Γιατί να μην αγοράσεις air fryer!

Γιατί να μην αγοράσεις air fryer!

Μπορεί η δημοτικότητα της φριτέζας αέρος να έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία 2-3 χρόνια, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, λόγω της ευκολίας και της ικανότητάς τους να μαγειρεύουν φαγητό με λιγότερο λάδι, μπορεί να μην είναι η ιδανική συσκευή για όλους. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην την προτιμήσεις καθώς μπορεί να μην ταιριάζει απαραίτητα στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σου. 

Χώρος στον πάγκο: Οι φριτέζες μπορεί να είναι ογκώδεις, και χρήστες με περιορισμένο χώρο στην κουζίνα μπορεί να δυσκολευτούν να έχουν ακόμα μια συσκευή στον πάγκο. Για μικρές κουζίνες, ο χώρος που καταλαμβάνει μια φριτέζα αέρα μπορεί να μην δικαιολογεί τη χρήση της.

Λειτουργίες: Όσοι διαθέτουν ήδη κλασικό φούρνο μπορεί να βρουν τις λειτουργίες μιας φριτέζας αέρα περιττές. Το μαγείρεμα με έναν κλασικό φούρνο συνήθως έχει παρόμοια αποτελέσματα με μεγαλύτερη χωρητικότητα, καθιστώντας τη φριτέζα μια περιττή αγορά που δεν θα χρησιμοποιείται όσο θα έπρεπε.

Κατανάλωση ενέργειας: Αν και οι φριτέζες μπορούν να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικές από τους κλασικούς φούρνους για μικρές ποσότητες φαγητού, η εξοικονόμηση μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική για όσους μαγειρεύουν σπάνια ή τρώνε έξω συχνά, καθιστώντας την επένδυση λιγότερο χρήσιμη.

Ίσως καλύτερα θα πρέπει να δεις έναν νέο πιο ικανό και ενεργειακά αποδοτικό φούρνο. Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι τώρα στο Skroutz:

  • Gorenje BOS67372CLB Φούρνος άνω Πάγκου 77lt χωρίς Εστίες Π59.5εκ. Μαύρος

    Gorenje BOS67372CLB Φούρνος άνω Πάγκου 77lt χωρίς Εστίες Π59.5εκ. Μαύρος

    από 418,55 €
  • Bosch Φούρνος άνω Πάγκου 71lt χωρίς Εστίες Π59.4εκ. Μαύρος

    Bosch Φούρνος άνω Πάγκου 71lt χωρίς Εστίες Π59.4εκ. Μαύρος

    από 358,79 €
  • Indesit IFWS 3841 JH IX Φούρνος άνω Πάγκου 71lt χωρίς Εστίες Π59.5εκ. Inox

    Indesit IFWS 3841 JH IX Φούρνος άνω Πάγκου 71lt χωρίς Εστίες Π59.5εκ. Inox

    από 274,90 €
  • Zanussi Φούρνος άνω Πάγκου 72lt χωρίς Εστίες Π59.4εκ. Μπεζ

    Zanussi Φούρνος άνω Πάγκου 72lt χωρίς Εστίες Π59.4εκ. Μπεζ

    από 406,99 €
  • Whirlpool W7 OM4 4S1 P Φούρνος άνω Πάγκου 73lt χωρίς Εστίες Π59.5εκ. Μαύρος

    Whirlpool W7 OM4 4S1 P Φούρνος άνω Πάγκου 73lt χωρίς Εστίες Π59.5εκ. Μαύρος

    από 407,00 €

Χωρητικότητα μαγειρέματος: Οι περισσότερες φριτέζες αέρος έχουν συνήθως μικρή χωρητικότητα μαγειρέματος στον κάδο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προετοιμασία γευμάτων για μεγάλες οικογένειες ή παρέες. Αυτό μπορεί να απαιτήσει το μαγείρεμα σε παρτίδες, το οποίο μπορεί να είναι αναίτια χρονοβόρο.

Καμπύλη εκμάθησης: Προφανώς και οι φριτέζες αέρος φημίζονται και χρησιμοποιούνται για την ευκολία και την απλότητα στη χρήση, όπως κάθε νέα συσκευή υπάρχει μία καμπύλη εκμάθησης ώστε να φτάσουμε να την χρησιμοποιούμε σωστά και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποιες συνταγές απαιτούν αρκετές δοκιμές και κάποιες άλλες προσαρμογή, καθώς δεν έχουν σχεδιαστεί όλες για ψήσιμο ή μαγείρεμα σε φριτέζα αέρος αλλά σε κλασικό φούρνο.

Διαφορές γεύσης και υφής: Ενώ πολλοί απολαμβάνουν τα αποτελέσματα που μπορεί να παράγει μια φριτέζα αέρα, ορισμένοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι ορισμένα τρόφιμα δεν έχουν τη γεύση ή την ίδια αίσθηση όπως όταν μαγειρεύονται με παραδοσιακές μεθόδους, όπως το βαθύ τηγάνισμα. Η προτίμηση για το προφίλ υφής και γεύσης των φαγητών μαγειρεμένων σε άλλες συσκευές που έχουμε συνηθίσει, μπορεί να κάνει την αγορά μίας φριτέζας αέρος λιγότερο ελκυστική.

Καθαρισμός: Ενώ πολλά από τα εξαρτήματα της φριτέζας αέρος μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων, μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν με το χέρι λόγω του μεγέθους και του σχήματός τους, ειδικά σε κουζίνες με μικρό νεροχύτη ή μικρά πλυντήρια πιάτων. Αυτό μπορεί να είναι αποτρεπτικό για όσους δίνουν προτεραιότητα στον εύκολο καθαρισμό.

Παρανοήσεις για την υγεία: Αν και οι φριτέζες αέρος μπορούν να μειώσουν την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα και το ψήσιμο γενικότερο, δεν αποτελούν μια μαγική λύση για υγιεινή διατροφή. Το να λαμβάνουμε τα σωστά και θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, και το να στηριζόμαστε μόνο σε μία συγκεκριμένο μέθοδο μαγειρέματος μπορεί να μην οδηγήσει στα πιο υγιεινά αποτελέσματα.

Εάν ψάχνεις τρόπους για να εντάξεις την υγιεινή διατροφή στην κουζίνα σου, μπορείς εναλλακτικά να αγοράσεις ένα φουρνάκι ρομπότ ή έναν ατμομάγειρα:

  • Rohnson Φουρνάκι Ρομπότ 17lt με Λάμπα Αλογόνου Λευκό

    Rohnson Φουρνάκι Ρομπότ 17lt με Λάμπα Αλογόνου Λευκό

    από 59,49 €
  • Izzy ΑC2 Multi Green Φουρνάκι Ρομπότ 17lt με Λάμπα Αλογόνου Λευκό

    Izzy ΑC2 Multi Green Φουρνάκι Ρομπότ 17lt με Λάμπα Αλογόνου Λευκό

    από 51,90 €
  • Braun FS 3000 Ατμομάγειρας με 2 Επίπεδα Μαγειρέματος 6.2lt

    Braun FS 3000 Ατμομάγειρας με 2 Επίπεδα Μαγειρέματος 6.2lt

    από 64,80 €
  • Russell Hobbs RH -56 Ατμομάγειρας με 3 Επίπεδα Μαγειρέματος 9lt

    Russell Hobbs RH -56 Ατμομάγειρας με 3 Επίπεδα Μαγειρέματος 9lt

    από 35,38 €

Σχετικά Άρθρα

Οδηγός Αγοράς για Φριτέζες Αέρος: Βρες το καλύτερο air fryer για σένα!
Οδηγός Αγοράς για Επιτραπέζιες Εστίες
Οι καλύτερες επιτραπέζιες εστίες
Τα καλύτερα Air Fryers (Φριτέζες Αέρος) για το 2024
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες