Συνταγή για healthy pancakes!
Όταν βρισκόμαστε σε ένα πρόγραμμα διατροφής, φοβόμαστε στην σκέψη της απόλαυσης αγαπημένων μας γλυκών επιλογών… Μήπως να το ξανασκεφτούμε;; Διατροφή δεν σημαίνει στέρηση! Και ναι είναι εφικτό να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας pancakes, με εύκολες προσαρμογές, χωρίς να ξεφύγουμε από το διατροφικό μας πλάνο.
Θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνη, σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο σας πρωινό!
Συστατικά
- 100 γρ. βρώμη
- 120 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό, μεσαίο
- 40 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.γ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
- μπανάνα, κομμένη σε φέτες
- μύρτιλα (blueberries)
- μέλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ τη βρώμη και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως και να γίνει αλεύρι.
- Προσθέτουμε τη μπανάνα, το γιαούρτι, το αυγό, το μέλι, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, και το μπέικιν πάουντερ, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και βάζουμε 3 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.
- Ελέγχουμε τις άκρες τους και όταν τα pancakes καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάνε από τον πάτο του τηγανιού), τα αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο.
- Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην καεί η επόμενη δόση από τα pancakes.
- Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Τοποθετούμε το ένα pancake πάνω από το άλλο, σερβίρουμε με φέτες μπανάνας και blueberries, και περιχύνουμε με μέλι.
Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι άλλο σας αρέσει! Αυτός είναι ο δικός μας αγαπημένος τρόπος να τα απολαμβάνουμε!
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!