Το πιο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο!

Το πιο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο!

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή νομίζω.

Στολίζεις το σπίτι, περνάς χρόνο τόσο με την οικογένειά σου όσο και με τον εαυτό σου, χαλαρώνεις, πίνεις ζεστές σοκολάτες, ανταλλάζεις δώρα, πας βόλτες σε στολισμένα μαγαζάκια και ΚΥΡΙΩΣ χουχουλιάζεσαι και διαβάζεις χωρίς άγχος το βιβλίο σου.

Υπάρχουν ένα σωρό βιβλία που μπορείς να επιλέξεις να σου κρατήσουν συντροφιά φέτος, αλλά προσωπικά έχω να σου προτείνω ένα που είναι γραμμένο για να το διαβάσεις αυτή την εποχή, και δεν είναι άλλο από Το Βιβλιοπωλείο των Χριστουγέννων της Jenny Colgan που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Το Βιβλιοπωλείο των Χριστουγέννων
  • Κοινωνικό
  • Χριστουγεννιάτικο
  • Αισθηματικό

Η πρωταγωνίστριά μας είναι η Κάρμεν, η οποία δούλευε τόσα χρόνια στο τοπικό κατάστημα. Όμως την απολύουν, και βρίσκεται εντελώς ξεκρέμαστη να μένει ξανά με τους γονείς της σαν να είναι έφηβη. 

Όταν η Σοφία, η ανέκαθεν υπερτέλεια αδελφή της με το υπέροχο σπίτι της και την υπέροχη οικογένεια της που ήταν πάντα καλύτερη σε όλα από την Κάρμεν, της προτείνει να μείνει μαζί της στο Εδιμβούργο και να δουλέψει σε ένα όμορφο βιβλιοπωλείο, εκείνη διστάζει. Δεν τα πάει καλά με την αδελφή της, ούτε με τα παιδιά της. Ωστόσο αγαπάει το διάβασμα, οπότε δέχεται.

Αυτό που δεν γνώριζε είναι πως το βιβλιοπωλείο ήταν παμπάλαιο, και στα όρια του κλεισίματος. Αν ο ιδιοκτήτης του δεν κατάφερνε μέσα σε 2 μήνες να εμφανίσει έσοδα, θα το έχανε. Γίνεται ακόμα χειρότερο αν σκεφτείς πως ο αξιαγάπητος ηλικιωμένος ζούσε κι όλας εκεί.

Μεγάλο φορτίο για την Κάρμεν, αλλά αποφασίζει να προσπαθήσει.

Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να το σώσει, ίσως αυτό το θαύμα να είναι η Κάρμεν..

Ξεκίνησα το βιβλίο αυτό με μηδαμινές προσδοκίες καθώς αυτήν την περίοδο δεν έχω τόση όρεξη για διάβασμα. Παρόλα αυτά, με εξέπληξε από εκεί που δεν το περίμενα. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για αυτή την εποχή, και νομίζω το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο μυθιστόρημα γενικά! 

Είναι τόσο γλυκό και χουχουλιάρικο, με χιούμορ & όμορφες περιγραφές του χιονισμένου Εδιμβούργου με τα υπέροχα κάστρα του, τα χαριτωμένα στολισμένα μαγαζάκια του και ένα παλιό σκονισμένο βιβλιοπωλείο που σιγά σιγά παίρνει ζωή.

Μία αξιαγάπητη ιστορία που μιλάει για την αγάπη, την οικογένεια και εννοείται τα βιβλία!

Μου άρεσε πάρα πολύ που διαδραματιζόταν στη Σκωτία, και που κατάφερνε να σε βάλει 100% στο κλίμα. Οριακά δεν έκλεισα αεροπορικά όσο το διάβαζα!

Γενικά το απόλαυσα πολύ, και καθώς εστίαζε στον αδελφικό δεσμό το ένιωσα ένα τσικ παραπάνω.

Με έκανε να θέλω να φτιάξω μια ζεστή σοκολάτα με σαντιγί και να κάνω βόλτα σε χριστουγεννιάτικες αγορές παρέα με τα αγαπημένα μου άτομα [μετά να πιω και ένα ζεστό κρασί από αυτά που μυρίζουν τέλεια και λιγουρευόμουν όσο διάβαζα ]

Το προτείνω σίγουρα για Χριστούγεννα, θεωρώ είναι η ιδανική επιλογή.

Σχετικά Άρθρα

Τι βιβλίο να κάνεις δώρο το Πάσχα;
Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό
Friends to lovers trope: 3 βιβλία για να διαλέξεις
Δύο μικρά βιβλία που διαβάζονται σε μία μέρα