PlayStation Pulse Explore Earbuds Review: Αξίζουν τα νέα ακουστικά;

PlayStation Pulse Explore Earbuds Review: Αξίζουν τα νέα ακουστικά;

Η Sony έχει μακρά πορεία στο χώρο του ήχου και έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια να συνδυάσει το κομμάτι αυτό με το gaming. Πέραν των κλασικών ακουστικών της που μπορούν να αξιοποιηθούν (παράλληλα) και με κονσόλες και συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια στροφή προς περιφερειακά ήχου ειδικά φτιαγμένα για το PS5 και τα αξεσουάρ τους και ένα από αυτά είναι τα PlayStation Pulse Explore Earbuds.

Μοναδικό design

Ας είμαστε ρεαλιστές, όσο και να βλέπουμε πληθώρα προϊόντων στα καταστήματα, το design είναι το Α και το Ω ή τουλάχιστον ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Τα earbuds έρχονται σε ένα κουτί που ανοίγει συρταρωτά και τα αποκαλύπτει, λειτουργώντας παράλληλα και ως θήκη μεταφοράς και φόρτισής τους. Η θήκη είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ’ ότι έχω δει μέχρι σήμερα σε αντίστοιχα προϊόντα και η αλήθεια είναι πως χωράνε αρκετά πιο δύσκολα σε τσέπες ή και τσαντάκια. Τα ακουστικά τα ίδια είναι μεγάλα και πέραν του ηχείου, έχουν ένα κυρτό πλαστικό κομμάτι που εξέχει και δίνει μία αρκετά μοντέρνα αίσθηση. Για να τα τοποθετήσεις στα αυτιά σου, έχεις και μια επιλογή τεσσάρων διαφορετικών buds που μπαίνουν στην άκρη και έχουν διαφορετικό μέγεθος για να «κάθονται» καλά σε οποιοδήποτε τύπο αυτιού.

Συνδεσιμότητα

Τα ακουστικά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να συνδέονται ασύρματα και απευθείας με το PS5 και τo PlayStation Portal (ή και κινητό και tablet, μέσω Bluetooth) ενώ μπορείς να τα βάλεις να επικοινωνήσουν και με τον υπολογιστή ή το laptop σου με τη χρήση ενός PlayStation Link USB adapter που θα βρεις μέσα στο κουτί. Ειδικά στο PlayStation Portal είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση αυτή τη στιγμή, οπότε αν έχεις συνηθίσει τον ασύρματο αυτό streamer/player της Sony, είναι το περιφερειακό που θα σου λύσει τα χέρια και θα προσφέρει αναπαραγωγή του ήχου χωρίς ίχνος lag. Μάλιστα, με την υποστήριξη της τεχνολογίας διπλής σύνδεσης, μπορείς να τα έχεις παράλληλα στο κινητό σου τηλέφωνο και στην κονσόλα και όσο απολαμβάνεις ένα game, έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις και σε ένα τηλεφώνημα που θα σου γίνει.

Ποιότητα/επιδόσεις

Η ποιότητα του ήχου τους είναι αρκετά καλή, τόσο στα games, όσο και σε μουσική και ταινίες. Προσφέρουν επιδόσεις που φτάνουν αυτές των WF-1000XM5 της ίδιας της Sony και έχουν αρκετά ισχυρά μπάσα για το μέγεθός τους. Δεν είναι τυχαίο, πάντως, μιας και το περσινό καλοκαίρι η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Audeze, η οποία ειδικευόταν σε μαγνητικά ακουστικά τύπου earbuds. Κάτι που σίγουρα λείπει από ένα σετ ακουστικών σε αυτά τα χρήματα είναι η όποιου τύπου απομόνωση εξωτερικού θορύβου (ANC), οι αισθητήρες που σταματούν τη μουσική ή την ταινία όταν τα αφαιρέσεις, αλλά και η απουσία κάποιου σχετικού app για κάποιες παραπάνω ρυθμίσεις.

Αξίζουν τελικά;

Αν εξαιρέσει κανείς τις σημαντικές ελλείψεις σε χαρακτηριστικά που θα περιμέναμε σε αυτήν την κατηγορία earbuds (όπως πχ. Active Noise Cancellation ή αυτόματη παύση όταν αφαιρούνται από το αυτί), τα PlayStation Pulse Explore είναι ακουστικά που θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα να απολαύσεις το gaming στο PS5 και στο PlayStation Portal σου. Είναι, δε, και τα μόνα ασύρματα αυτή τη στιγμή που συνδέονται με την εν λόγω συσκευή της Sony. Αν έχεις μια τέτοια ανάγκη, ρίξε τους οπωσδήποτε μια ματιά.

Πλεονεκτήματα/Μειονεκτήματα 

Στα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνω τα εξής:

  • Συμβατότητα με το PlayStation Portal
  • Άμεση σύνδεση με το PS5, με μηδενικό lag
  • Ταυτόχρονη σύνδεση με δύο συσκευές

Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνω τα εξής:

  • Δεν έχει χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει σε ακριβά μοντέλα της κατηγορίας
  • Μεγάλη θήκη

Σχετικά Άρθρα

Alone in the Dark: Μία τίμια προσπάθεια επιστροφής
Το Xbox κάνει άνοιγμα σε PS5 και Nintendo Switch με 4 games του!
Επίσημο το Call of Duty: Black Ops  6, έρχεται και στο Game Pass
FIFA 2K25: Σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε νέα για τη συνέχεια της σειράς FIFA videogames