα και περισσότερα τα χαρακτηριστικά της, μια ηλεκτρική σκούπα stick θα είναι και ακριβότερη. Προηγμένα χαρακτηριστικά, επιπλέον εξαρτήματα και φυσικά μεγαλύτερη μπαταρία, θα ανεβάσουν το κόστος απόκτησης της σημαντικά.

Δες top επιλογές σε ηλεκτρικές σκούπες stick:

  • Rohnson Cordless M1 Mamba Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick & Χειρός 29.6V Μωβ

    Rohnson Cordless M1 Mamba Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick & Χειρός 29.6V Μωβ

    από 169,00 €
  • Rowenta RH6837 Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick 18V Γκρι

    Rowenta RH6837 Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick 18V Γκρι

    από 144,89 €
  • Xiaomi Dreame Mi G10 Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick 25.2V Λευκή

    Xiaomi Dreame Mi G10 Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick 25.2V Λευκή

    από 227,89 €
  • Bosch Unlimited 7 BBS712A Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick & Χειρός 18V Μαύρη

    Bosch Unlimited 7 BBS712A Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick & Χειρός 18V Μαύρη

    από 337,90 €
  • Samsung Jet 60 Turbo Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick 21.6V Τιρκουάζ

    Samsung Jet 60 Turbo Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick 21.6V Τιρκουάζ

    από 167,88 €

Σχετικά Άρθρα

Ποιος είναι ο καλύτερος ατμοκαθαριστής
Πως να επιλέξεις σκουπάκι χειρός!
Η ιστορία της ηλεκτρικής σκούπας!
Ψάχνεις ατμοκαθαριστή και δεν ξέρεις ποιον να επιλέξεις;