Ξύστρα γλώσσας: Το απαραίτητο health gadget

Ξύστρα γλώσσας: Το απαραίτητο health gadget

Η ξύστρα γλώσσας είναι το απόλυτο health gadget στη μάχη μας κατά των τοξινών της στοματικής κοιλότητας.

Είναι πλαστική ή από ανοξείδωτο ατσάλι, οικονομική, ακίνδυνη και πανεύκολη στη χρήση της.

Αν κοιτάξεις προσεκτικά τη γλώσσα σου το πρωί, θα παρατηρήσεις ότι στο πίσω μέρος της υπάρχει ένα λεπτό άσπρο ή κίτρινο στρώμα. Αυτό είναι τοξίνες και βακτήρια που συσσωρεύονται πάνω της, όσο κοιμάσαι και καταλαβαίνεις είναι καλύτερο να μην τα καταπιείς.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτά, είναι να χρησιμοποιείς κάθε πρωί για περίπου δέκα δευτερόλεπτα μία ξύστρα γλώσσας.

Πώς χρησιμοποιείς μία ξύστρα γλώσσας

Μόλις ξυπνήσεις το πρωί, αν είναι δυνατόν πριν ακόμα καταπιείς, καθαρίζεις τη γλώσσα σου με ένα super απαραίτητο health gadget.

  • Ακουμπάς τη ξύστρα πάνω στη γλώσσα σου, όσο πιο πίσω μπορείς. Το αίσθημα της αναγούλας που ίσως έχεις τις πρώτες μέρες, υποχωρεί και συνηθίζεις τη διαδικασία.
  • Στη συνέχεια, σέρνεις απαλά από πίσω προς τα εμπρός τρεις-τέσσερις φορές. Με τις κινήσεις σου προσπαθείς να καλύψεις όλη την επιφάνεια της γλώσσας.
  • Τέλος, ξεπλένεις το στόμα σου με σκέτο νερό. Πλένεις πολύ καλά και την ξύστρα με νερό κι απαλό σαπούνι, για να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα.
  • Πλένεις τα δόντια σου κανονικά, όπως κάνεις κάθε πρωί.

Σε αυτό το σημείο, θα πρότεινα να συνεχίσεις την αποτοξίνωση της στοματικής κοιλότητας, κάνοντας oil pulling ή αλλιώς ξέπλυμα στόματος με λάδι καρύδας που είναι μία από τις αγαπημένες μου πρωινές συνήθειες.

Η ξύστρα γλώσσας ή γλωσσοκαθαριστής ή καθαριστής γλώσσας είναι ένα από τα αγαπημένα μου health gadgets, ιδανικό εργαλείο στη μάχη μου κατά των τοξινών.

Είναι ένα οικονομικό, ακίνδυνο, απλό και πανεύκολο στη χρήση του αλλά και τον καθαρισμό του εργαλείο που έχει γίνει μέρος της πρωινής μου ρουτίνας.

Αν θέλεις κι εσύ να έχεις γλώσσα απαλλαγμένη από τοξίνες με υγειές ροζ χρώμα, καθαρή αναπνοή και καλύτερη γεύση, χρησιμοποίησε κάθε πρωί μία ξύστρα γλώσσας. 

Σχετικά Άρθρα

Οδηγός Αγοράς για Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες
Η εφεύρεση της οδοντόκρεμας!
Coconut Oil Pulling: Το νέο healthy trend
Ο Έλληνας που εφηύρε το Τεστ-Παπ!
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες