Οδηγός Αγοράς Σκούπας Stick:  Bγάλ' την καθαρή!

Οδηγός Αγοράς Σκούπας Stick: Bγάλ' την καθαρή!

Σκέφτεσαι να αγοράσεις σκούπα στικ, αλλά δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις και τι πρέπει να προσέξεις;

Πριν προχωρήσουμε, για τι ξεχωρίζουν οι σκούπες στικ συγκριτικά με τις συμβατικές ηλεκτρικές σκούπες; 

Είναι πολυχρηστικές. Ανάλογα το μοντέλο μια σκούπα χειρός μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού αλλά και του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, αν επιλέξεις σκούπα stick ‘2 σε 1’ μπορείς να αφαιρέσεις το ακροφύσιο και να τη μετατρέψεις σε δυνατό σκουπάκι.

Είναι ελαφρύτερες σε σχέση με μία παραδοσιακή σκούπα, άρα κάνουν τη διαδικασία αρκετά πιο εύκολη.

Έλα να δούμε μαζί τα κύρια χαρακτηριστικά, στα οποία αξίζει να δώσεις σημασία.

1. Τροφοδοσία 

Υπάρχουν 2 τύποι σκούπων στικ, με βάση την τροφοδοσία τους: 

Οι Επαναφορτιζόμενες, τις οποίες μπορείς να φορτίσεις και να σκουπίζεις όπου κι αν θες, χωρίς να εξαρτάσαι από μία πρίζα. 

Οι Ρεύματος, οι οποίες έχουν καλώδιο και για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι συνδεδεμένες σε πρίζα.

2. Ισχύς 

Η ισχύς στις επαναφορτιζόμενες σκούπες μετριέται σε Volt, που είναι η τάση της μπαταρίας, ενώ σε αυτές που είναι ρεύματος σε Watt. Γενικά ισχύει ότι όσο περισσότερα τα Volt τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητα απορρόφησης. Η συνολική απορροφητικότητα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως και το πόσο καθαρό είναι το φίλτρο.

3. Αυτονομία Μπαταρίας

Γενικά, μια σκούπα με αυτονομία άνω των 20’ είναι μια καλή επιλογή. Στο φίλτρο Δυνατότητες & επιλογές, μπορείς να επιλέξεις να δεις σκούπες με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας!

#SkroutzTip

Όπως σε κάθε τι επαναφορτιζόμενο, με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία έχει μικρότερη αυτονομία, οπότε ιδανικά επίλεξε κάποια με λίγο μεγαλύτερη αυτονομία, για να είσαι εντάξει και μελλοντικά!

4. Χρειάζεσαι σκούπα stick 2 σε 1; 

Δηλαδή μία που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε σκουπάκι χειρός. Δες τες όλες εδώ.

5. Δυνατότητες & λειτουργίες 

  • Ελαφριά: Δες ελαφριές σκούπες κάτω των 2,5kg για ακόμα πιο άνετη χρήση! 

  • Με μπαταρία Λιθίου: Οι περισσότερες επαναφορτιζόμενες έρχονται με μπαταρία λιθίου, η οποία είναι η πιο σύγχρονης τεχνολογίας μπαταρία, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

  • Για Ακάρεα: Συνήθως αυτές οι σκούπες έρχονται με ειδική βούρτσα αφαίρεσης ακάρεων, για αποτελεσματική απορρόφηση των ακάρεων σκόνης!

  • Για Κατοικίδια: Έχεις κατοικίδιο; Έχουμε τη λύση για τις ανεπιθύμητες τρίχες! Δες εδώ σκούπες στικ, που μπορούν να μαζέψουν αποτελεσματικά τις τρίχες από το πάτωμα.

  • Για Χαλιά

         Δες σκούπες που έχουν αρκετή ισχύ για να καθαρίσουν χαλιά!

Ξέρεις τη χρήση; Ξέρουμε ποιες σκούπες είναι για σένα! 

Γενικής καθαριότητας: Προτίμησε επαναφορτιζόμενες σκούπες από 12 έως 19 volt, αρκετά δυνατές για μάζεμα τριχών και ψίχουλων από το πάτωμα, τους καναπέδες και το αυτοκίνητο. Δεν αντικαθιστούν την ηλεκτρική σκούπα. 

Ελαφριάς Εργασίας: Αν θες ένα σκουπάκι για πολύ απλές εργασίες καθαριότητας, προτίμησε επαναφορτιζόμενες σκούπες μέχρι 11 volt. Ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή για να μαζεύεις ψίχουλα και σκόνη από το τραπέζι ή το γραφείο.

Εντατικής Εργασίας: Αν έχεις χαλιά στο σπίτι και θες που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πιο δύσκολες εργασίες, προτίμησε σκούπες άνω των 20 volt, ιδανικά για τη διατήρηση του σπιτιού καθαρό, ακόμα και για χαλιά. Αυτές μπορούν να αντικαταστήσουν την ηλεκτρική σκούπα, αλλά όχι για βαθύ καθάρισμα. 

Μην ξεχνάς! Πολλές φορές μπορεί να υπάρχει διαφορά σε ένα προϊόν, με βάση τα συνολικά χαρακτηριστικά του αλλά και την κατασκευή. Πριν αποφασίσεις, διάβασε και τις κριτικές άλλων χρηστών, για να δεις και τη δική τους γνώμη!

Σχετικά Άρθρα

Μήπως χρειάζεσαι στη ζωή σου έναν ατμοκαθαριστή
Σκούπα Stick Rohnson Mamba M14 - Review
Πως να επιλέξεις σκουπάκι χειρός!
Spring cleaning: Απαραίτητα οικολογικά προϊόντα