Καλοκαίρι και ρομαντικά βιβλία πάνε πακέτο

Καλοκαίρι και ρομαντικά βιβλία πάνε πακέτο

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνω τα ρομαντικά μυθιστορήματα όσο τίποτε άλλο. Είτε είναι spicy, είτε συγκινητικά, είτε ρεαλιστικά, μου κρατάνε την καλύτερη παρέα!

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά που αξίζει να προσθέσεις στη λίστα σου φέτος το καλοκαίρι:

Από άλλον κόσμο, της Abby Jimenez

Από Άλλον Κόσμο
1
5
1
από 17,41 €

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, ήταν ένα πάρα πολύ ευχάριστο, φρέσκο & γλυκό, έχοντας ως πρωταγωνιστές [από άλλο κόσμο γιατί σε αυτόν δεν] αξιαγάπητο ξυλοκόπο Ντάνιελ που ζει σε ένα μικρό χωρίο [ και έχει ένα μικρό κατσικάκι, δηλαδή πείτε μου ότι αυτό δεν σας ρίχνει…] και την Αλέξις, μια πάμπλουτη γιατρό που κουβαλάει το βάρος του οικογενειακού ονόματός της.

«Ήταν μια στιγμή που μπορούσα ν´απολαύσω. Σαν να έφτανα στη γραμμή τερματισμού ύστερα από αγώνα δρόμου. Ή σαν να άφηνα μια ανάσα που κρατούσα εδώ και καιρό. Ή σαν να επέστρεφα επιτέλους σπίτι.»

Ένα από τα πολύ δυνατά βιβλία του είδους, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημασία της ψυχοθεραπείας, τις τοξικές ανθρώπινες σχέσεις και την σημασία των προτεραιοτήτων στην ζωή μας. Το προτείνω 100%, μου έφτιαξε τη διάθεση και θα ήθελα πολύ να γίνει ταινία!

Συγκάτοικοι με ημερομηνία λήξης, της Elena Armas

Συγκάτοικοι με Ημερομηνία Λήξης

Η Ρόζι Γκράχαμ έχει ένα πρόβλημα. Για να λέμε την αλήθεια, όχι μόνο ένα. Παραιτήθηκε από την καλά αμειβόμενη δουλειά της για να αφοσιωθεί κρυφά στη συγγραφή ρομαντικών βιβλίων.

Μόνο που η έμπνευση απουσιάζει και το διαμέρισμά της καταρρέει. Στην κυριολεξία. Με συνοπτικές διαδικασίες μετακομίζει προσωρινά στο σπίτι της κολλητής της, της Λίνα, όσο εκείνη βρίσκεται στο εξωτερικό. Αγνοεί όμως το εξής: Η Λίνα έχει παραχωρήσει προσωρινά το διαμέρισμά της στον ξάδερφό της Λούκας, το διαδικτυακό της crush, έναν ελκυστικό Ισπανό σέρφερ με γοητευτικό χαμόγελο και σπουδαίες μαγειρικές ικανότητες.

Ο Λούκας δέχεται να μείνει η Ρόζι μαζί του, τουλάχιστον προσωρινά. Και έχει μια εξωφρενική ιδέα για να τη βοηθήσει: να βγουν μαζί μερικά πειραματικά ραντεβού με σκοπό να επανέλθουν η έμπνευσή της για τη συγγραφή και η ρομαντική της διάθεση.

Η Ρόζι δεν έχει τίποτα να χάσει. Το επιπόλαιο crush της είναι υπό έλεγχο, αλλά ο χρόνος του Λούκας στη Νέα Υόρκη έχει ημερομηνία λήξης και έξι εβδομάδες μπορεί να μην είναι αρκετές ούτε για εκείνη ούτε για την προθεσμία της.

Το ταβάνι στο διαμέρισμα της Ροζι καταρρέει, οπότε πάει να μείνει στο σπίτι της κολλητής της.Εκεί που χαλαρώνει αμέριμνη, κάποιος χτυπάει τη πόρτα, προσπαθώντας να την ανοίξει.Εκείνη φρικάρει, νομίζει πως είναι διαρρήκτης.

Αλλά οοοοοοόχι!

Είναι ο Λούκας, το αιώνιο εντελώς μονόπλευρο crush της που ανυπομονούσε να δει από κοντά εδώ και χρόνια. Που τυχαίνει επίσης να είναι ξάδελφος της κολλητής της, και έχει έρθει με σκοπό να μείνει σπίτι της.

Έτσι, καταλήγουν, συγκάτοικοι για 6 βδομάδες… 

Το συγκεκριμένο βιβλίο με έπιασε τελείως απροετοίμαστη γιατί πραγματικά το απόλαυσα τόσο πολύ και δεν το περίμενα καθόλου.

Εντάξει ήταν λίγο αστείο που η Ρόζι οριακά είχε ερωτευτεί τον Λούκας πριν καν τον γνωρίσει, αλλά ευτυχώς η πορεία της ιστορίας κύλησε τόσο ωραία που δεν με χάλασε αυτό.

Το loce story ήταν τέλειο και ακριβώς αυτό που ήθελα. Slow burn, με χιούμορ, ωραίο φλέρτ, και χαρακτήρες που δεν ήταν καθόλου τοξικοί, κάτι που πραγματικά χαίρομαι να βλέπω. 

Το τέλος αν και λίγο cheesy, χαλάλι του γιατί πραγματικά κάποιες φορές θέλω να διαβάζω πολύ πολύ πολύ αισιόδοξα βιβλία που θα με κάνουν να γελάω & συνειδητοποιώ ότι δυστυχώς οι γλύκες Ισπανοί που σου μαγειρεύουν κάθε μέρα, σε ερωτεύονται τρελά & έχουν εντελώς golden retriever energy υπάρχουν μόνο στα βιβλία…

Οι νεκροί ρομαντικοί, της Ashley Poston

Οι Νεκροί Ρομαντικοί

Η Φλόρενς είναι «συγγραφέας φάντασμα», καθώς γράφει βιβλία για λογαριασμό μιας διάσημης υπερήλικης συγγραφέως ιστοριών αγάπης, αν και η ίδια δεν πιστεύει πλέον στην σε αυτή. Η ζωή της πάει ήδη από το κακό στο χειρότερο, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι πως ο νέος της -ψηλός και αδιανόητα ωραίος- επιμελητής δεν της δίνει παράταση για την παράδοση του βιβλίου της. Τέλειο; Α και κάτι άλλο βασικό της ιστορίας: Η Φλόρενς βλέπει φαντάσματα!

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι το τυπικό ρομαντικό μυθιστόρημα από ότι κατάλαβα. Βρήκα πολύ έξυπνη την ιδέα της συγγραφέως να φτιάξει μια πρωταγωνίστρια που ερωτεύεται ένα φάντασμα. Δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι παρόμοιο και μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο!

«Η αγάπη δεν ήταν ένας ψίθυρος στην ήσυχη νύχτα. Ήταν μια κραυγή στο κενό, ουρλιάζοντας ότι ήσουν εδώ.»

Παραδόξως, μεταδίδει ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα. Κυλάει όμορφα, έχει δόσεις χιούμορ, έξυπνους διαλόγους, αναφορές σε βιβλία και συγγραφείς, είναι λιγάκι μακάβριο αλλά ταυτόχρονο γεμάτο αισιοδοξία και σίγουρα σου κρατάει το ενδιαφέρον.

Μια διαφορετική πρόταση, που θεωρώ αξίζει να δεις.

Ρουά Ματ, της Ali Hazelwood

Ρουά Mατ
0
0
από 15,49 €

Αν είσαι μεγάλος φαν του σκακιού, τότε το βιβλίο αυτό είναι για εσένα.

Αν είσαι φαν των ρομαντικών μυθιστορημάτων, τότε το βιβλίο αυτό είναι πάλι για εσένα.

Αν αγαπάς τα βιβλία με το trope enemies to lovers τότε μάντεψε… το βιβλίο αυτό, είναι για εσένα!

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Μάλορι, αν και 19 ετών, έχει ήδη περάσει πολλά. Με τη βοήθεια ωστόσο ορισμένων τυχαίων ( ή και όχι ) ανθρώπων, καταφέρνει να αρχίσει ξανά το σκάκι, κάτι στο οποίο όσο κι αν το αρνείται, έχει ταλέντο. Θα έρθει αντιμέτωπη λοιπόν με τον Νόλαν, παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, και όλα όσα γνώριζε για τον εαυτό της θα αλλάξουν.

Το Ρουά Ματ, είναι ένα πολύ φρέσκο και γλυκό μυθιστόρημα, που ανταποκρίνεται σε πολλές ηλικίες και καταπιάνεται με διάφορα κοινωνικά μηνύματα, δίνοντας έμφαση στον ρατσισμό που έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες του χώρου.

Έχοντας διαβάσει άλλα δύο βιβλία της συγγραφέως, είναι σίγουρα μια safe επιλογή για εμένα, και θεωρώ πως δεν θα απογοητεύσει ούτε εσάς.

Άνθρωποι που διαβάζουν στην παραλία, της Emily Henry

Άνθρωποι που Διαβάζουν στην Παραλία

Ένα καλοκαίρι, δύο συγγραφείς χωρίς έμπνευση και ένα στοίχημα που θα τους κάνει να αναθεωρήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα.

Μια συγγραφέας ρομαντικών βιβλίων που δεν πιστεύει πια στην αγάπη και ένας βραβευμένος συγγραφέας υψηλής λογοτεχνίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη: την έλλειψη έμπνευσης!

Ο Ογκάστους Έβερετ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του.
Τα βιβλία της Τζένιουαρι Άντριους βρίσκονται στην κορυφή των best sellers.
Όσο εκείνη γράφει με δεξιοτεχνία για ευτυχισμένους έρωτες, εκείνος σκοτώνει όλους τους κεντρικούς χαρακτήρες σε μια σκηνή!
Είναι αντικειμενικά τα άκρως αντίθετα!

Για την ακρίβεια, το μόνο κοινό τους είναι ότι θα μένουν σε γειτονικά παραλιακά σπίτια για τους επόμενους τρεις μήνες: άφραγκοι, χωρίς να μπορούν να βρουν έμπνευση για το επόμενό τους βιβλίο, με τις προθε­σμίες των εκδοτών να πλησιάζουν…

Ένα μουντό απόγευμα, πάνω στην απελπισία της στιγμής, θα βάλουν ένα αρκετά ριψοκίνδυνο στοίχημα: Ο Ογκάστους θα περάσει το υπόλοιπο καλοκαίρι του γράφοντας ένα βιβλίο με χαρούμενο τέλος και η Τζένιουαρι θα γράψει ένα βιβλίο που θα αποθεωθεί από τους κριτικούς λογοτεχνίας.

Η Τζένιουαρι θα μυήσει τον Ογκάστους στη ρομαντική λογοτεχνία και θα τον βοηθήσει να βρει έμπνευση μέσα από εκδρομές σε κινηματογραφικά τοπία.
Αντίστοιχα, υπό την καθοδήγηση του Ογκάστους, θα πάρει συνεντεύξεις από τα επιζώντα μέλη μιας αίρεσης.

Οι κανόνες είναι απλοί: όποιος πουλήσει πρώτος το βιβλίο του, κερδίζει.
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια ακόμα ιστορία αγάπης… Ή μήπως είναι τελικά;

Δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς Emily Henry. Είναι ( άγραφος ) νόμος.

Για εμένα, τα βιβλία της είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω όταν αναζητώ ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Απλά τα αγαπώ όλα.

Στο συγκεκριμένο, έχουμε μια συγγραφέα ρομαντικών βιβλίων και έναν βραβευμένο συγγραφέα υψηλής λογοτεχνίας, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον χειρότερο εφιάλτη τους: την έλλειψη έμπνευσης. Έτσι, βάζουν ένα στοίχημα: θα πρέπει ο ένας να γράψει βιβλίο με το είδος που γράφει ο άλλος. Έτσι, ο Γκας θα γράψει ρομαντικό βιβλίο και η Τζάνουαρι αστυνομικό. Πότε ξέρεις πως διαβάζεις ένα καλό ρομαντικό βιβλίο;

(α)Όταν ταυτίζεσαι με τους ήρωες (β)Όταν θίγονται και κοινωνικά ζητήματα (γ)Όταν ζηλεύεις σαν τρελή το λοβ στορυ (δ)Όλα τα παραπάνω Όπως καταλαβαίνετε η σωστή απάντηση είναι το (δ), και αυτό έπαθα με το βιβλίο αυτό.

Είναι από τα πολύ αγαπημένα μου, καθώς πέρα από το γλυκό στοιχείο, διαθέτει και βάθος μιας και καταπιάνεται με το θέμα της απώλειας & των δεύτερων ευκαιριών.

Είναι εγγυημένη απόλαυση!

Σχετικά Άρθρα

Βασικός Μέτοχος του Πέτρου Μάρκαρη
Είσαι fan των true crime podcasts? Αυτά είναι τα βιβλία που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσεις!
Προτάσεις βιβλίων για 20’s!
Τι να διαβάσεις αν δεν έχεις όρεξη για διάβασμα