Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

Ανακάλυψε τα οφέλη του στεγνωτηρίου ρούχων και μάθε πως να το χρησιμοποιήσεις πιο αποδοτικά

Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια μπαίνει στη ζωή και στο σπίτι μας το στεγνωτήριο ρούχων. Πρόκειται για μία συσκευή που λύνει τα χέρια σε πολλά νοικοκυριά, μιας και βοηθά στο στέγνωμα των ρούχων και βελτιώνει την ποιότητα ζωής, εκτελώντας εργασίες που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Παρόλο που η χρήση του είναι αμφιλεγόμενη, καθώς είναι άλλη μία συσκευή που καταναλώνει πολλή ενέργεια, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και σε όλη την οικογένεια. Πάμε να δούμε τα κυριότερα οφέλη και πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποδοτικά ένα στεγνωτήριο ρούχων.

Τα οφέλη

#Μαλακά ρούχα

Τα ρούχα βγαίνουν πλέον πιο απαλά και μαλακά, έχοντας την αγαπημένη υφή που έχουν και τη στιγμή της αγοράς, διατηρώντας τη σύνθεσή τους αναλλοίωτη.

Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

#Εύκολο σιδέρωμα

Μετά τη χρήση στεγνωτηρίου και χάρη στην απαλότητα που χαρίζει στα ρούχα, το σιδέρωμα γίνεται πλέον παιχνιδάκι, ακόμη και για πιο δύσκολα υφάσματα. Πλέον, δε χρειάζονται πολλά περάσματα με το σίδερο για φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια ή για ρούχα χωρίς τσακίσεις.

Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

#Εξοικονόμηση χρόνου

Έχοντας γλιτώσει το άπλωμα και κάνοντας το σιδέρωμα πιο εύκολο από ποτέ, το στεγνωτήριο μπορεί να προσφέρει πραγματική εξοικονόμηση χρόνου, από πολύ χρονοβόρες εργασίες, που όλοι βαριόμαστε να κάνουμε. Έτσι, μπορείς να επενδύσεις το χρόνο σου σε πολύ σημαντικότερα πράγματα.

Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

#Προστασία ρούχων

Με πολλές διαφορετικές επιλογές προγραμμάτων, ένα στεγνωτήριο υπόσχεται προστασία για τα αγαπημένα ρούχα, με βάση το υλικό, τη σύνθεση και τον τύπο του κάθε ρούχου. Αυτό προσφέρει παράλληλα και εξοικονόμηση χρημάτων, αφού τα ρούχα διαρκούν πολύ περισσότερο στο χρόνο.

Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

#Υγιεινή

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που αποδεικνύει το πόσο βοηθητικό είναι ένα στεγνωτήριο ρούχων, είναι η υγιεινή. Βγάζοντας τα ρούχα από το πλυντήριο και τοποθετώντας τα απευθείας στο  στεγνωτήριο, δεν εκτίθενται σε ρύπους και μικρόβια, όπως όταν τα απλώνουμε σε εξωτερικό χώρο, ενώ οι πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσει το στεγνωτήριο υπόσχονται ένα απόλυτα καθαρό -σχεδόν αποστειρωμένο- περιβάλλον για τα ρούχα.

Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

Η επιλογή

Αφού είδαμε κάποια από τα κυριότερα οφέλη ενός στεγνωτηρίου ρούχων, πάμε να δούμε τι είναι καλό να λάβεις υπόψη σου κατά την επιλογή του. Μέσα από μεγάλη ποικιλία σε κατασκευαστές και διαφορετικά μοντέλα μπορείς να επιλέξεις το καλύτερο στεγνωτήριο για τις ανάγκες της οικογένειάς σου. Οι παράγοντες που έχεις να σκεφτείς είναι οι εξής:

  • Τι χωρητικότητα θέλεις να έχει, με βάση των αριθμό των ατόμων που θα εξυπηρετεί καθημερινά.
  • Πόσα και ποιά προγράμματα διαθέτει, ώστε να ανταποκρίνονται στον τύπο των ρούχων.
  • Αν διαθέτει smart λειτουργίες, οι οποίες θα σε εξυπηρετούσαν, ώστε να απλοποιήσεις ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά σου.
  • Η ενεργειακή κλάση και η κατανάλωση ενέργειας, ώστε να σπαταλά όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια, κερδίζοντας έτσι χρήματα και όντας πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
  • Αν λειτουργεί με αντλία θερμότητας, μία τεχνολογία που βοηθά τα ρούχα να στεγνώσουν πιο αποτελεσματικά, ενώ βοηθά τη συσκευή να λειτουργεί πιο αποδοτικά, έχοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Οι διαστάσεις είναι ακόμη ένας παράγοντας που μπορεί να συντελέσει στην τελική απόφαση, αναλόγως τον εκάστοτε χώρο.
  • Τέλος, όπως σε όλες τις αγορές, η τιμή και η σχέση ποιότητας-τιμής  είναι κάτι που αξίζει να προσέξεις.

Top επιλογές με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Η χρήση

Ενώ κάποτε θεωρούνταν πολυτέλεια και περιοριζόταν κυρίως για νοικοκυριά με πολλά άτομα, πλέον είναι μία συσκευή που δε λείπει από τα περισσότερα σπίτια.

  • Ενδείκνυται για χώρους με μικρό ή χωρίς καθόλου μπαλκόνι, που δεν υπάρχει η δυνατότητα για άπλωμα ρούχων.
  • Επίσης, για χώρους με πολλή υγρασία, όπως υπόγεια ή σπίτια που δεν τα βλέπει πολύ ο ήλιος.
  • Ιδανικό σε περίπτωση που υπάρχουν μωρά και μικρά παιδιά στο σπίτι, τα οποία χρειάζονται συνεχώς καθαρά ρούχα και την απόλυτη υγιεινή.
  • Τις ημέρες που ο καιρός δεν επιτρέπει το άπλωμα έξω, δε χρειάζεται να γεμίσει το σπίτι με απλώστρες και ρούχα πάνω στα καλοριφέρ ή κάτω από το aircondition.

Tips & Tricks

  1. Σε περίπτωση που δε θέλεις να χρησιμοποιείς το στεγνωτήριο με τις ώρες και η διαδικασία του απλώματος σου φαίνεται διασκεδαστική, μπορείς να απλώσεις τα ρούχα αμέσως μετά το πλυντήριο, λίγο πριν στεγνώσουν εντελώς να τα τοποθετήσεις στο στεγνωτήριο και έπειτα να τα διπλώσεις απευθείας για την ντουλάπα.
  2. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείς να τοποθετήσεις στο στεγνωτήριο ρούχων και μία στεγνή πετσέτα μαζί με τα υγρά ρούχα. Η πετσέτα θα μειώσει τα επίπεδα υγρασίας και θα βοηθήσει τα ρούχα να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
  3. Πριν την τοποθέτηση των ρούχων στο στεγνωτήριο, καλό είναι να τα τινάζεις, γεγονός που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τσακίσεων και θα εγγυηθεί ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.
  4. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, η επιλογή του σωστού προγράμματος για τον τύπο των διαφορετικών υφασμάτων και η ποσότητα των ρούχων που θα τοποθετηθούν στο στεγνωτήριο. Καλό είναι να τοποθετούνται παρόμοια υφάσματα μαζί και να αποφεύγονται τα μεγάλα φορτία.

Στεγνωτήρια Ρούχων: Η τάση που έγινε λατρεία

Top Επιλογές σε Στεγνωτήρια Ρούχων

  • Siemens WQ33G2D0GR Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    Siemens WQ33G2D0GR Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 677,00 €
  • Bosch Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    Bosch Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 662,90 €
  • Samsung Στεγνωτήριο 9kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    Samsung Στεγνωτήριο 9kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 695,00 €
  • LG RC80V9AV3W Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    LG RC80V9AV3W Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 777,00 €
  • Davoline Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    Davoline Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 458,00 €
  • Sharp KD-HHH8S8GW3 Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    Sharp KD-HHH8S8GW3 Στεγνωτήριο 8kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 503,00 €
  • Finlux TDF-7CF2 Στεγνωτήριο 7kg B

    Finlux TDF-7CF2 Στεγνωτήριο 7kg B

    από 256,62 €
  • LG RC90V9AV2W Στεγνωτήριο 9kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    LG RC90V9AV2W Στεγνωτήριο 9kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 858,00 €
  • Morris Στεγνωτήριο 10kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    Morris Στεγνωτήριο 10kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    από 676,99 €
  • LG Στεγνωτήριο 9kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    LG Στεγνωτήριο 9kg A+++ με Αντλία Θερμότητας

    0
    0
    από 798,00 €

Σε περίπτωση που δεν έχεις αρκετό χώρο για να τοποθετήσεις ένα στεγνωτήριο, μπορείς να διαλέξεις ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο, για να εξοικονομήσεις χώρο, ενώ αν θέλεις να τοποθετήσεις το στεγνωτήριο πάνω στο πλυντήριο που έχεις ήδη, μπορείς να αγοράσεις το κατάλληλο συνδετικό.

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα tips για να καθαρίσεις το πλυντήριο ρούχων σου!
Γιατί να αγοράσεις στεγνωτήριο ρούχων!
Πλυντήριο Πιάτων: Μην κάνεις αυτά τα λάθη!
Μήπως χρησιμοποιείς λάθος το ψυγείο;