Σπιτικό πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

Σπιτικό πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει το Πάσχα, ανυπομονώ να σπάσω το σοκολατένιο αυγό μου…

Περιμένω να ανακαλύψω τα μικροδωράκια που περιέχει, αλλά και να γευτώ την πλούσια σοκολατένια γεύση του.

Το σοκολατένιο αυγό συμβολίζει τον ερχομό της Άνοιξης, που συνήθως συμβαδίζει με το Πάσχα κι έχει άμεση σχέση με το κόκκινο αυγό που τσουγκρίζουμε την Ανάσταση.

Για σκέψου όμως... Φέτος, να φτιάξεις με τα χεράκια σου, για τα παιδιά και τα βαφτιστήρια σου, σπιτικό πασχαλινό σοκολατένιο αυγό!

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Η διαδικασία για να φτιάξεις ένα σοκολατένιο αυγό είναι πανεύκολη, διασκεδαστική και χαλαρωτική.

Είναι επίσης μία ωραία παιδική πασχαλινή δραστηριότητα... Αν και νομίζω στην πορεία, δεν θα μείνει αρκετή σοκολάτα, αφού τα μικρά ζουζούνια θα δοκιμάζουν συνεχώς...

  • Λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της αρεσκείας σου.
  • Παίρνεις περίπου δύο κουταλιές της σούπας από τη λιωμένη σοκολάτα και την βάζεις μέσα στα καλούπια. Μετά, με το πινέλο σιλικόνης, την απλώνεις με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Αν λερώσεις τα καλούπια σου στο σημείο της ένωσης, τα καθαρίζεις με μία σπάτουλα.
  • Αφήνεις τα καλούπια σε ένα οριζόντιο επίπεδο, με την μεριά της σοκολάτας προς τα κάτω, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα ή για πιο γρήγορα, τα βάζεις στο ψυγείο.
  • Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με τη λιωμένη σοκολάτα ακόμα δύο ή τρεις φορές, μέχρι τα καλούπια σου να έχουν το επιθυμητό πάχος σοκολάτας.
  • Μόλις παγώσει η σοκολάτα, βγάζεις τα καλούπια με προσοχή.
  • Βάζεις ένα άδειο ταψάκι στο φούρνο για να ζεσταθεί, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεις μικροδωράκια που θα γεμίσεις τα σοκολατένια σου αυγά. Τα μικροδωράκια μπορεί να είναι άλλα μικρά σοκολατάκια, πολύχρωμα ζαχαρωτά, ή ένα χνουδωτό λαγουδάκι ή κοτοπουλάκι.
  • Ακουμπάς το ένα αυγουλάκι πάνω στη ζεστή επιφάνεια και βάζεις μέσα το δωράκι που θέλεις. Στη συνέχεια, ακουμπάς και το άλλο στη ζεστή επιφάνεια. Θα δεις ότι οι άκρες έχουν λιώσει. 
  • Ενώνεις τα δύο μισά αυγουλάκια και ακουμπάς το ολοκληρωμένο πλέον σοκολατένιο αυγό όρθιο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το σημείο ένωσης.
  • Στα σημεία που δεν έχει κολλήσει καλά, απλώνεις με το χέρι σου λίγη λιωμένη σοκολάτα.
  • Αν θέλεις να ανέβεις ακόμα ένα επίπεδο δημιουργίας, διακοσμείς το αυγουλάκι σου με σχέδια από χρωματιστή ζαχαρόπαστα ή το βάφεις με ειδικά βρώσιμα σπρέι.

Η πασχαλινή δημιουργία όμως δεν τελειώνει εδώ... Με τον ίδιο τρόπο, εκτός από σοκολατένιο αυγό, μπορείς να φτιάξεις σοκολατένιο λαγουδάκι ή κοτοπουλάκι, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Απλά αγοράζεις πασχαλινή φόρμα σε σχήμα λαγουδάκι και κοτοπουλάκι!

Λοιπόν, αποφάσισες; Φέτος, θα αγοράσεις ένα έτοιμο σοκολατένιο αυγό ή θα καταπλήξεις τους πάντες και θα φτιάξεις ένα με τα χεράκια σου;

Σχετικά Άρθρα

 Αλατοζύμη - Easter Edition
Τι να προσέξω στο γεύμα της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα;
Συνταγές για πασχαλινό τσουρέκι!
Συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες