Assassin’s Creed Shadows: Η Ubisoft μάς ταξιδεύει στην Ιαπωνία

Assassin’s Creed Shadows: Η Ubisoft μάς ταξιδεύει στην Ιαπωνία

Η Ubisoft έχει αναφέρει εδώ και αρκετούς μήνες το πλάνο της για πολλές κυκλοφορίες στη σειρά Assassin’s Creed και φέτος περιμέναμε το project που γνωρίζαμε ως Assassin’s Creed Codename Red. Μοναδική πληροφορία που υπήρχε, είναι πως το setting του θα μας στείλει στην Ιαπωνία και πλέον έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Το Assassin’s Creed Shadows είναι το game που έρχεται φέτος και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου 2024. Για πρώτη φορά, τίτλος της σειράς δεν θα βγει στην γενιά των PS4 και Xbox One, αφού οι εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν να προχωρήσουν στα νέα συστήματα. Έτσι, μετά το περσινό και ξεχωριστό Assassin’s Creed Mirage, το Assassin’s Creed Shadows αναμένεται μόνο για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Δες το ''Assassin's Creed Shadows: Αποκαλύφθηκε το φετινό Assassin's Creed''.

Πρόκειται για το 14ο παιχνίδι της σειράς και το πρώτο από αυτά που θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα Assassin’s Creed Infinity. Τα γεγονότα του μας στέλνουν στον 16ο αιώνα της Ιαπωνίας, προς τα τέλη της εποχής Sengoku και για άλλη μια φορά έρχεται αντιμέτωπη η αδελφότητα των Assassins με τους Templar.

Στο φετινό game έχουμε δύο ξεχωριστούς πρωταγωνιστές, την Naoe, μία γυναίκα shinobi, και τον Yasuke, έναν Αφρικανό samurai. Κάθε ένας έρχεται με το δικό του ξεχωριστό στιλ μάχης, αφού η πρώτη προτιμά μια πιο stealth προσέγγιση, ενώ ο δεύτερος μία πιο επιθετική τακτική.

Το gameplay θα ξεκινάει από action adventure με στοιχεία stealth (για την Naoe) και οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν παρκούρ, να κινούνται στο σκοτάδι και να χρησιμοποιούν και έναν ειδικό γάντζο για να κρεμαστούν ή και να σκαρφαλώσουν σε διάφορα ψηλά σημεία. Οι αποστολές δεν θα είναι γραμμικές και θα υπάρχουν και πάλι τα σημεία παρακολούθησης που θα ξεκλειδώνουν τους χάρτες (και στα οποία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σκαρφαλώσετε). Η πρωταγωνίστρια θα μπορεί ακόμη και να σέρνεται στο έδαφος για να κινηθεί αθόρυβα, ενώ θα έχει και πάλι τη βοήθεια του Eagle vision για να βλέπει μέσα από τοίχους.  Στο οπλοστάσιό της θα βρίσκονται katanas και τόξα, αλλά και διάφορα άλλα gadgets της εποχής, όπως τα shuriken. Τόσο η ίδια, όσο και τα όπλα θα μπορούν να αναβαθμίζονται με τα δικά τους skill trees. O Yasuke εστιάζει περισσότερο στην επίθεση και είναι αρκετά πιο βαρύς στην κίνησή του.

Στο ταξίδι τους οι παίκτες θα περάσουν από διάφορες γνωστές περιοχές και πόλεις, όπως Kyoto, Osaka και Kobe και ως εκ τούτου, η παλέτα που έχει επιλεγεί θέλει κυρίως να δώσει μια αίσθηση της τότε εποχής.

Το Assassin’s Creed Shadows χρησιμοποιεί την μηχανή γραφικών Anvil και αναπτύχθηκε από τα studios της Ubisoft στο Quebec του Καναδά, τα οποία έχουν δημιουργήσει και τα Assassin’s Creed Freedom City, Assassin’s Creed Syndicate, Assassin’s Creed Syndicate: Jack the Ripper και Assassin’s Creed Odyssey. Υποστηρικτικά, έχουν εργαστεί στο project άλλα 15 studios της Ubisoft από όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Final Fantasy 16: Το νεότερο RPG της Square Enix, τώρα και στο PC
Επίσημο το Call of Duty: Black Ops  6, έρχεται και στο Game Pass
FIFA 2K25: Σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε νέα για τη συνέχεια της σειράς FIFA videogames
The Rogue Prince of Persia: Το roguelite PoP που έρχεται από την Evil Empire