Alone in the Dark: Tο θρυλικό game επιστρέφει

Alone in the Dark: Tο θρυλικό game επιστρέφει

H κατηγορία των survival horror games είναι από τις πλέον εμπορικές στο χώρο του gaming, με χαρακτηριστικές μεγάλες σειρές τα Resident Evil και Silent Hill. Όμως, πριν ξεκινήσουν όλα αυτά να γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, χρειάστηκε δουλειά από κάποιους που έπρεπε να συστήσουν αυτόν τον συνδυασμό δράσης και επιβίωσης στο gaming κοινό. Η Infogrames κυκλοφόρησε το 1992 το Alone in the Dark και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Δες και το video μου ''5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Alone in the Dark''.

Alone in the Dark: Η αρχή 

Η Infogrames πειραματιζόταν αρκετά και το 1991 εξασφάλισε τα δικαιώματα για ένα Call of Cthulhu RPG. O τότε CEO της εταιρείας πρότεινε ένα concept που ο παίκτης θα χρησιμοποιούσε σπίρτα για να φωτίσει ένα σκοτεινό περιβάλλον και ο προγραμματιστής Frederick Raynal ανέλαβε το δύσκολο έργο και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιηθεί 3D animation, κάτι που ήταν ιδιαίτερα ρισκαδόρικο για την εποχή, μιας και οι τεχνικές δυνατότητες των τότε υπολογιστών δεν ήταν πολλές και συνήθως οι developers βρίσκαν εναλλακτικές. Η εταιρεία έφτιαξε μια μηχανή που να μπορεί να κάνει 3D rendering και έτσι άρχισε και το development και η αρχική ιδέα για την ιστορία.

Η ιστορία ξεκινάει στο 1924, όταν και ο διάσημος καλλιτέχνης Jeremy Hartwood αυτοκτονεί στην έπαυλή του Derceto στην Λουιζιάνα, αλλά αν και έκρυβε αρκετό μυστήριο, κανείς δεν τολμούσε να τον ερευνήσει μιας και θεωρούταν πως είναι στοιχειωμένος από μια αρχαία κακιά δύναμη. Οι παίκτες καλούνταν να διαλέξουν χαρακτήρα ανάμεσα στον Edward Carnby και την Emily Hartwood. Ο μεν αποστέλλεται στην έπαυλη για να βρει ένα πιάνο για έναν έμπορο, ενώ η δε είναι ανιψιά του αυτόχειρα και ψάχνει και η ίδια το πιάνο γιατί θεωρεί πως εκεί θα βρει το μυστήριο στην αυτοκτονία. Η πλοήγηση γινόταν με απλές κινήσεις, ενώ ο παίκτης έβρισκε αντικείμενα και στοιχεία που τον βοηθούσε να προχωρήσει την ιστορία, να ανοίξει πόρτες και να λύσει γρίφους. Παράλληλα, έπρεπε να εξερευνήσει έναν μη γραμμικό χάρτη και να αντιμετωπίσει φαντάσματα και τέρατα μέχρι και με όπλα. Τα ΜΜΕ της εποχής χαρακτηρίζουν το Alone in the Dark φαινόμενο και τίτλο που θα αλλάξει το gaming, ενώ του δίνουν και αρκετά υψηλές βαθμολογίες. Ακόμη και η σταθερή οπτική της κάμερας σε συγκεκριμένα σημεία (που σήμερα θεωρείται μεγάλο εμπόδιο στη δράση) κρίθηκε ως βήμα να φανούν τα videogames πιο κινηματογραφικά. Ήταν το πρώτο σε πωλήσεις game για MS-DOS μέχρι και τον Μάρτιο του 1993. 

Η μέτρια συνέχεια 

H αλήθεια είναι πως η σειρά μετά τον αρχικό ενθουσιασμό πήρε την κατιούσα μέχρι που το 2018 η Atari πούλησε τα δικαιώματά του στην THQ Nordic. Μετά την αρχική κυκλοφορία το 1992, ακολούθησαν τα παρακάτω games:

To σήμερα

Το Alone in the Dark κυκλοφορεί από την THQ Nordic σε μια δεύτερη απόπειρα να δοθεί ξανά σάρκα και οστά στο franchise. Η πρώτη απόπειρα έγινε το 1992 από την Eden Games μετά την κυκλοφορία του Alone in the Dark: Inferno, αλλά ακυρώθηκε μετά το κλείσιμο του studio από την Atari το 2013. Την ανάπτυξή της νέας προσπάθειας ανέλαβε το 2019 η Pieces Interactive (Titan Quest: Atlantis, Titan Quest: Ragnarok, Magicka 2) και ουσιαστικά είναι μια σύγχρονη εκδοχή του τίτλου που ξεκίνησε τα πάντα, με την ίδια ιστορία και με έναν τρόπο που ταιριάζει περισσότερο στο σήμερα, τόσο από πλευράς απεικόνισης, όσο και γραφικών. Για άλλη μια φορά υπάρχουν δύο πρωταγωνιστές, για τους οποίους μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και γνωστοί ηθοποιοί που τους έδωσαν σάρκα και οστά και συγκεκριμένα οι Jodie Comer και David Harbour. Η δράση είναι πλέον τρίτου προσώπου και χωρίς σταθερή κάμερα, αλλά με μία οπτική πίσω από τον ώμο του χαρακτήρα που είναι κάτι ενδιάμεσο στο παλίο στιλ και τον πιο σύγχρονο τρόπο δράσης.

Το Alone in the Dark κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Σχετικά Άρθρα

Star Wars Outlaws: Το νέο single-player Star Wars game της Ubisoft
EA Sports FC 25: Παρουσιάστηκε επίσημα και έρχεται στις 27 Σεπτεμβρίου
Summer Game Fest 2024: Οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις

Ubisoft Forward: Assassin’s Creed Shadows, Star Wars Outlaws και άλλα!