Alone in the Dark για PS5/XBOX/PC

Alone in the Dark για PS5/XBOX/PC

Ο φόβος ξαναζωντανεύει.

Για δύο κυκλοφορίες έμεινε το 1992 στην ιστορία. Η πρώτη ήταν η κυκλοφορία του ομώνυμου τραγουδιού του Σάκη Ρουβά και η δεύτερη ήταν η κυκλοφορία του Alone in the Dark το οποίο υπήρξε και ένα από τα σημαντικότερα Games της εποχής.

Υπερβολές θα μου πείτε και δεν θα έχετε και άδικο...

Θυμάμαι ότι είχα βρει το Demo του παιχνιδιού από ένα περιοδικό με Gaming θεματολογία. Είχα κάνει το... λάθος να το εγκαταστήσω. Αυτό το "λάθος" ακόμα με στοιχείωνει καθώς μου έρχονται στο μυαλό λες και ήταν χθες οι κραυγές που βγάζαμε πιτσιρικοπαρέα μπροστά από την "curved" οθόνη του υπολογιστή που μάλλον συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχημένη πορεία στη μυωπία της γενιάς μου. 

Δεν αρκεί ο φόβος που προκάλεσε τότε. Έρχεται στο σήμερα να προσπαθήσει να κάνει το ίδιο. Θα τα καταφέρει άραγε;

Ιστορία

Η ιστορία προφανώς δεν διαφέρει από την αρχική. Πιο συγκεκριμένα το παιχνίδι διαδραματίζεται στην έπαυλη Derceto το 1920. Η πρωταγωνίστρια Emily Hartwood λαμβάνει ένα ανησυχητικό γράμμα από τον θείο της, Jeremy Hartwood και εκείνη μαζί με τον ντετέκτιβ Edward Carnby σπεύδουν να εξερευνήσουν τι μπορεί να συμβαίνει. Ξεκινώντας το παιχνίδι θα χρειαστεί να επιλέξεις ποιον χαρακτήρα θα ήθελες να χειριστείς, την Emily ή τον Edward.

Ο θείος είναι εξαφανισμένος την ώρα που φτάνουν στη στοιχειωμένη έπαυλη, την εμφάνιση τους όμως κάνουν γρίφοι και στοιχεία του παρελθόντος πλαισιωμένα από μεταφυσικές καταστάσεις και τρομαχτικά τέρατα. Ο θείος θα βρεθεί μόνο αν καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις παραπάνω προκλήσεις επιλύοντας την κατάρα.

  • Alone in the Dark PS5 Game

    Alone in the Dark PS5 Game

    από 37,90 €
  • Alone in the Dark Xbox Series X Game

    Alone in the Dark Xbox Series X Game

    από 37,18 €

Gameplay

Αρχικά αξίζει να τονίσουμε ότι τις φωνές των πρωταγωνιστών τις ενσαρκώνουν δύο γνωστοί ηθοποιοί, η Jodie Cormer και ο David Harbour και η όλη ιστορία είναι επηρεασμένη από τον γνωστό συγγραφέα λογοτεχνίας τρόμου, τον Howard Phillips Lovecraft.

Αφού επιλέξεις τον χαρακτήρα που επιθυμείς η ιστορία ξεκινά. Αποστολές και γρίφοι θα επηρεαστούν από αυτή σου την απόφαση αλλά το τέλος του παιχνιδιού θα είναι πάνω κάτω κοινό. Αν θες να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στο game συλλέγοντας Lagniappes, τότε θα ανταμειφτείς με πιο ιδιαίτερα τέλη, ακόμα και με κάποιο secret ending.

Alone in the Dark για PS5/XBOX/PC

Το περιβάλλον είναι καλοφτιαγμένο με μεγάλη λεπτομέρεια. Η μουσική και ο ήχος είναι από τα πιο δυνατά του σημεία καθώς θα σε καθηλώσουν και θα σε βάλουν ακόμα πιο βαθιά στο σκοτεινό κλίμα. Οι γρίφοι έχουν την τιμητική τους και θα χρειαστεί να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές για να τους λύσεις. 

Αν δεν θέλεις να πολυκουραστείς κιόλας, μπορείς να επιλέξεις μια πιο εκτεταμένη βοήθεια η οποία θα σε διευκολύνει στο να προχωράς παρακάτω. Αν θεωρείς ότι είσαι ένας σύγχρονος Πουαρό τότε το πεδίο είναι όλο δικό σου για να το αποδείξεις χωρίς βοήθεια. 

Θα επιστρατεύσεις από φτυάρια, σκούπες και τούβλα μέχρι καραμπίνες και machine guns για να αντιμετωπίσεις τη φρίκη του σπιτιού. Τα τέρατα θα πρέπει να τα κρατάς μακρυά σου καθώς αν σε πλησιάσουν δύσκολα θα κρατηθείς στη ζωή.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί ήδη από τις 20/3 και υπόσχεται αγνό τρόμο. Αν είσαι λάτρης αυτού του είδους των games η αν θέλεις να ξαναθυμηθείς τα νιάτα σου κάτω από νέες συνθήκες, τότε αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στο... κλασικό ολοκαίνουργιο Alone in the Dark!

Alone in the Dark για PS5/XBOX/PC

Σχετικά Άρθρα

Skull and Bones για Xbox Series X/S, PlayStation 5 & PC
Dragon's Dogma II για PS5/XBOX/PC
Τα πιο σημαντικά games που έρχονται τον Απρίλιο του 2024
Prince of Persia: The Lost Crown
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες