Τικ τοκ για δυνατούς λύτες!

Τικ τοκ για δυνατούς λύτες!

Αν κάποιος γνωρίζει καλά τον ήχο ενός ρολογιού αυτό δεν είναι άλλο από το brand Swatch που τάραξε μια και καλή τα νερά της παγκόσμιας ωρολογοποιίας

Το δημοκρατικότερο ρολόι στην ιστορία της μόδας δεν μπόρεσε να το αντιγράψει ποτέ κανείς και μέχρι και σήμερα παραμένει εξίσου δημοφιλές και καινοτόμο!  

Το post που ακολουθεί στόχο έχει να σου φρεσκάρει τους λόγους για τους οποίους πάντα χαμογελάς, όταν βλέπεις ένα ρολόι Swatch γύρω από τον καρπό σου, και φυσικά… για να σε προετοιμάσει τέλεια σε περίπτωση που κάποια στιγμή προκύψει σχετική ερώτηση του ενός εκατομμυρίου! 

1. Το φαινόμενο Swatch  - γιατί περί αυτού πρόκειται - έκανε την εμφάνισή του το 1983 ως ένα αντισυμβατικό, πλαστικό ρολόι, με μοντέρνο σχεδιασμό και 12 διαφορετικές χρωματικές επιλογές, που αποτελούνταν από μόλις 51 (αντί για 91) μέρη! Κι όλα αυτά σε απίστευτα ελκυστική τιμή (οι τιμές τους τότε δεν ξεπερνούσαν τα 30€)!

  • Swatch Redbaya Ρολόι με Μπορντό Καουτσούκ Λουράκι

    Swatch Redbaya Ρολόι με Μπορντό Καουτσούκ Λουράκι

    3
    5
    3
    από 75,00 €
  • Swatch Time To Yellow Small Ρολόι Μπαταρίας με Καουτσούκ Λουράκι σε Λευκό χρώμα

    Swatch Time To Yellow Small Ρολόι Μπαταρίας με Καουτσούκ Λουράκι σε Λευκό χρώμα

    1
    5
    1
    από 90,00 €
  • Swatch Polapurple

    Swatch Polapurple

    1
    5
    1
    88,00 €
  • Swatch Eiffel Tower By Robert Delaunay Ρολόι Μπαταρίας με Καουτσούκ Λουράκι σε Μπλε χρώμα

    Swatch Eiffel Tower By Robert Delaunay Ρολόι Μπαταρίας με Καουτσούκ Λουράκι σε Μπλε χρώμα

    0
    0
    από 85,00 €

2. Το 1995 κυκλοφόρησαν το Swatch Solar, ένα ρολόι που λειτουργούσε αποκλειστικά με τα χάδια του ήλιου, aka με ηλιακή ενέργεια. 

3. Άλλη μία καινοτομία της εταιρείας ήταν και το Swatch Access, που λειτουργούσε ως ski pass, δεν έδειχνε δηλαδή μόνο την ώρα αλλά και τον δρόμο για τις πίστες του σκι. Σοκ!

4.  Αν νομίζεις ότι το Swatch περιορίστηκε μόνο στον δικό μας πλανήτη, σου έχουμε νέα! Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ταξίδεψε ως το φεγγάρι, με το Διαστημικό Λεωφορείο Columbia στον διάσημο καρπό του Ελβετού Αστροναύτη Claude Nicollier.  

5. Αφού κατέβηκε από το διάστημα το 1997, έγινε και επισήμως δεύτερο δέρμα για εκατομμύρια φαν του brand, αφού κυκλοφόρησε το Swatch Skin, που ζύγιζε ελάχιστα γραμμάρια, ήταν απίστευτα λεπτό και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα εξαιρετικά δημοφιλές σχέδιο. 

Swatch Skin

  • Swatch Skin Notte Ρολόι με Μαύρο Καουτσούκ Λουράκι

    Swatch Skin Notte Ρολόι με Μαύρο Καουτσούκ Λουράκι

    0
    0
    από 185,00 €
  • Swatch Skin Suit Red

    Swatch Skin Suit Red

    0
    0
    160,00 €
  • Swatch Skin Beauty Inside Ρολόι Μπαταρίας με Καουτσούκ Λουράκι σε Μαύρο χρώμα

    Swatch Skin Beauty Inside Ρολόι Μπαταρίας με Καουτσούκ Λουράκι σε Μαύρο χρώμα

    0
    0
    195,00 €
  • Swatch Skin Classic Biosourced Leaves Jungle Ρολόι με Καουτσούκ Λουράκι

    Swatch Skin Classic Biosourced Leaves Jungle Ρολόι με Καουτσούκ Λουράκι

    0
    0
    από 113,00 €
  • Swatch Skin Irony Ρολόι με Πράσινο Καουτσούκ Λουράκι

    Swatch Skin Irony Ρολόι με Πράσινο Καουτσούκ Λουράκι

    0
    0
    από 170,00 €

6. Τη χρονιά που εμείς απολαμβάναμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα μας, η Swatch - πολύ μπροστά από την εποχή της για ακόμη μια φορά - λάνσαρε το Swatch Paparazzi που συνδεόταν ασύρματα με το internet, αποκτώντας πρόσβαση σε μηνύματα αλλά και υπηρεσίες, όπως η πρόγνωση καιρού. Πόσο wow; 

7. Η Swatch λατρεύει τις τέχνες και οι συνεργασίες της με καλλιτέχνες και μουσεία αποτελεί σήμα κατατεθέν των συλλογών της. Η αρχή έγινε το 1985, όπου και συνεργάστηκε με την καλλιτέχνιδα Kiki Picasso και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με μοναδικές συνεργασίες με Μουσεία, όπως το Musée du Louvre, το Centre Pompidou στο Παρίσι και το MoMA στη Νέα Υόρκη.

8. Tο 2020 λάνσαρε όλη την πρώτη συλλογή του 1983, με την υπογραφή της mother nature. Φτιαγμένα δηλαδή, με υλικά που προέρχονται από τη μητέρη Φύση, βιολογικής προέλευσης και βιοδιασπώμενα, τα οποία μπορούν, όταν το αποφασίσουμε, να ανακυκλωθούν ακόμα και να κομποστοποιηθούν.

9. Last bust not least… Swatch = Second Watch και όχι Swiss Watch, όπως πολλοί πιστεύουν για το “διαμάντι” αυτό της Ελβετικής Ωρολογοποιίας.

10. Αν τώρα αναρωτιέσαι ποια είναι τα 3 must Swatch ρολόγια που εγώ πιστεύω ότι πρέπει να έχεις στη συλλογή σου, αυτά είναι τα εξής: ένα με διάφανο καντράν, για να βλέπεις τον εσωτερικό μηχανισμό που βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον, ένα εξαιρετικά λεπτό κι ελαφρύ, με καουτσούκ λουράκι, σε παστέλ απόχρωση, για να μπορείς να το συνδυάζεις με τα πάντα και, φυσικά, ένα statement σχέδιο από τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη ή μουσείο, για να το φοράς με πιο minimal σύνολα και να πρωταγωνιστεί, με έναν πολύ όμορφο τρόπο! Παρόλο που όποιο swatch ρολόι κι αν επιλέξεις, πάντα βρίσκει τον τρόπο να πρωταγωνιστήσει!

  • Γυναικεία Ρολόγια Swatch Γυναικεία Ρολόγια Swatch
  • Ανδρικά Ρολόγια Swatch Ανδρικά Ρολόγια Swatch
  • Παιδικά Ρολόγια Swatch Παιδικά Ρολόγια Swatch

Σχετικά Άρθρα

Τα πρώτα γυαλιά ηλίου στην ιστορία!
Τι γυαλιά ηλίου σου ταιριάζουν; Επίλεξε σκελετό ανάλογα με το πρόσωπό σου
Ανακάλυψε τις top μάρκες στα ανδρικά ρολόγια
Ανδρικό Ντύσιμο για την Πρωτοχρονιά: 3+1 απαραίτητα αξεσουάρ