Έρχονται τα νέα Samsung Galaxy S24

Έρχονται τα νέα Samsung Galaxy S24

Ε ναι, τι να κάνουμε τώρα, μας αρέσει δεν μας αρέσει η Samsung, κάθε φορά που ανακοινώνει νέα σειρά Galaxy γίνεται είδηση. Λογικό δεν είναι; Πρόκειται για το αγαπημένο παιδί της εταιρίας που το προσέχει σαν κόρη οφθαλμού. Γιατί όχι άλλωστε, η ευημερία της καθώς και πολλών άλλων εταιριών του χώρου κρίνεται κατά πολύ από αυτά τα μικρά τεχνολογικά θαύματα που χωράνε στην παλάμη του χεριού σου. 

Πάμε να δούμε τι νέο εισάγει η νέα σειρά που θα παρουσιαστεί στις 17 Γενάρη

Δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα στις εκδόσεις των νέων μοντέλων.

Κοινός τους παρανομαστής; Το AI

Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το Samsung Gauss, ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να μεταφράσει γλώσσες σε πραγματικό χρόνο όπως πχ σε μια κλήση, να βοηθάει τους προγραμματιστές να επεξεργάζονται, να γράφουν και να διορθώνουν κώδικα, να δημιουργεί εικόνες και πολλά ακόμα.

Στο αισθητικό κομμάτι δεν αναμένονται ιδιαίτερες σπουδαίες αλλαγές εκτός από τις φημολογούμενες Flat οθόνες. Οι χρωματισμοί που θα αγκαλιάσουν τις νέες συσκευές θα είναι το Onyx Black/Marble Grey/Cobalt Violet/Amber Yellow για τα S24/S24+. Όσον αφορά το Galaxy S24 Ultra, οι χρωματισμοί του διαφοροποιούνται σε Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet, and Titanium Yellow. Τέλος, υπάρχουν φήμες για το πράσινο χρώμα που μένει να επιβεβαιωθούν.

Τα νέα μοντέλα θα έρθουν με Android 14, One UI 6.1.

Έρχονται τα νέα Samsung Galaxy S24

Χαρακτηριστικά

Galaxy S24 Ultra Galaxy S24+ Galaxy S24
Οθόνη 6.8" Dynamic AMOLED 2x QHD+ 2600 Nits 6.7" Dynamic AMOLED 2x QHD+ 2600 Nits 6.2" Dynamic AMOLED 2X FHD+ 2600 Nits
Κάμερα 200MP με Video 4K/120Hz και 8Κ Video  50MP με 8Κ Video 50MP με 8Κ Video
Zoom 100x/2x/3x/5x/10x 30x/2x/3x 30x/2x/3x
Μπαταρία 5000mAh 0-65% σε 30 λεπτά 4900mAh 0-65% σε 30 λεπτά 4000mAh 0-65% σε 30 λεπτά
Ανθεκτικότητα Τιτάνιο/IP68 Aluminium Armor 2.0/IP68 Aluminium Armor 2.0/IP68
WiFi WiFi 7 WiFi 7 WiFi 6E

Snapdragon 8 Gen 3

Στην καρδιά του Galaxy S24 Ultra και του Galaxy S24+ θα χτυπάει ο νέος πανίσχυρος επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3. Η κατασκευάστρια εταιρία αναφέρει ότι πρόκειται για επεξεργαστή με πολλά στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης που υπόσχεται 98% καλύτερες επιδόσεις σε εφαρμογές AI. Θα προσφέρει έως 30% βελτίωση απόδοσης με 20% καλύτερη απόδοση ισχύος και 25% βελτιωμένη απόδοση γραφικών.

Φυσικά και οι υπόλοιπες βασικές λειτουργίες των νέων μοντέλων δεν πρόκειται να μείνουν ανεπηρέαστες καθώς ο επεξεργαστής φαίνεται να έχει μεγάλη επίδραση σε φωτογραφίες, video, gaming, ήχο και συνδεσιμότητα.

Exynos 2400

Το Galaxy S24 φαίνεται να ενσωματώνει τον 10πύρηνο επεξεργαστή της Samsung, Exynos 2400. Ο τελευταίας γενιάς επεξεργαστής της εταιρίας βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη με 70% ταχύτερη CPU, κύκλωμα γραφικών AMD DRNA 3 επόμενης γενιάς και σχεδόν 14 φορές αύξηση στην επεξεργασία ΑΙ. Δεδομένο είναι επίσης οι καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια με απαιτήσεις Ray Tracing. 

Σημαντικό χαρακτηριστικό επίσης είναι η δυνατότητα αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας. Το νέο Galaxy θα μπορεί να λαμβάνει και να στέλνει δεδομένα χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου κινητής ή WiFi.

Έρχονται τα νέα Samsung Galaxy S24

Κάμερες

Την παράσταση κλέβει το Galaxy S24 Ultra καθώς με τα 200MP και την τεχνολογία ISOCELL Zoom Anyplace θα απογειώσει τη λήψη Video. Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό θα είναι η δυνατότητα εγγραφής Video σε 4K/120Hz.

Σύμφωνα με το επίσημο Site της εταιρίας, μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ISOCELL Zoom Anyplace είναι εκείνη που η κάμερα βρίσκει και εστιάζει αυτόματα με zoom έως 4Χ ακόμα και ένα θέμα που κινείται γρήγορα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Θα μπορεί επίσης να πραγματοποιεί zoom χωρίς να μειώνεται η ποιότητα της εικόνας και πολλά άλλα!

Όσο για τα Galaxy S24 και S24+, δεν αναμένεται να διαφέρουν πολύ σε σχέση με τις ήδη άψογες κάμερες των προκατόχων τους.

Σχεδιασμός και προστασία

Το Galaxy S24 Ultra θα διαθέτει εκτός από το γνωστό μας πενάκι, πλαίσιο από τιτάνιο καθιστώντας το 56% πιο συμπαγές και ανθεκτικό από το Galaxy S23 Ultra. Όλη η σειρά φαίνεται πλέον να υιοθετεί τις επίπεδες οθόνες. Τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ δεν θα διαφέρουν ιδιαίτερα από τα προηγούμενα μοντέλα τα οποία ακολουθούν τον κλασικό δρόμο του αλουμινίου.

IP68 πρόκειται να είναι η πιστοποίηση προστασίας σε νερό, πτώσεις και σκόνες για τα τρία μοντέλα ενώ με Gorilla Glass Armor θα προστατεύεται το εμπρός και πίσω μέρος του Galaxy S24 Ultra. Βελτιώσεις επίσης αναμένονται στον τρόπο ψύξης των κινητών.

Έχουμε μπει για τα καλά στην AI εποχή και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε προηγμένο τεχνολογικό προϊόν. Το ταξίδι της Samsung ξεκινά και επίσημα με το Samsung Galaxy S24!

Η αποκάλυψη των νέων Galaxy S24 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Γενάρη στο SAP Center του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια με Live μετάδοση στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Νέα σειρά Redmi Note 13 από τη Xiaomi
Xiaomi Poco M6 Pro
Galaxy Z Fold 6: Αναδιπλώνοντας το μέλλον
Galaxy Z Flip 6: Καινοτομία στην τσέπη σου