Πρακτικά tips για το άπλωμα των ρούχων

Πρακτικά tips για το άπλωμα των ρούχων

Από τότε που ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμα αγοράκια μου, απέκτησα νέα χόμπι, όπως το πλύσιμο και το άπλωμα των ρούχων!

Δεν είναι καθόλου υπερβολή αν σου πω, ότι απλώνω σχεδόν κάθε μέρα!

Όπως καταλαβαίνεις, έπρεπε να βρω τρόπους για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα, ειδικά τα παιδικά, να τα σιδερώνω και να τα τακτοποιώ.

Ένα πρωί, ενώ άπλωνα την μπουγάδα της ημέρας, ήρθαν στο μυαλό μου οι συμβουλές της γιαγιάς μου για το άπλωμα των ρούχων…

Η τέχνη στο άπλωμα των ρούχων

  • Είναι πιο υγιεινό τα ρούχα να στεγνώνουν σε εξωτερικό χώρο. 

Διάλεξε το σημείο που φυσάει περισσότερο και το χτυπάει ο ήλιος. Έτσι, αποφεύγεις την υγρασία που θα δημιουργηθεί, αν απλώσεις μέσα στο σπίτι. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι ο ήλιος αποστειρώνει τα ρούχα και ο αέρας τα στεγνώνει γρήγορα.

  • Απλώνεις τα ρούχα κατά ομάδες, όπως ακριβώς τα βάζεις στο πλυντήριο.

Αν έχεις βάλει πλυντήριο με λευκά είδη, απλώνεις στο εξωτερικό σύρμα τα πιο μακριά, δηλαδή τα σεντόνια. Συνεχίζεις με μεγάλες πετσέτες, μπουρνούζια και μαξιλαροθήκες. Τέλος απλώνεις μικρά πετσετάκια και πετσέτες κουζίνας.

Αν έχεις βάλει πλυντήριο με διάφορα ρούχα, απλώνεις πρώτα παντελόνια και φόρμες. Συνεχίζεις με φούτερ, μπλούζες και φανελάκια. Τέλος, απλώνεις εσώρουχα και κάλτσες στο εσωτερικό σύρμα.

  • Τινάζεις τα πλυμένα ρούχα πριν τα απλώσεις. Έτσι, αποφεύγεις το επιπλέον τσαλάκωμα.

  • Απλώνεις τα παντελόνια, τις φόρμες και τα κολάν από τα πατζάκια. Έτσι στεγνώνει πιο γρήγορα η ζώνη και δεν χάνουν τη φόρμα τους.

  • Τα κοντομάνικα και μακρυμάνικα μπλουζάκια, όπως και τα φανελάκια, τα απλώνεις από τις άκρες, ενώ τα πουκάμισα από τους γιακάδες.
Πρακτικά tips για το άπλωμα των ρούχων
  • Απλώνεις τα εσώρουχα και τις κάλτσες στο εσωτερικό σύρμα ή καλύτερα στην απλώστρα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα από τους απέναντι "περίεργους" γείτονες.
  • Αποφεύγεις το δίπλωμα των ρούχων, γιατί αργούν να στεγνώσουν και τσαλακώνονται περισσότερο.
  • Αν πλένεις ρούχα στο χέρι, όσο κι αν τα στύψεις, θα στάζουν νερά. Τα απλώνεις στην απλώστρα κι όχι στα σύρματα, γιατί αλλιώς θα ενοχλήσεις όσους μένουν στον κάτω όροφο.
  • Απλώνεις τα πλυμένα πουλόβερ οριζόντια στην απλώστρα για να στραγγίσουν και να μην χάσουν τη φόρμα τους.
  • Αν δεν έχεις πολύ χώρο, απλώνεις κάλτσες, εσώρουχα και παιδικά ρουχαλάκια στην ειδική κρεμάστρα που είναι γνωστή ως “χταπόδι”.
  • Όταν μαζέψεις τα στεγνά πια ρούχα, τα διπλώνεις προσεκτικά. Αυτό θα αποτρέψει επιπλέον τσαλάκωμα και θα σε βοηθήσει στο σιδέρωμα.

Είμαι σίγουρη ότι θα με πεις παρανοϊκή… Εγώ όμως ακολουθώ όλα τα παραπάνω tips κι επιπλέον ταιριάζω με τα ρούχα ακόμα και το χρώμα από τα μανταλάκια! 

Σε όλα υπάρχει τέχνη, ακόμα και στο άπλωμα των ρούχων…

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βάλεις πλυντήριο ρούχων, θυμήσου αυτές τις "χρυσές" συμβουλές της γιαγιάς μου και κάνε το άπλωμα και των δικών σου ρούχων έργο τέχνης!

Σχετικά Άρθρα

Προτάσεις ρούχων για ορκωμοσία και αποφοίτηση!
5 χριστουγεννιάτικα δώρα για να μην φας τις εορτές ψάχνοντας πανικόβλητη
Τα ανδρικά φούτερ που θα πάρεις για εκείνον και θα φοράς εσύ!
Gore-Tex: Τι είναι τελικά αυτό το διάσημο αδιάβροχο υλικό;
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες