Παγωτομηχανή: Πως λειτουργεί το απόλυτο εργαλείο για σπιτικό παγωτό

Παγωτομηχανή: Πως λειτουργεί το απόλυτο εργαλείο για σπιτικό παγωτό

Δες πώς θα φτιάξεις φρέσκο παγωτό στο σπίτι εύκολα & προτάσεις για καλές παγωτομηχανές!

Θες να φτιάχνεις τις δικές σου συνταγές για παγωτό γρήγορα και εύκολα; Η παρασκευή παγωτού είναι πολύ απλή διαδικασία. Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι μια καλή παγωτομηχανή, φρέσκα υλικά και καλή διάθεση! 

Οι καλύτερες παγωτομηχανές με βάση τις αξιολογήσεις:

  • Sage The Smart Scoop Παγωτομηχανή 1lt Ασημί

    Sage The Smart Scoop Παγωτομηχανή 1lt Ασημί

    419,90 €
  • Profi Cook PC-ICM 1140 Παγωτομηχανή 1.8lt Ασημί

    Profi Cook PC-ICM 1140 Παγωτομηχανή 1.8lt Ασημί

    από 65,16 €
  • Clatronic ICM 3764 Παγωτομηχανή 1.5lt Λευκή

    Clatronic ICM 3764 Παγωτομηχανή 1.5lt Λευκή

    από 32,74 €

Πως να φτιάξεις το πιο νόστιμο παγωτό!

  1. Για να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με παγωτομηχανή, πρέπει να ανακατέψεις 600ml γάλα με ¾ φλιτζανιου ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας διάφορα υλικά για γεύση, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, κακάο, καφέ, μαστίχα κ.ά. 

  2. Παράλληλα, προετοιμάζεις μία σαντιγί από κρέμα γάλακτος

  3. Στη συνέχεια, αναμιγνύεις τα δύο μέρη και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει

  4. Έπειτα, το βάζεις στην κατάψυξη για μία ώρα και ακολούθως το τοποθετείς στην παγωτομηχανή για να το δουλέψεις

Μερικά tips για τη χρήση της:

  • Προτού τη θέσεις σε λειτουργία, βάλε τον κάδο της στην κατάψυξη για μισή ώρα, για να παγώσει

  • Το σκεύος αποθήκευσης είναι προτιμότερο να είναι από ανοξείδωτο μέταλλο, γιατί παγώνει καλύτερα. Οι κουτάλες πρέπει να είναι μεταλλικές, πλαστικές ή από σιλικόνη, όχι ξύλινες

  • Όταν προσθέσεις τα υλικά στη μηχανή, να αποφεύγεις να γεμίσεις πολύ τον κάδο, καθώς το παγωτό διογκώνεται

  • Για καλύτερη γεύση και υφή, χρησιμοποίησε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων ή μπισκότα μετά το κλείσιμο της μηχανής. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μαρμελάδα φρούτων

  • Αφού το παγωτό είναι έτοιμο, τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για μία ή δύο ώρες για να σκληρύνει

  • Όταν το βγάλεις από την κατάψυξη, άφησέ το να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου

  • Για το σερβίρισμα, χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο κουτάλι αντί για ένα καυτό, για να αποφύγεις το λιώσιμο του παγωτού


Βρες και άλλα αξεσουάρ που θα σου φανούν χρήσιμα:

  • Κουτάλες Παγωτού Κουτάλες Παγωτού
  • Μπωλ Σερβιρίσματος Μπωλ Σερβιρίσματος

Σχετικά Άρθρα

Οδηγός αγοράς για Τοστιέρες: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Οι καλύτεροι αποχυμωτές για να απολαμβάνεις φρέσκους χυμούς στο σπίτι!
Το μαλλί της γριάς!
Γιαουρτομηχανή: Πως να φτιάξεις νόστιμο και πηχτό γιαούρτι