Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό

Τα Χριστούγεννα αναδύονται σαν μια περίοδο αγάπης, ενότητας και θαλπωρής, όπου η ανταλλαγή δώρων, οι ευχές και τα γεύματα ενώνουν τις οικογένειες γύρω από το ζεστό οικογενειακό τραπέζι. 

Αυτό όμως δεν συμβαίνει στο οικογενειακό τραπέζι της οικογένειας Lee την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου η μαγεία των γιορτών συγχέεται με το μυστήριο και την ένταση. Εδώ, οι σκοτεινές σκέψεις και οι κρυμμένες αλήθειες διαχέονται στον αέρα, δημιουργώντας ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που συνήθως συναντάμε στις γιορτές.

'Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό' είναι ένα έργο αστυνομικής λογοτεχνίας της Βρετανίδας συγγραφέως Agatha Christie, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου 1938. Με τον Ηρακλή Πουαρό να βρίσκεται για ακόμα μία φορά στην καρδιά του εγκλήματος, την παραμονή των Χριστουγέννων, προσπαθώντας να βρει τη λύση και σε αυτή την υπόθεση.

Λογοτεχνικά Βιβλία στα Ελληνικά

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό

Τα Χριστούγεννα συναντάμε μια έντονη υποκρισία, μια υποκρισία με κίνητρο αγαθό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν παύει να συνιστά υποκρισία!

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στην έπαυλη των Λι έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια, ακόμα και μέλη χαμένα για χρόνια, για να περάσουν μαζί τις γιορτινές μέρες. Μετά το δείπνο, όμως, αντί για τραγούδια και ευχές, ακούγονται από το δωμάτιο του ηλικιωμένου Σίμεον Λι ο πάταγος από έπιπλα που αναποδογυρίζουν και, στο τέλος, μια απόκοσμη κραυγή αγωνίας και πόνου. Ο πατριάρχης της οικογένειας κείτεται νεκρός μέσα σε μια ανεξήγητα μεγάλη λίμνη αίματος, ενώ η πόρτα του δωματίου είναι κλειδωμένη από μέσα.

Ο Ηρακλής Πουαρό, που βρίσκεται στην περιοχή προσκεκλημένος του διευθυντή της αστυνομίας, προσφέρεται να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου. Αντί, όμως, να βρει τους συγγενείς σοκαρισμένους, να πενθούν για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, τους βρίσκει να κοιτιούνται με καχυποψία, έτοιμοι να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον. Σύντομα θα αποκαλυφθεί πως ο καθένας τους είχε τους δικούς του λόγους να μισεί τον τυραννικό γερο-Σίμεον.

Υ.Γ. 1: Το σενάριο έχει μεταφερθεί στην τηλεοπτική οθόνη μέσα από τη γνωστή σειρά 'Οι Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό'.

Υ.Γ. 2: Σίγουρα θα σου θυμίσει αρκετά σενάρια από ταινίες που έχουν εμπνευστεί από αυτό.

ΥΓ. 3:  Αν είσαι φαν της ανάγνωσης ξενόγλωσσης λογοτεχνίας τότε μπορείς να βρεις το βιβλίο στα αγγλικά με τίτλο 'Hercule Poirot's Christmas'.

Υ.Γ. 4: Αν είσαι βιβλιοφάγος και θα ήθελες να σου προτείνω ένα ακόμα βιβλίο της Agatha Christie κατάλληλο για τις διακοπές των Χριστουγέννων τότε έχω το 'Εγκλήματα στην Καρδιά του Χειμώνα', μια συλλογή 12 ιστοριών με τους ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό και μις Μαρπλ, αλλά και το 'Η Άγια Νύχτα του Ηρακλή Πουαρό'!

Σχετικά Άρθρα

Τι βιβλίο να κάνεις δώρο το Πάσχα;
Προτάσεις βιβλίων για 20’s!
Το πιο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο!
Καλοκαίρι και ρομαντικά βιβλία πάνε πακέτο
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες