Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου: Βρες το σωστό μέγεθος για το πρόσωπό σου!

Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου: Βρες το σωστό μέγεθος για το πρόσωπό σου!

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας, αλλά η επιλογή τους μπορεί να είναι μια απαιτητική διαδικασία, καθώς πρέπει να είναι άνετα, να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπό μας και να εκφράζουν το προσωπικό μας στιλ. Οι επιλογές από μεγέθη και σκελετούς είναι πολλές, και συχνά αυτό κάνει την επιλογή μας πιο δύσκολη. Εμείς θα σε βοηθήσουμε με αυτό τον οδηγό να επιλέξεις τα σωστά γυαλιά πολύ πιο εύκολα!

Tips για να διαλέξεις τα κατάλληλα γυαλιά

  • Tο πιο σύνηθες νούμερο για γυαλιά ηλίου είναι το Medium, καθώς έχει σωστή εφαρμογή για το 90% του πληθυσμού.
  • Tο μήκος του φακού είναι ουσιαστικά και το size των γυαλιών.
  • Το συνολικό μήκος του σκελετού (μήκος φακού+μήκος γέφυρας μύτης+μήκος φακού) πρέπει να ταιριάζει με το πλάτος του προσώπου σου (μετράμε το μέτωπο).
  • Οι βραχίονες του σκελετού πρέπει να είναι όσο πιο ευθυγραμμισμένοι γίνεται με το μήκος του προσώπου σου. Οι κοντοί και σφιχτοί βραχίονες είναι πιθανό να κάνουν τα αυτιά σου να πετάνε προς τα έξω.
  • Τα φρύδια (έστω ένα μέρος τους) πρέπει να φαίνονται πάνω από τον σκελετό.
  • Όταν φοράς τα γυαλιά, τα μάτια σου πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα με το κέντρο των φακών.
  • Ο σκελετός των γυαλιών δεν πρέπει να στηρίζεται στα μάγουλά σου. Δοκίμασε να χαμογελάσεις, αν τα μάγουλά σου ακουμπάνε το σκελετό, τότε τα γυαλιά σου είναι μεγάλα! Άμα έχεις μεγάλα μάγουλα ή ζυγωματικά προτίμησε μικρά γυαλιά ηλίου.
  • Προτείνεται οι σκελετοί που επιλέγουμε να έχουν αντίθετο σχήμα από το σχήμα του προσώπου μας.
Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου: Βρες το σωστό μέγεθος για το πρόσωπό σου!

Πώς να επιλέξεις το σωστό μέγεθος γυαλιών ηλίου

Ας ξεκινήσουμε, επιλέγοντας το κατάλληλο μέγεθος. H σωστή εφαρμογή των γυαλιών δεν είναι μόνο πιο κολακευτική στην εμφάνιση, αλλά είναι επίσης πιο άνετη και θα προστατεύσει καλύτερα τα μάτια σου από τον ήλιο. Προτού αναλύσουμε 2 εύκολους τρόπους βήμα προς βήμα για να βρεις το κατάλληλο μέγεθος, ας δούμε τι σημαίνουν τα νούμερα στο εσωτερικό του σκελετού των γυαλιών.

Τι σημαίνουν τα νούμερα στο εσωτερικό του σκελετού των γυαλιών;

Αν έχεις παρατηρήσει, στο εσωτερικό του σκελετού των γυαλιών υπάρχουν κάποια νούμερα. Τα νούμερα αυτά αναφέρονται στα μήκη του φακού, της γέφυρας και του βραχίονα.


Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου: Βρες το σωστό μέγεθος για το πρόσωπό σου!
Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου: Βρες το σωστό μέγεθος για το πρόσωπό σου!
  • Μήκος φακού: Το μήκος του φακού είναι το σημαντικότερο στοιχείο που θα σε βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου μεγέθους.

    Tip: Δες το μεγεθολόγιο παρακάτω και πώς αντιστοιχεί το εύρος από τα μήκη σε νούμερα S, M και L.

  • Μήκος γέφυρας: Το μήκος γέφυρας είναι η απόσταση μεταξύ των δύο φακών και είναι σημαντικός παράγοντας στο πόσο άνετα θα εφαρμόζει ο σκελετός στη μύτη σου και κατ’ επέκταση στο πρόσωπό σου. Το σωστό μήκος γέφυρας θα σου προσφέρει άνεση και σταθερότητα, καθώς τα γυαλιά δεν θα γλιστράνε από το πρόσωπό σου και δεν θα θαμπώνουν.

    Tip: Αν η αρχή της μύτης σου είναι στο ίδιο ύψος με τα μάτια σου ή κάτω από αυτά, τότε αναζήτησε γυαλιά με μήκος γέφυρας σκελετού 16-18mm. Αν η αρχή της μύτης σου είναι πάνω από το ύψος των ματιών σου, τότε αναζήτησε σκελετό με μήκος γέφυρας 19-21mm. Σε κάθε περίπτωση, όταν αγοράζουμε ένα χοντρό σκελετό γυαλιών πρέπει να αναζητήσουμε γυαλιά με μεγαλύτερο μήκος γέφυρας κατά 4mm.

  • Μήκος βραχίονα: Το μήκος βραχίονα αναφέρεται στο συνολικο μήκος των στελεχών του σκελετού που περνάνε πίσω από τα αυτιά σου και συγκρατούν τα γυαλιά στο πρόσωπό σου.


    Tip:
    Ανάλογα με το πρόσωπό σου απόφυγε τους μικρότερους βραχίονες, γιατί θα σου πιέζουν τα αυτιά και μπορεί να γίνουν πολύ άβολοι μετά από κάποια ώρα. Επίσης, απόφυγε τους πολύ μεγάλους για το πρόσωπό σου βραχίονες, γιατί ο σκελετός δεν θα είναι σταθερός.

Μεγέθη

Τώρα, πάμε να δούμε πόσο εύκολο είναι να βρεις το κατάλληλο μέγεθος με 2 εναλλακτικούς τρόπους. Για τον 1ο θα χρειαστείς μια πιστωτική κάρτα και για τον 2ο ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου από τη συλλογή σου με καλή εφαρμογή.

1. Το κόλπο με την κάρτα

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία πιστωτική κάρτα και έναν καθρέφτη ή την κάμερα του κινητού σου.


Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου: Βρες το σωστό μέγεθος για το πρόσωπό σου!

Βήμα 1: Κρατώντας την κάρτα κάθετα, τοποθέτησε την άκρη της στο μέσο της μύτης (στην αρχή της γέφυρας της μύτης κάτω από το φρύδι, ώστε να μην καλύπτει το μάτι).

Βήμα 2: Παρατήρησε που τελειώνει η άλλη άκρη της κάρτας και για την ακρίβεια πόσο εξέχει από το μάτι σου. Τώρα, είσαι έτοιμος να βρεις το μέγεθός σου!

  • Small (S): Η άκρη της κάρτας τελειώνει πέρα από το τέλος του ματιού.
  • Medium (M): Η άκρη της κάρτας τελειώνει στο τέλος του ματιού.
  • Large (L): Η άκρη της κάρτας τελειώνει πριν από το τέλος του ματιού.

2. Το κόλπο με το παλιό ζευγάρι γυαλιών

  • Μήκος Φακού (Size): Πάρε ένα ζευγάρι γυαλιά από τη συλλογή σου που πιστεύεις ότι σου πάει και έχει ιδανική εφαρμογή στο πρόσωπό σου. Αναζήτησε τα νούμερα στο εσωτερικό του σκελετού και δώσε για αρχή έμφαση στο πιο σημαντικό που είναι το μήκος του φακού για να βρεις το μέγεθος του σκελετού.

  • Μήκος Γέφυρας: Αφού έχεις βρει το ιδανικό μέγεθος, ήρθε η στιγμή να γίνουμε πιο ακριβείς! Αναζήτησε το νούμερο στο εσωτερικό που δείχνει το μήκος της γέφυρας του σκελετού.

  • Μήκος βραχίονα: Τέλος, για την άνεσή σου και για την σταθερότητα των καινούργιων σου γυαλιών, αναζήτησε στο εσωτερικό του σκελετού το νούμερο που αντιστοιχεί στο μήκος του βραχίονα.

Δες και τον οδηγό μας για το στυλ σκελετού που σου ταιριάζει ---> Τι γυαλιά ηλίου σου ταιριάζουν; Επίλεξε σκελετό ανάλογα με το πρόσωπό σου!

Σχετικά Άρθρα

Ανδρικά γυαλιά ηλίου για κάθε στιλ
Τα πρώτα γυαλιά ηλίου στην ιστορία!
Τι γυαλιά ηλίου σου ταιριάζουν; Επίλεξε σκελετό ανάλογα με το πρόσωπό σου
Πώς να διαλέξεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου με βάση το σχήμα του προσώπου σου
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες