Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: 2 Απριλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (επίσης γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού) είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Σκοπός της είναι να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν μέτρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα, ήρθε στο μυαλό μου το βιβλίο "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα", ένα μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον, το οποίο αναλύει θέματα όπως ο αυτισμός, η εφηβεία, οι διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά, προσφέροντας μια γλυκόπικρη ιστορία μυστηρίου μέσα από τα μάτια του μικρού Κρίστοφερ.

Όσα γνωρίζουμε για τον αυτισμό είναι συχνά επιφανειακά, και είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πλήρως τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Ανακαλύπτοντας το βιβλίο, βλέπει κανείς τον τρόπο που ο συγγραφέας προσεγγίζει και αναπτύσσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του Κρίστοφερ, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία να κατανοήσουμε περισσότερο τη συνθήκη του αυτισμού.

Καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, θεώρησα σημαντικό να μοιραστώ αυτό το βιβλίο και να το προτείνω σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια εικόνα για τον τρόπο σκέψης ενός ατόμου στο φάσμα του αυτισμού, πέρα από απλά την ανάγνωση μιας ιστορίας μυστηρίου.

'Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα' του Mark Haddon από Εκδόσεις Ψυχογιός

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο Κρίστοφερ Μπουν είναι ένας παράξενος νέος και το μυαλό του δουλεύει με τρόπο ιδιαίτερο. Ξέρει πάρα πολλά για τα μαθηματικά και πολύ λίγα για τους ανθρώπους. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα.
Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πεί ψέμματα.
Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η αναζήτησή του όμως θα τον παρασύρει σε μονοπάτια δύσβατα, που οδηγούν στη χαμένη από καιρό μητέρα του. Καλείται τώρα να ξεδιαλύνει άλλα μυστήρια, αυτά του κόσμου των μεγάλων, πολύ πιο περίπλοκα από το απλό "Ποιος σκότωσε το σκύλο"....

Σχετικά Άρθρα

Ξεφύλλισε τα καλύτερα παιδικά βιβλία
Ξεφύλλισε τα καλύτερα βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας
Προτάσεις βιβλίων για 20’s!
Ποια σειρά βιβλίων είναι για σένα;
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες