Shogun: TV Series

Shogun: TV Series

40 χρόνια μετά την προβολή της μίνι σειράς με τους Τοσίρο Μιφούνε και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν, το Shogun επιστρέφει για να οπτικοποιήσει εκ νέου την ιστορία του James Clavell, που μέχρι το 1990 είχε πουλήσει 15 εκατομμύρια βιβλία.

Επίσημο Τρέιλερ

Υπόθεση

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην φεουδαρχική Ιαπωνία την περίοδο Sengoku, δηλαδή λίγο μετά το θάνατο του Toyotomi Hideyoshi του δεύτερου Μεγάλου Ενοποιητή της Ιαπωνίας. Μετά το θάνατο του Hideyoshi, οι 5 μεγάλοι πολέμαρχοι Toranga, Sugiyama, Ohno, Kiyama και Ishido, ανταγωνίζονται για το ποιος θα γίνει ο απόλυτος στρατιωτικός ηγέτης (shogun) της χώρας.

Στα ανατολικά της χωράς, κοντά σε ένα ψαροχώρι στην περιοχή που ελέγχει ο Toranga, προσαράζει το ολλανδικό πλοίο Erasmus με κυβερνήτη τον John Blackthorne. Ο Blakthorne, που θα αποτελέσει το μήλο της Έριδος μεταξύ των 5 πολέμαρχων, διασώζεται από τον Toranga και αναγκάζεται να ζήσει υπό την ηγεσία του.

Τα 5 φέουδα της Ιαπωνίας
Τα 5 φέουδα της Ιαπωνίας

Βρες τα βιβλία που ενέπνευσαν την σειρά

  • Shogun, Βιβλίο 1

    Shogun, Βιβλίο 1

    1
    1
    1
    από 21,59 €
  • Shogun, Βιβλίο 2

    Shogun, Βιβλίο 2

    1
    4
    1
    από 21,59 €
  • Shogun

    Shogun

    0
    0
    13,77 €

Ιστορικά Fun Facts

Η σειρά όπως και τα βιβλία, έχει πολλές ιστορικές αναφορές.

  • Toranaga: Ο Toranaga, κυβερνά το Kanto μια μεγάλη και ευημερούσα περιοχή στα ανατολικά με πρωτεύουσα το Edo. Την ίδια περιοχή διοικούσε ο Tokugawa Ieyasu (Τοκουγκάουα Ιεγιάσου), το ιστορικό πρόσωπο "πίσω" από τον Toranga.
  • Sugiyama: Ο Sugiyama έχει τον έλεγχο της Hokushū, "των βόρειων περιοχών", που περιλαμβάνει αρκετές εύπορες επαρχίες. Το ιστορικό αντίστοιχο του Sugiyama, ο Maeda Toshiie, είχε την εξουσία στο Hokkoku.
  • Ohno: Το φέουδο του Ohno είναι το Bungo, μια επαρχία με πλούσια χριστιανική παράδοση λόγω της στενής επαφής της με τους Πορτογάλους ιεραπόστολους. Στην ιστορία, ο ομόλογος του Ohno, ο Ōtani Yoshitsugu, δεν ήταν φεουδάρχης και κυβερνούσε τη μικρότερη περιοχή Tsuruga.
  • Kiyama: Ο Kiyama κυβερνά την επαρχία Higo, η οποία έχει εκτεταμένες επαφές με πλούσιους Πορτογάλους εμπόρους λόγω της γειτνίασής της με το Nagasaki. Στην ιστορία, το Higo ελεγχόταν από έναν από τους ιστορικούς ομολόγους του Kiyama, τον Konishi Yukinaga.
  • Ishido: Ο Ishido ήταν ταπεινής καταγωγής και η επαρχία Gōshū του δόθηκε ως δώρο από τον Taikō. Το ιστορικό πρότυπο του Ishido, ο Ishida Mitsunari, κυβερνούσε τη Sawayama, ένα τμήμα της Gōshū (επίσης γνωστή ως επαρχία Ōmi).
  • Το πλοίο Erasmus και ο κυβερνήτης Blackthorne: Η ιστορία είναι πραγματική καθώς την εποχή εκείνη το ολλανδικό πολεμικό πλοίο Liefde με κυβερνήτη τον William Adams βρέθηκε ακυβέρνητο στις ακτές της Ιαπωνίας. Το πλοίο ήταν μέρος μιας εμπορικής φαινομενικά αποστολής. Η πραγματική αποστολή ήταν να επιτεθούν στα Ισπανικά πλοία και να τα λεηλατήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Book Review: Πατσίνκο της Min Jin Lee από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Προτάσεις βιβλίων για 20’s!
Εξιχνίαση δολοφονίας με τον Ηρακλή Πουαρό την ημέρα του Halloween, στο Hallowe'en Party της Agatha Christie
Βιβλία θρίλερ που κόβουν την ανάσα!