Veganuary Challenge: Γίνε vegan για έναν μήνα

Veganuary Challenge: Γίνε vegan για έναν μήνα

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς, το Veganuary Challenge, σε προσκαλεί (και σε προκαλεί) να αλλάξεις τη διατροφή σου και να γίνεις vegan, τουλάχιστον για έναν μήνα!

Αν και για πολλούς η vegan διατροφή είναι εύκολη και υγιεινή, για κάποιους άλλους αυτή η αλλαγή δημιουργεί άγχος κι ανασφάλεια.

Για εμένα, αποτελεί τον πρώτο στόχο της νέας χρονιάς, καθώς και μια καλή ευκαιρία αποτοξίνωσης και βελτίωσης της υγείας μου.

Τι είναι το Veganuary Challenge

Η λέξη "Veganuary" προέρχεται από τις λέξεις "Vegan" και “January".

Το Veganuary είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (veganuary.com) που κάθε Ιανουάριο, σε προσκαλεί να πάρεις μέρος σε ένα challenge. Να δοκιμάσεις μία διατροφή χωρίς ζωικά, να γίνεις δηλαδή vegan για έναν ολόκληρο μήνα. 

Το να γίνεις vegan, σημαίνει, ότι απομακρύνεις όλα τα ζωικά τρόφιμα, όπως κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά και μέλι. Επίσης, όλα τα υλικά ζωικής προέλευσης όπως μαλλί, δέρμα και γούνα, καθώς και προϊόντα που δοκιμάστηκαν σε ζώα.

Εμπλουτίζεις τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, φυτικά γάλατα, επαλείμματα ξηρών καρπών, ρύζι, δημητριακά, ζυμαρικά, προϊόντα σόγιας και φυτικά έλαια.

Γιατί να γίνεις μέλος του Veganuary

Ο Ιανουάριος είναι ο κατάλληλος μήνας για αποτοξίνωση μετά τη διατροφική υπερβολή των εορτών. Είναι μια καλή ευκαιρία να βελτιώσεις την υγεία σου, να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειας και καλής διάθεσης, και να αποκτήσεις καθαρό και λαμπερό δέρμα. 

Κι επειδή σίγουρα πήρες μερικά έξτρα κιλά από τα γιορτινά τραπέζια, αν διατηρήσεις τις μερίδες του φαγητού σου κανονικές, θα τα χάσεις εύκολα και γρήγορα.

Ακολουθώντας μία vegan διατροφή, προστατεύεις το περιβάλλον, δείχνεις αγάπη και σεβασμό για τα ζώα κι επομένως αποκτάς οικολογική συνείδηση.

Γνωρίζεις νέες συνταγές που μπορείς να τις εντάξεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου και αποκτάς διατροφική εκπαίδευση. Μαθαίνεις δηλαδή να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς τροφών, ώστε να μην έχεις διατροφικές ελλείψεις.

Ξεκίνησε τον νέο χρόνο, βάζοντας ένα στοίχημα με τον εαυτό σου... Δέξου την πρόσκληση του Veganuary Challenge και γίνε vegan για έναν ολόκληρο μήνα…

Πού ξέρεις... Ίσως σου ταιριάζει τόσο πολύ, που τελικά γίνει και για εσένα τρόπος ζωής!

Σχετικά Άρθρα

Σπιτικοί κύβοι με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά
Υπερσοκολατένιο ρόφημα χωρίς ζάχαρη
Ανάποδη μηλόπιτα, το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό
Απολαυστικό ρόφημα με μαγικές ιδιότητες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες