Τα καλύτερα κλιματιστικά Inverter της αγοράς (2024)

Τα καλύτερα κλιματιστικά Inverter της αγοράς (2024)

Ποια είναι τα καλύτερα κλιματιστικά Inverter για το 2024; Δες κορυφαίες προτάσεις σε air condition για κάθε χώρο και επίλεξε το καλύτερο για τις ανάγκες σου!

Για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές σε κλιματιστικά για σένα, βασιστήκαμε σε αξιολογήσεις χρηστών πάνω στα κύρια χαρακτηριστικά τους, όπως η ισχύς ψύξης, ο ιονιστής, το Wi-Fi, τα φίλτρα καθαρισμού αέρα κ.ο.κ.

Το καλύτερο οικονομικό κλιματιστικό

Το κλιματιστικό της TCL Elite Premium PRM II έχει ισχύ 12000 BTU κι είναι κατάλληλο για χώρους από 18m² έως 25m². Διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας I-Feel για να προσαρμόζει την απόδοση του.

Το καλύτερο οικονομικό κλιματιστικό

TCL Elite Premium PRM II Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A++/A+
από 447,96 €
  • Ισχύς θορύβου εσωτερικής μονάδας: 50dB
  • Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό (R32)
  • Ενεργειακή κλάση Ψύξης / Θέρμανσης: A++ / A+

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

‘’Πολύ δυνατό για 9αρι .Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα .Αποδίδει πολύ καλά στην ψυχή τώρα στον καύσωνα δεν καταλάβαμε τίποτα .Θα επιστρέψω στην αξιολόγηση τον χειμώνα να αξιολογήσω την θέρμανσης’’

Το καλύτερο με ιονιστή

Το κλιματιστικό της σειράς Umi Eco της Toyotomi, έχει ισχύ 9000 BTU κι είναι κατάλληλο για χώρους από 13m² έως 18m². Διαθέτει ιονιστή, ο οποίος διατηρεί καθαρή την ατμόσφαιρα του χώρου, και χάρη στην αντιμικροβιακή δράση του, καταπολεμά τη ρύπανση και τις δυσάρεστες οσμές. Το ενισχυμένο τριπλό φίλτρο Hepa/Silver Ion/Biology sterilization, το φίλτρο Active Carbon και οι λειτουργίες αυτοκαθαρισμού Self Clean και Autoclean χαρίζουν στον χώρο απόλυτα καθαρή ατμόσφαιρα, συγκρατώντας τα μικροσωματίδια σκόνης.

​Το καλύτερο με ιονιστή

Toyotomi Umi Eco UTN/UTG-09AP Κλιματιστικό Inverter 9000 BTU A++/A+ με Ιονιστή και WiFi
  • Wi-Fi
  • Ισχύς θορύβου εσωτερικής μονάδας: 55dB
  • Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό (R32)
  • Ενεργειακή κλάση Ψύξης / Θέρμανσης: A++ / A+

    Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

    ‘’5 αστέρια και λιγα ειναι. Παρα πολυ καλο σε ολους τους τομείς. το κανει το σαλονι παγάκι σε 5 λεπτα’’

    Το καλύτερο κλιματιστικό 24000 ΒΤU

    Το Inventor Neo έχει ισχύ 24000 BTU κι είναι ιδανικό για χώρους από 50m² έως 55m². Διαθέτει φίλτρο για καθαρισμό του αέρα, το οποίο αδρανοποιεί βακτήρια, γύρη κι άλλους ρύπους απ΄τον αέρα. Τέλος, χρησιμοποιεί το οικολογικό ψυκτικό υγρό R32, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη και μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης. 

    ​Το καλύτερο κλιματιστικό 24000 ΒΤU

    Inventor Neo NUVI-24WF/NUVO-24 Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+ με Ιονιστή και WiFi
    • Ισχύς θορύβου εσωτερικής μονάδας: 62dB
    • Ενεργειακή κλάση: A++/A+

    Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

    ''Εξαιρετικό εργαλείο, εντελώς αθόρυβο και διακριτικό, δροσίζει πολύ καλά ενα δωμάτιο 40 τετραγωνικά. Είμαστε super ευχαριστημένοι!’’


    Το καλύτερο κλιματιστικό 18000 BTU

    To Toyotomi Eco II έχει ισχύ 18000 BTU και είναι κατάλληλο για χώρους από 35m² έως 40m². Διαθέτει Wi-Fi, για να μπορείς να το ρυθμίζεις μέσα από τις συσκευές σου, και voice assistant, για να ανταποκρίνεται στις εντολές που δίνεις με τη φωνή σου. Ο ιονιστής του εξαλείφει τα αλλεργιογόνα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα και τα φίλτρα Triple Action και Photocatalytic καταπολεμούν βακτήρια, ακάρεα και δυσάρεστες οσμές, διατηρώντας υγιές το περιβάλλον.

    ​Το καλύτερο κλιματιστικό 18000 BTU​

    Toyotomi Izuru Eco II TRN/TRG-2256ZR Κλιματιστικό Inverter 18000 BTU A++/A+ με Ιονιστή και WiFi
    • Ισχύς θορύβου εσωτερικής μονάδας: 60dB
    • Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό (R32)
    • Ενεργειακή κλάση Ψύξης / Θέρμανσης: A++ / A+

    Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

    "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Το έχω από το καλοκαίρι και αποτελεί βασικό μέσο θέρμανσης σε διαμέρισμα 100 μ2 στη βόρεια Ελλάδα. Δουλεύει συνέχεια , αποδοτικότατο , αθόρυβο , με ελάχιστη κατανάλωση. Βάζει κάτω κλιματιστικά τα οποία είναι επώνυμα και υπερτιμημένα. Φοβερό κλιματιστικό"


    Το καλύτερο κλιματιστικό 12000 BTU

    Το MSZ/MUZ-HR35VF της Mitsubishi έχει ισχύ 12000 BTU και είναι κατάλληλο για χώρους από 18m² έως 25m². Διαθέτει φίλτρο καθαρισμού αέρα, αλλά και αυτόματη ρύθμιση του φορτίου λειτουργίας ώστε να ρυθμίζει την απόδοσή του, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου.

    ​Το καλύτερο κλιματιστικό 12000 BTU

    Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-HR35VF Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU A++/A+
    • Ισχύς θορύβου εσωτερικής μονάδας: 60dB
    • Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό (R32)
    • Ενεργειακή κλάση: A++/A+

    Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

    ‘’Δοκιμασμένο σε θέρμανση και ψύξη από το καλοκαίρι 2021.. Στην ψύξη πραγματικά παγώνει πάρα πολύ καλά.. Στην θέρμανση είναι πάρα πολύ αξιοπρέπες ζεσταίνοντας ένα χώρο περίπου 60 τμ. Για το σαλόνι είναι μια χαρά αθόρυβο όπου και το έχω. Το πιο σημαντικό θέμα είναι ότι είναι πολύ οικονομικό και πέρσυ που χιόνισε 3 φορές κατά τον χειμώνα και με πολλές ώρες χρήσεις δεν νιώσαμε καθόλου κρύο και με χαμηλό κόστος.’’

    Το καλύτερο κλιματιστικό 9000 BTU

    Το κλιματιστικό Toyotomi Umi Eco έχει ισχύ 9000 BTU κι είναι κατάλληλο για χώρους από 13m² έως 18m². Διαθέτει Wi-Fi, για να μπορείς να το ρυθμίζεις μέσα από τις συσκευές σου, και voice assistant, για να ανταποκρίνεται στις εντολές που του δίνεις με τη φωνή σου. Ο ιονιστής του εξαλείφει τα αλλεργιογόνα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα διατηρώντας υγιές το περιβάλλον.

    ​Το καλύτερο κλιματιστικό 9000 BTU

    Toyotomi Umi Eco UTN/UTG-09AP Κλιματιστικό Inverter 9000 BTU A++/A+ με Ιονιστή και WiFi
    • Ισχύς θορύβου εσωτερικής μονάδας: 55dB
    • Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό (R32)
    • Ενεργειακή κλάση Ψύξης / Θέρμανσης: A++ / A+

    Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

    ‘’το προτεινω με κλειστα ματια , καλοκαιρι τιμιο εκανε την δουλεια ωραια εχει και το τουρμπο που βγαζει πολυ αερα ριχνοντας η ανεβαζοντας την θερμοκρασια . τωρα που ειναι χειμωνας και εξω το βραδυ εχει 4-5 βαθμους αποδιδει τελεια χωρις να χανει καθολου αποδοση !’’

    Το πιο αθόρυβο κλιματιστικό

    Το κλιματιστικό της Midea έχει ισχύ 9000 BTU κι είναι κατάλληλο για χώρους από 13m² έως 18m². Προσφέρει ροή αέρα 3D, κατά την οποία οι περσίδες κινούνται σε 3 κατευθύνσεις, για να παρέχει ομοιόμορφο κλιματισμό. Διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi, ώστε να μπορείς να το ρυθμίζεις μέσω των συσκευών σου αλλά και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

    ​Το πιο αθόρυβο κλιματιστικό​

    Midea Xtreme Save 2022 Κλιματιστικό Inverter 9000 BTU A+++/A++ με Ιονιστή και WiFi
    από 558,00 €
    • Ισχύς θορύβου εσωτερικής μονάδας: 54dB
    • Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό (R32)
    • Ενεργειακή κλάση Ψύξης / Θέρμανσης: A+++/ A++

    Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

    ‘’Πολύ καλό, τα πλαστικά δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου από συστολή-διαστολή λόγω διαφοράς θερμοκρασίας, οπότε για κρεβατοκάμαρα είναι ιδανικό. Έχει πολλές λειτουργίες που καλύπτουν τα πάντα σε απαιτήσεις, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι η απόδοση θέρμανσης και οικονομίας, είναι κορυφαίο και πραγματικά αθόρυβο.’’

    Λειτουργίες & μονάδες μέτρησης

    1. Επιλογή ισχύος (BTU)

    Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό στην επιλογή κλιματιστικής μονάδας, είναι η ισχύς του μηχανήματος. Με τον όρο “ισχύς” εννοούμε την ποσότητα θερμότητας (ενέργειας) ανά ώρα, που είτε μπορεί να απορροφήσει η κλιματιστική μονάδα σε λειτουργία ψύξης, είτε να εκλύσει σε λειτουργία θέρμανσης, μεταβάλλοντας τη θερμοκρασία στο χώρο μας. Στην αγορά των κλιματιστικών, η ισχύς υπολογίζεται σε BTU/h (British Thermal Unit) και αναγράφεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά από όλους του κατασκευαστές.

    2. Επίπεδα θορύβου dB

    O θόρυβος που δημιουργείται κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής, ειδικά εάν το κλιματιστικό προορίζεται για εγκατάσταση στην κρεβατοκάμαρα. Όλοι οι κατασκευαστές αναγράφουν το επίπεδο θορύβου με τιμές (dΒ) του κάθε μοντέλου, τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική μονάδα. Αυτό το οποίο έχει τη μικρότερη τιμή είναι το λιγότερο θορυβώδες.

    Ενδεικτικά, αν και η ταχύτητα του ανεμιστήρα επηρεάζει τα επίπεδα θορύβου, τα επίπεδα Ισχύος Θορύβου μιας εσωτερικής μονάδας κυμαίνονται περίπου από 40dB έως και 65dB, αναλόγως με τα BTU του κλιματιστικού. Όσο περισσότερα είναι τα BTU, τόσο μεγαλύτερη είναι και η Ισχύς Θορύβου του κλιματιστικού.

    3. Οικολογικό ψυκτικό υγρό R32

    Στην περίπτωση των οικιακών κλιματιστικών μέχρι και πριν από λίγα χρόνια αποκλειστική επιλογή των κατασκευαστών ήταν το ψυκτικό R410A, ένα μείγμα αερίων που δρα πολύ πιο αρνητικά από το CO2 στην υπερθέρμανση της Γης.

    Ωστόσο, η τεχνολογία προχώρησε και πλέον εάν θέλουμε να αγοράσουμε κλιματιστικό φιλικό προς το περιβάλλον, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μια μονάδα που χρησιμοποιεί το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32. Το ψυκτικό υγρό R32 έχει 68% χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη συγκριτικά με το R410A. Μάλιστα, το πιο οικολογικό προφίλ αυτών των μοντέλων δε σημαίνει πως θα πρέπει να κάνεις κάποια έκπτωση στην απόδοση ή την ενεργειακή εξοικονόμηση στο κλιματιστικό που θα αγοράσεις.

    Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα του ψυκτικού μέσου R32:

    • Δεν επιδρά αρνητικά στο στρώμα του όζοντος και είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον

    • Αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της κλιματιστικής μονάδας σε σύγκριση με το R410

    • Μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης, ενώ μπορεί να ανακυκλωθεί πιο εύκολα και να ξαναχρησιμοποιηθεί

    Αποδίδει καλύτερα σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες μεταφέροντας μεγαλύτερα ποσά θερμότητας ανά μονάδα μάζας συγκριτικά με το R410A.

    4. Ιονιστής

    Η τεχνολογία καθαρισμού του κλιματιζόμενου αέρα βελτιώνεται συνεχώς και στην πλειονότητά τους τα μοντέρνα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με προηγμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα και HEPA, έτσι ώστε να συγκρατούνται σκόνες, σωματίδια και μικροοργανισμοί.

    Η εξέλιξη των φίλτρων οδήγησε αρκετούς κατασκευαστές στο να εξοπλίσουν τα μοντέλα τους με ιονιστή, δηλαδή ένα φίλτρο προηγμένης ηλεκτρονικής τεχνολογίας (φίλτρο cold plasma). Ο ιονιστής στα κλιματιστικά χρησιμοποιεί ηλεκτρικά πεδία απελευθερώνοντας θετικά και αρνητικά ιόντα στον αέρα, που εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς, ενώ παράλληλα συγκρατεί σκόνη, οσμές και αιωρούμενα σωματίδια, προσφέροντας υγιεινή και υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρα στον χώρο σου.

    Αν θες να μάθεις περισσότερα σχετικά με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν την αγορά ενός Κλιματιστικού Inverter, μπορείς να διαβάσεις τον αναλυτικό οδηγό μας για το πως να επιλέξεις το κατάλληλο κλιματιστικό.

    Θες να προχωρήσεις σε αγορά κλιματιστικού και έχεις ακόμα απορίες; Mπορείς να καλέσεις στο 215-215-4246 για να κάνεις την παραγγελία σου τηλεφωνικώς και να σε καθοδηγήσει η ομάδα μας.

     Τα καλύτερα κλιματιστικά Inverter της αγοράς (2024)

    Σχετικά Άρθρα

    Τι κλιματιστικό να πάρω; Δες πως να επιλέξεις το κατάλληλο!
    Τι είναι ο ιονιστής;
    Τα καλύτερα σκουπάκια χειρός της αγοράς (2024)
    Γιατί να αγοράσεις πολυμάγειρα!
    Δες όλες τις κατηγορίες
    Δες όλες τις κατηγορίες
    Δες όλες τις κατηγορίες
    Δες όλες τις κατηγορίες
    Δες όλες τις κατηγορίες
    Δες όλες τις κατηγορίες
    Δες όλες τις κατηγορίες
    Δες όλες τις κατηγορίες