FIFA 2K25: Σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε νέα για τη συνέχεια της σειράς FIFA videogames

FIFA 2K25: Σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε νέα για τη συνέχεια της σειράς FIFA videogames

Από τη στιγμή που EA Sports και FIFA αποφάσισαν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν σε κοινή πορεία για τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια της σειράς FIFA, όλοι ψάχνονται για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη γνωστή σειρά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από insider, φαίνεται πως η 2K έχει καταφέρει να πλησιάσει πολύ στο deal για να αναλάβει τις τύχες και αυτής της θρυλικής σειράς. Όπως φαίνεται, ο χρήστης @mohplay_incτου Twitter/X αναφέρει πως έχει πληροφορίες από αλυσίδα λιανικής πως έχουμε πλέον λευκό καπνό και πως η νέα εποχή της σειράς FIFA θα έχει την υπογραφή της 2K Sports.

Εννοείται πως σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη τοποθέτηση, τόσο από την 2Κ, όσο και από την FIFA και αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η πληροφορία δεν έρχεται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά. Από τη στιγμή που το διαζύγιο EA-FIFA έγινε γνωστό (στις 30 Μαΐου του 2022), όλοι αναρωτιούνται το πως θα κινηθεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι δύο πλευρές αποφάσισαν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί, κυρίως γιατί η FIFA αξίωσε μεγαλύτερο ποσό για το δικαίωμα χρήσης του ονόματός της από την ΕΑ, ενώ υπάρχουν αναφορές πως υπήρχαν στο νέο συμφωνητικό και αρκετοί περιοριστικοί όροι στα της εκμετάλλευσης μερών των μελλοντικών παιχνιδιών (για NFTs κτλ). 

Όπως σημειώνει ο insider, το FIFA 2K25 αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος, έτσι ώστε να είναι και όλα έτοιμα για ένα καλύτερο λανσάρισμα του χρόνου και με την ευκαιρία του FIFA World Cup 2K26. Αυτό που αναρωτιούνται πολλοί είναι το πως κατάφερε να είναι έτοιμο ένα τέτοιου μεγέθους game μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι κανένα studio της 2K δεν έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με κάποιο «ποδοσφαιράκι». Η FIFA έχει ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή πως θα ψαχτεί για τη συνέχεια του FIFA με αρκετούς developers και ίσως η 2K να ήταν και η πιο προφανής λύση.

H EA Sports συνεχίζει πάντως το δικό της δρόμο και πέρσι ξεκίνησε την πορεία της νέας της σειράς με τον τίτλο EA Sports FC και το EA Sports FC 24. Το παιχνίδι κατάφερε να φτάσει τα 11.3 εκατομμύρια παίκτες την πρώτη εβδομάδα διάθεσης, επίδοση που είναι 10% υψηλότερη από αυτήν τουFIFA 23, του τελευταίου επίσημου παιχνιδιού της προηγούμενης σειράς. Αυτό που μένει επίσης να απαντηθεί είναι τι θα γίνει με τις επίσημες διοργανώσεις, αλλά και τα δικαιώματα των ποδοσφαιρικών σωματείων και των εθνικών ομάδων.

Η ΕΑ είχε πάντα μια επιθετική πολιτική σε αυτό το επίπεδο, κλείνοντας συμφωνίες που απέκλειαν τους ανταγωνιστές της. Έτσι, το PES (μετέπειταeFootball) έμεινε πολλές φορές με σημαντικές απουσίες ομάδων και παικτών και έτσι πήρε την κάτω βόλτα και μετατράπηκε σε free-to-play game με δυνατότητα αγοράς έξτρα περιεχομένου και modes. Το τελευταίο παραδοσιακό videogame PES ήταν το Pro Evolution Soccer 2019, ενώ μετέπειτα κυκλοφόρησε τοeFootball PES 2020 και το eFootball PES 2021 Season Update. Μάλιστα, μετά από χρόνια, με το νεότερο update, το game θα αφαιρέσει εντελώς και τα ελληνικά.

Σχετικά Άρθρα

Επίσημο το Call of Duty: Black Ops  6, έρχεται και στο Game Pass
Assassin’s Creed Shadows: Η Ubisoft μάς ταξιδεύει στην Ιαπωνία
The Rogue Prince of Persia: Το roguelite PoP που έρχεται από την Evil Empire
Κορυφαία αξεσουάρ και παιχνίδια για κάθε κονσόλα & PC