Η εφεύρεση του φραπέ!

Η εφεύρεση του φραπέ!

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ: ΤΗ ΦΡΑΠΕΔΙΑ!

Όπως στη δεκαετία του 40’ το σεσουάρ ήταν σύμβολο της μεταπολεμικής ευημερίας στην Αμερική, έτσι και ο φραπέ στα τέλη της δεκαετίας του 50’ γίνεται σύμβολο χαλαρότητας στην Ελλάδα!

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ! Που βέβαια αμφιβάλλω ότι υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει την ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ιστορία.

Το 1957, που λέτε, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση), ένας υπάλληλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Nestlé, o Δημήτριος Βακόνδιος θέλησε σε κάποια φάση να πιει το ζεστό στιγμιαίο καφεδάκι του!

Για κάποιο λόγο σε ολόκληρη έκθεση ζεστό νερό δεν έπαιζε (ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΦΕ ΤΟΝ ΠΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΡΟΔΙ), γι αυτό τον έκανε στο σέικερ με κρύο νερό.

Έβαλε καφέ, ζάχαρη και νερό, τα χτύπησε και ΜΠΟΥΜ! Εγένετο φραπές και εγένετο και διεθνής επιτυχία!

ΒΕΒΑΙΑ όλο αυτό υπάρχει σημαντική πιθανότητα να είναι ένας καλοσυντηρημένος αστικός μύθος, καθώς ήδη πριν τη ΔΕΘ του '57 υπήρχαν διαφημιστικά της Nestlé σε εφημερίδες, προωθώντας το προϊόν ”Nescafé Frappé”.

Η αφυδάτωση των κόκκων του καφέ και η παραγωγή του στιγμιαίου καφέ, ήρθε στα τέλη του 1800, αλλά το κόνσεπτ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ, ήθελε λίγο το χρόνο του. Το 1929, ξέσπασε το μεγάλο οικονομικό ΚΡΑΧ στην Αμερική. Αυτό είχε ως συνέπεια (μέσα στις ΧΙΛΙΑΔΕΣ συνέπειες) να υπάρξει πλεόνασμα στα αποθέματα του καφέ στη Βραζιλία. Προκειμένου να συντηρηθεί αυτός ο καφές, βρήκε τη χρήση της αυτή η μέθοδος "αφυδάτωσης" και ήρθε η ώρα ο κόσμος να γνωρίσει τον στιγμιαίο καφέ!

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπήρχε φυσικά από πριν ο στιγμιαίος καφές, απλά σερβιρόταν -είτε ζεστός, είτε κρύος- ΑΛΛΑ ανακατεμένος και όχι χτυπημένος. Η Θεσσαλονίκη ήρθε να βάλει στο παιχνίδι τον παράγοντα "χτυπημένος" που αυτό είναι και η ουσία του Greek Frappe κα.

Ο στιγμιαίος καφές συνέφερε πολύ στο εμπόριο, γιατί πέρα απ' το ότι έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι ελαφρύτερος οπότε ευκολότερος και οικονομικότερος στη μεταφορά του σε μεγάλες ποσότητες και εντάξει είναι και ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΣ στην παρασκευή.

ΚΟΥΛ ΦΑΚΤ 

Στη Βουλγαρία ο φραπέ πίνεται κυρίως με κόκα κόλα αντί για νερό! (ΑΚΡΑΙΟ!)

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες