Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown

O Sargon παίρνει τα βουνά!

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία ενός ακόμα ιστορικού Platform παιχνιδιού, του Prince of Persia με πρώτη χρονιά εμφάνισης το 1989 σε DOS, ένοιωσα την ανάγκη να γράψω για το τι περιμένουμε να βιώσουμε σαν Gamers. 

Είναι πολύ δύσκολο ή μάλλον...δεν γίνεται να καταλάβει ένας πολύ νέος άνθρωπος τι σημαίνει Prince of Persia και γενικότερα να αισθανθεί το τι συνέβαινε τις τότε εποχές που πρωτοεμφανίζονταν αυτά τα παιχνίδια, στο ξεκίνημα δηλαδή αυτού του νέου άγνωστου Gaming κόσμου που έπαιρνε αργά αλλά σταθερά, σάρκα και οστά. Δεν συνεχίζω...είμαι ήδη στα πρόθυρα του να ακουστώ σαν μπάρμπας.

Απλά επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για παιχνίδι που μαζί με μερικά ακόμα, εισήγαγαν τον κόσμο του Gaming στην ανθρωπότητα.

Το νέο Prince of Persia: The Lost Crown είναι ένα αυτοτελές παιχνίδι που είναι ανεξάρτητο από τα παλιότερα της σειράς. Το τονίζω αυτό καθώς μπορεί να υπάρχει το άγχος του τύπου "τι να το παίξω αυτό τώρα, θα χρειαστεί να ασχοληθώ με όλη τη σειρά για να υπάρχει η ιστορική συνέχεια κλπ κλπ" (γεγονός που περιγράφει τον ψυχαναγκαστικό εαυτό μου).

Αν είστε, λέω αν...είστε σαν και μένα τότε συμπάσχω μαζί σας πρώτον και δεύτερον κάντε ένα μεγάλο φιουφ!

  • Prince of Persia: The Lost Crown PS5 Game

    Prince of Persia: The Lost Crown PS5 Game

    από 27,51 €
  • Prince of Persia: The Lost Crown Switch Game

    Prince of Persia: The Lost Crown Switch Game

    από 27,51 €
  • Prince of Persia: The Lost Crown PS4 Game

    Prince of Persia: The Lost Crown PS4 Game

    2
    5
    2
    από 29,09 €
  • Prince of Persia: The Lost Crown Xbox Series X Game

    Prince of Persia: The Lost Crown Xbox Series X Game

    από 27,51 €

Ιστορία

Αναλαμβάνεις τον ρόλο του Sargon ο οποίος είναι και ο... προσSARGONιστής της περιπέτειας (πες πως δεν το διάβασες ποτέ...) και του οποίου η αποστολή είναι να σώσει τον Prince Ghassan καθώς φαίνεται να έχει απαχθεί. 

Προηγείται η μάχη της Περσίας η οποία αμύνεται έναντι των Κοσσανών και ενώ οι πιθανότητες είναι με τους τελευταίους, εμφανίζονται οι 6 αθάνατοι που μαζί με τον ήρωα μας, τον Sargon, καταφέρνουν να νικήσουν. Η μάχη τελειώνει με τη θεαματική εξόντωση του αρχηγού των Κοσσανων από τον Sargon. Οι αθάνατοι εντυπωσιάζονται, το ίδιο και η βασίλισσα Thomyris που τον επιβραβεύει.

Τα βάσανα δεν τελειώνουν εδώ καθώς το βασίλειο δέχεται επίθεση εκ των έσω και ο Prince Ghassan απαγάγεται. Ο Sargon προβαίνει σε μια τρομακτική ανακάλυψη, οτι η μέντορας του η Anahita βρίσκεται πίσω από όλο αυτό. Οι αθάνατοι και ο Sargon κυνηγούν την Anahita στο πρώην σπίτι του Θεού του χρόνου, στο όρος Qaf όπου και διαδραματίζεται το παιχνίδι.

Αφού οι Αθάνατοι χωρίζονται σε ομάδες, ο Sargon μένει μόνος. Παράξενα φαινόμενα συμβαίνουν όσον αφορά τον χρόνο καθώς πολλά γεγονότα φαίνεται να έχουν συμβεί πριν από πολλά χρόνια ενώ για τον Sargon και τους Αθανάτους όλα είναι πρόσφατα.

Τη συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας θα την ανακαλύψεις εσύ! Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα σε καθηλώσει καθώς το παιχνίδι βασίζεται σημαντικά στην ιστορία. Έπονται όλα τα υπόλοιπα.

Gameplay

Το Prince of Persia: The Lost Crown βασίζεται σε εντυπωσιακά εφέ, γρήγορες κινήσεις και μάχες που προκαλούν εθισμό. Πέρα από τις κλασικές επιθέσεις με το σπαθί, υπάρχει πληθώρα κινήσεων και συνδυασμών θανατηφόρων combo που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σου! Δεν λείπουν και οι σπέσιαλ κινήσεις που φορτώνουν ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα και κάνουν τους εχθρούς...σκόνη!

Μπορείς να επιλέξεις τον βαθμό δυσκολίας καθώς επίσης και τη γενική και πολύ σημαντική προτίμηση της εξερεύνησης ή της καθοδήγησης. Αν επιλέξεις την εξερεύνηση θα σου δίνονται λιγότερες οδηγίες και προτροπές ενώ αν επιλέξεις την καθοδήγηση, το παιχνίδι θα σε οδηγάει στοχευμένα στα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να πας έτσι ώστε να τελειώσεις την κύρια ιστορία.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν θα λείψουν οι αναβαθμίσεις του εξοπλισμού και του χαρακτήρα σου καθώς θα μπορείς να αγοράσεις ρουχισμό, αντικείμενα, φυλαχτά και να ανεβάσεις τα επίπεδα ζωής και δύναμης. Το παιχνίδι σου εγγυώμαι πως δεν είναι περίπατος και σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις τον παίκτη σου "τούμπανο" για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις!

Το Prince of Persia: The Lost Crown σύμφωνα με την Ubisoft θα τρέχει στα 60FPS ανεβάζοντας τα επίπεδα διασκέδασης και θα κυκλοφορήσει σε όλες τις πλατφόρμες, PC / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S στις 18 Γενάρη.

A! Πάρτε και ένα στιγμιότυπο του Prince of Persia του 1989! Έτη φωτός μακρυά έτσι;

Καλή διασκέδαση!

Prince of Persia: The Lost Crown

Σχετικά Άρθρα

Dragon's Dogma II για PS5/XBOX/PC
Alone in the Dark για PS5/XBOX/PC
Skull and Bones για Xbox Series X/S, PlayStation 5 & PC
Τα πιο σημαντικά games που έρχονται τον Απρίλιο του 2024
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες