Πριν αγοράσεις Smartphone, πρέπει να ξέρεις

Πριν αγοράσεις Smartphone, πρέπει να ξέρεις

Η αγορά ενός smartphone είναι μια σημαντική επένδυση, τόσο οικονομικά όσο και από άποψη καθημερινής χρήσης.

Με αμέτρητες επιλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά, είναι εύκολο να πέσεις σε κοινές παγίδες κατά την απόφαση και την αγορά. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν ένα smartphone:

Ελλιπής ή καθόλου έρευνα αγοράς: Το να προβείς σε μια αγορά χωρίς την απαραίτητη έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση. Η ανάγνωση κριτικών, η παρακολούθηση βίντεο σύγκρισης και τα σχόλια από άλλους χρήστες που κατέχουν την συσκευή είναι βασικά βήματα για να πάρεις μια ιδέα για την πραγματική απόδοση και την εμπειρία χρήσης. 

Αγνοείς τις προσωπικές σου ανάγκες: Οι αγοραστές συχνά επηρεάζονται από τις πιο πρόσφατες τάσεις ή τις προτάσεις φίλων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες. Είναι σημαντικό να αξιολογήσεις τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο —είτε είναι για παιχνίδια, φωτογραφία ή επαγγελματικούς λόγους— και να κάνεις μια επιλογή που να ευθυγραμμίζεται με αυτές τις ανάγκες.

Δεν ορίζεις budget: Είναι εύκολο να μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις την τελευταία ναυαρχίδα κάποιας εταιρείας, αλλά μπορεί να μην είναι εντός των οικονομικών σου δυνατοτήτων. Ο εκ των προτέρων καθορισμός ενός προϋπολογισμού μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των επιλογών και στην αποφυγή οικονομικής πίεσης.

Νέα και παλιά μοντέλα: Οι κατασκευαστές έχουν συνήθως έναν τακτικό κύκλο κυκλοφορίας για νέα μοντέλα. Η αγορά ενός τηλεφώνου ακριβώς πριν από την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσεις κάποιες νέες τεχνολογικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά ή πως θα πληρώσεις περισσότερα χρήματα για ένα νέο μοντέλο το οποίο μπορεί να είναι παρόμοιο σε απόδοση με το αμέσως προηγούμενο του. 

Εστιάζεις υπερβολικά στο brand: Αν και η αφοσίωση στο brand μπορεί να είναι ένας παράγοντας, είναι σημαντικό να μην παραβλέπεις άλλους κατασκευαστές που μπορεί να προσφέρουν παρόμοια ή καλύτερα χαρακτηριστικά σε πιο ανταγωνιστική τιμή.

Δεν κάνεις hands-on δοκιμή: Το να βασίζεσαι αποκλειστικά σε online κριτικές και videos χωρίς να έχεις πιάσει στα χέρια σου τη συσκευή μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια. Με ένα ολιγόλεπτο hands-on μπορείς να πάρεις μια αρχική τουλάχιστον ιδέα για για την ποιότητα κατασκευής, την οθόνη, την ταχύτητα, το λειτουργικό αλλά και τις κάμερες.

Παρασύρεσαι από τα gimmicks: Οι κατασκευαστές συχνά φέρνουν σε νέα smartphones χαρακτηριστικά που ακούγονται καινοτόμα αλλά ουσιαστικά έχουν μικρή πρακτική χρήση. Η διάκριση μεταξύ πραγματικά χρήσιμων χαρακτηριστικών και χαρακτηριστικών που βρίσκονται εκεί μόνο για ενθουσιασμό και καινοτομία, τις περισσότερες φορές θα καταλήξουν σε μια πιο σωστή και χρήσιμη αγορά. 

Ρίξε μια ματιά σε μεταχειρισμένα: Το νέο δεν είναι πάντα απαραίτητο. Τα υψηλής ποιότητας μεταχειρισμένα refurbished τηλέφωνα μπορούν να προσφέρουν σημαντική οικονομία χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Μπορείς να δεις και στο Skroutz μεταχειρισμένα refurbished κινητά ΕΔΩ

Επίσης, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην νέα υπηρεσία Skoop by Skroutz, για να πουλήσεις ή να αγοράσεις κάθε είδους προϊόν!

Πριν αγοράσεις Smartphone, πρέπει να ξέρεις

Σχετικά Άρθρα

Samsung Galaxy Fold 6: Πιο λεπτό, πιο «έξυπνο»
Samsung Galaxy Flip 6: Καταφθάνει με σημαντικές αλλαγές
Η Huawei αλλάζει ονομασία στη σειρά P και παρουσιάζει τα Huawei Pura 70
Tι φορτιστή να πάρεις για το κινητό σου; Οδηγός Αγοράς Φορτιστή