Stellar Blade για το PlayStation 5

Stellar Blade για το PlayStation 5

Αποχαιρέτα την Γη που ήξερες...

Και τι δεν έχει τραβήξει αυτή η δύσμοιρη η Γη στην πραγματικότητα αλλά και στη φαντασία. Τα τελευταία χρόνια η ψαλίδα μεταξύ των δύο κλείνει επικίνδυνα αλλά δεν θα το πάω εκεί καθώς θα ξεφύγουμε. Στη φαντασία λοιπόν συνήθως, όπου διαβάζεις για πλοκές με τη Γη αρκετά αναμεμιγμένη σε αυτές, θα υπάρχουν ολικές καταστροφές και κάποιοι επίδοξοι σωτήρες.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο Stellar Blade. Όχι, δεν υποδηλώνω ότι διαθέτει συνηθισμένη ιστορία. Καταστροφές και "σωσίματα" μπορούν να γίνουν με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και του συγκεκριμένου RPG Game στο PlayStation 5.

Ιστορία

H Γη δεν είναι στα καλύτερα της, κάθε άλλο μάλλον. Για τον λόγο αυτό όσοι απέμειναν ζωντανοί την έκαναν για ένα καταφύγιο στο διάστημα. Τι γίνεται όμως στον πλανήτη μας; Χαμός! Τέρατα και παράξενα πλάσματα έχουν πάρει τη θέση των ανθρώπων, οι λεγόμενοι Naytiba.

Σπίτι μου σπιτάκι μου δεν λέμε όμως;

Η Eve, μέλος της  7ης Airborne Squad μαζί με την παρέα της θα επιστρέψουν για να συνεφέρουν τα πράγματα και να επαναφέρουν την ελπίδα. Η ιστορία αφήνει ένα μεγάλο μυστήριο καθώς το απλό θα ήταν οι κακοί να καταστραφούν και όλα καλά. Δεν γίνεται έτσι όμως η...σχεδόν έτσι καθώς η επιστροφή της Eve στη Γη θα την κάνει να αντιμετωπίσει πολύ παράξενες καταστάσεις και μυστήρια του ανθρώπινου πολιτισμού φέρνοντας τα πάνω κάτω στην αποστολή της.


Stellar Blade PS5 Game

Stellar Blade PS5 Game
από 71,99 €

Το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή στο Stellar Blade, μια ολοκαίνουργια περιπέτεια δράσης στο PlayStation®5.

Η Γη, ρημαγμένη από παράξενα, πανίσχυρα πλάσματα, έχει εγκαταλειφθεί και ό,τι έχει απομείνει από την αποδεκατισμένη ανθρώπινη φυλή έχει καταφύγει σε μια αποικία στο διάστημα.

Αφού ταξιδέψει από την Αποικία, το μέλος της 7ης Αερομεταφερόμενης Μοίρας EVE φτάνει στα ερημικά απομεινάρια του πλανήτη μας με μια ξεκάθαρη αποστολή: να σώσει την ανθρωπότητα διεκδικώντας τη Γη από τη Naytiba - την κακόβουλη δύναμη που την έχει καταστρέψει.

Αλλά καθώς η EVE αντιμετωπίζει έναν προς έναν τους Naytiba, ενώνοντας τα μυστήρια του παρελθόντος στα ερείπια του ανθρώπινου πολιτισμού, συνειδητοποιεί ότι η αποστολή της δεν είναι καθόλου απλή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...

Gameplay

Μέσα σε εντυπωσιακά χαώδη περιβάλλοντα, η Eve θα χρησιμοποιήσει τις ακροβατικές κινήσεις της, θα αναβαθμίζει τα skill της και θα εξοντώνει τους εχθρούς με εξελιγμένα όπλα σε γρήγορες μάχες. Θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν την ροή της ιστορίας. Θα ταξιδέψει σε απέραντα μέρη όπως στην απέραντη Wasteland και την Great Desert, θα εξερευνήσει τα ετοιμόρροπα κτήρια της Xion και θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο περισσότερο δυστυχισμένο κόσμο μπορεί σε Side Quests.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το combat κομμάτι, θα βιώσετε αστραπιαίες συνδυαστικές κινήσεις εθιστικές στο μάτι οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να καταφέρετε να μείνετε ζωντανοί. Τα skill σας αναβαθμίζονται σε διάφορες εγκαταστάσεις σε καταυλισμούς μέσω skill points που συλλέγετε. Τέλος οι μακρινές επιθέσεις και οι δεξιότητες Burst ολοκληρώνουν το κάδρο των πλούσιων δυνατοτήτων σας για την εξόντωση των Naytiba.

Γνωρίστε τους ήρωες

EVE

Η EVE προέρχεται από την εξωγήινη Αποικία όπου βρήκε καταφύγιο το ανθρώπινο είδος, αλλά η άφιξη της στη Γη ήταν μια πραγματική καταστροφή. Καθώς η 7η Airborne Squad ξεκινά την επιχείρησή της για την ανάκτηση του πλανήτη από τους Naytiba, η μονάδα της εξοντώνεται σε μια άγρια αιφνιδιαστική επίθεση.

Έχοντας μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης, η EVE σώζεται τελικά από έναν ρακοσυλλέκτη ονόματι Adam, ο οποίος την οδηγεί στη Xion, την τελευταία εναπομείνασα πόλη στη Γη.

Με τη βοήθεια του Adam - και αργότερα μιας μηχανικού που ονομάζεται Lily - η EVE ορκίζεται να συνεχίσει την αποστολή της: την πλήρη εξάλειψη των Naytiba.

Με τους επιζώντες κατοίκους της Xion να αναφέρονται σε αυτήν ως «Angel», η EVE εξερευνά την επικίνδυνη περιοχή, ανακαλύπτοντας περισσότερες εκπλήξεις σχεδόν σε κάθε της βήμα. Στην πορεία γίνεται φανερό ότι έχει απέναντί της πολύ περισσότερα από μια μάχη ενάντια σε μια ανυπέρβλητη εχθρική δύναμη... Οι αξίες της και όλα όσα πίστευε μέχρι τώρα πρόκειται να αμφισβητηθούν.

TACHY

Θαρραλέα αρχηγός της 7ης Airborne Squad, η Tachy είναι μια παρασημοφορημένη στρατιώτης, γνωστή για την τακτική της οξυδέρκεια, καθώς και για τις ικανότητές της στη μάχη και στην επιβίωση.

Με αυτήν ως επικεφαλής μιας ομάδας επίθεσης στη μάχη κατά των Naytiba, η αποστολή στη Γη δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερα χέρια.

Αλλά η κατάσταση παίρνει μια πολύ άσχημη τροπή.

Και με το που παίρνουν μια ανάσα από τον αέρα του πλανήτη τους, έρχονται αντιμέτωπες με μία συγκλονιστική επίθεση από ένα Naytiba βγαλμένο από τους πιο σκοτεινούς εφιάλτες τους.

LILY

Μηχανικός της 5ης Airborne Squad που είχε σταλεί στη Γη μια προηγούμενη αποστολή, η Lily χωρίζεται από τη μονάδα της κατά τη διάρκεια της προσεδάφισης στην επιφάνεια του πλανήτη.

Καταφέρνει να επιβιώσει και κρύβεται μέχρι να πιάσει το σήμα της EVE.

Η Lily είναι μια πιστή και εξειδικευμένη τεχνικός που δεσμεύεται να βοηθήσει την EVE να καταστρέψει τους Naytiba και αφιερώνει το ταλέντο της στην αναβάθμιση του εξοπλισμού της EVE καθώς εκείνη συνεχίζει με την αποστολή της.

ADAM

Όντας ένας ρακοσυλλέκτης που περιπλανιέται στην κατεστραμμένη γη, ο Adam περνάει τις μέρες του συλλέγοντας πόρους που βοηθούν να παραμείνει ζωντανή η πόλη Xion και οι εναπομείναντες άνθρωποι που κατοικούν εκεί.

Δουλεύει μόνος του έξω από τα όρια της πόλης και έχει ελάχιστη αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους επιζώντες, πέρα από την περιστασιακή επαφή με τον Orcal, έναν γέροντα που βασίζεται στον Adam για να ανακτήσει τα Hyper Cells, που είναι απαραίτητα για την επαναφορά της Xion από τη λήθη.

Μετά την καταδικασμένη άφιξη της 7ης Airborne Squad στη Γη, ο Adam σπεύδει να σώσει την EVE και στη συνέχεια οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους, αξιοποιώντας ο ένας τις ικανότητες του άλλου για να εντοπίσουν τα Hyper Cells, να βοηθήσουν τους πολίτες της Xion και φυσικά να πολεμήσουν τους Naytiba.

Το Stellar Blade είναι από τα παιχνίδια που αναμένεται να κάνουν τη διαφορά στο PlayStation 5. Διαθέτει χαρακτηριστικά που θα θυμίσουν αρκετά παιχνίδια όπως το θρυλικό Devil May Cry. Gameplay και ιστορία φαίνονται εντυπωσιακά με τη δύναμη της πανίσχυρης κονσόλας της Sony. 

Πάρε τη Γη ξανά στα χέρια σου και καλή διασκέδαση!

Σχετικά Άρθρα

Sony PlayStation 5 Slim 1TB
Sand Land για PlayStation 4/5 & Xbox Series X
Dragon's Dogma II για PS5/XBOX/PC
Banishers: Ghosts of New Eden
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες