The Rogue Prince of Persia: Το roguelite PoP που έρχεται από την Evil Empire

The Rogue Prince of Persia: Το roguelite PoP που έρχεται από την Evil Empire

H σειρά Prince of Persia έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τα βλέπουμε να περνάνε από γενιά σε γενιά και μετά την κυκλοφορία του Prince of Persia: The Lost Crown στις αρχές του 2024, έρχεται η ώρα για ένα νέο τίτλο, αυτή τη φορά σημαντικά διαφορετικό. Η Ubisoft ανέθεσε σε εξωτερικό συνεργάτη της, να φτιάξει ένα παιχνίδι που να θυμίζει τα παλιά κλασικά Prince of Persia, αλλά που να ακολουθεί πιο σύγχρονα μοτίβα στα του gameplay.

Δες το video μου ''The Rogue Prince of Persia, το νέο roguelite game της σειράς''.

Έτσι κατέληξε στην Evil Empire, το στούντιο που ασχολήθηκε με τα πακέτα επέκτασης του Dead Cells, με την πρόσφατη αυτή δουλειά της να έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Το The Rogue Prince of Persia θα κυκλοφορήσει σε μορφή Early Access για το PC (μέσω Steam) στις 14 Μαΐου, ενώ αναμένεται να έρθει στην τελική του μορφή και σε εκδόσεις για κονσόλες. Προς το παρόν πάντως δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικό. Το παιχνίδι έρχεται με τον γνωστό καταιγιστικό ρυθμό δράσης που συνδυάζει στοιχεία πλοήγησης στην πίστα και μάχης.

Ο παίκτης αναλαμβάνει και πάλι τον Prince, που αυτή τη φορά δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν. Με χρήση γνωστών κινήσεων, ο παίκτης πρέπει να σκαρφαλώσει οπουδήποτε βρει, να αντιμετωπίσει κάθε εχθρό και να ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά για να ενισχύσει τον χαρακτήρα του. Η ιστορία τον φέρνει αντιμέτωπο με τον στρατό των Hun που έχει φέρει το σκοτάδι στη βασιλική οικογένεια και το παλάτι. Το gameplay προσφέρει κλασικές κινήσεις τύπου wall run για να σκαρφαλώνεις προς τα πάνω, ενώ ο ήρωας χτυπάει τους αντιπάλους τόσο με κλωτσιές και μπουνιές, όσο και με όπλα που βρίσκει στην πορεία της ιστορίας.

Χάρη σε ένα μενταγιόν που φοράει στο λαιμό του μπορεί να ανασταίνεται κάθε φορά που πεθαίνει και να ξεκινάει ξανά και ξανά την προσπάθειά του από ένα hub που ονομάζεται Oasis. Εκεί θα έχει την ευκαιρία και να μιλάει με τους συμμάχους του, αλλά και να αλλάζει όπλα και στρατηγικές πριν προσπαθήσει ξανά και ξανά. Λόγω του ότι μιλάμε για ένα roguelite game, είναι δεδομένο ότι θα χάσεις αρκετές φορές, οπότε αυτή η περιοχή θα είναι από τις… αγαπημένες σου.

Στα των όπλων, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μάχες με σπαθιά και λεπίδες, αλλά και με τη χρήση ασπίδας που αλλάζει αρκετά την προσέγγιση και δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να διαφοροποιείται στις μάχες, ανάλογα με τον πως τον βολεύει να καταστρώσει το πλάνο του. Όσο προχωράει στις μάχες, τόσο θα παίρνει επιβραβεύσεις για να ενισχύει τον ήρωα μέσω νέων μενταγιόν, ενώ σε πάρα πολλά σημεία είναι διασκορπισμένοι και θησαυροί που όταν ανοίξουν προσφέρουν σημαντικά ποσά που στη συνέχεια μπορούν να δαπανηθούν για να αγοραστεί εξοπλισμός.

Σχετικά Άρθρα

Final Fantasy 16: Το νεότερο RPG της Square Enix, τώρα και στο PC
Επίσημο το Call of Duty: Black Ops  6, έρχεται και στο Game Pass
FIFA 2K25: Σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε νέα για τη συνέχεια της σειράς FIFA videogames
Assassin’s Creed Shadows: Η Ubisoft μάς ταξιδεύει στην Ιαπωνία