Τα σπορ ρολόγια που αξίζει να έχεις στη συλλογή σου

Τα σπορ ρολόγια που αξίζει να έχεις στη συλλογή σου

Τα ρολόγια αποτελούν ένα από τα πιο πολύτιμα, πρακτικά και ιδιαίτερα αξεσουάρ στον κόσμο της μόδας, έχοντας αποκτήσει το status του κομματιού “κλειδί” στη συλλογή τόσο μίας γυναίκας όσο και ενός άνδρα.

Μπορεί η τεχνολογία να θέλει να εξελίξει την εμφάνισή τους, χάνοντας τον μοναδικό χαρακτήρα τους, ωστόσο, οι λάτρεις του αυθεντικού στιλ πάντα θα επιλέγουν την κλασική εκδοχή τους με διάφορες αξιοζήλευτες λεπτομέρειες. Τα ρολόγια δεν θα χάσουν ποτέ την αξία τους και έχουν τον τρόπο τους να εκφράζουν πολλά για το στιλ, τον χαρακτήρα και το lifestyle μας. Σήμερα, λοιπόν, θα κάνω λόγο για τα σπορ ρολόγια, εκείνα που αποκτούν ολοένα και περισσότερους φαν.

Για την ιστορία...

Τα αθλητικά ρολόγια συνδυάζουν την πρακτικότητα με τη μόδα και δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για αντοχή και ακρίβεια σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Η έννοια των αθλητικών ρολογιών άρχισε να διαμορφώνεται στις αρχές του 20ου αιώνα, με την Rolex να πρωτοστατεί παρουσιάζοντας το Rolex Oyster το 1926, το πρώτο αδιάβροχο ρολόι χειρός στον κόσμο. Αυτή η καινοτομία έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη ρολογιών που θα μπορούσαν να αντέχουν σε έντονες δραστηριότητες. Στα μέσα του 20ου αιώνα, η Omega εδραίωσε περαιτέρω τη θέση του αθλητικού ρολογιού στην ιστορία με το Speedmaster, το οποίο φορέθηκε από τους διάσημους αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών Apollo, αναδεικνύοντας την ακρίβεια και την αξιοπιστία του ρολογιού σε ακραίες συνθήκες.

Στη δεκαετία του 1970, η αγορά των αθλητικών ρολογιών γνώρισε μια σημαντική εξέλιξη με την έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας, μέσω της Casio και της Seiko. Το G-Shock της Casio, που κυκλοφόρησε το 1983, έγινε είδωλο λόγω του ανθεκτικού σε κραδασμούς σχεδιασμού του και των πολυλειτουργικών δυνατοτήτων του, προσελκύοντας τόσο τους αθλητές όσο και τους λάτρεις των περιπετειών. Από την άλλη πλευρά, η παρουσίαση της Seiko του πρώτου ρολογιού κατάδυσης με λειτουργία χαλαζία, το Seiko Diver's 600m, έθεσε νέα πρότυπα για τις υποβρύχιες επιδόσεις.

Κατά το πέρασμα του χρόνου, τα αθλητικά ρολόγια έχουν κοσμήσει τους καρπούς πολυάριθμων style icons, εδραιώνοντας περαιτέρω την ιδιότητά τους ως fashion staple. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εθεάθη συχνά να φοράει Cartier Santos, συνδυάζοντας τη royal κομψότητα με την αθλητική αισθητική. Η πρωταθλήτρια του τένις Serena Williams φοράει συχνά ρολόγια Audemars Piguet, αναδεικνύοντας τον συνδυασμό αθλητικών επιδόσεων και πολυτέλειας. Σήμερα, διασημότητες όπως η Rihanna και η Gigi Hadid εμφανίζονται συχνά να φορούν αθλητικά ρολόγια, αναδεικνύοντας την ευελιξία και την παγκόσμια απήχησή τους. Αυτά τα είδωλα αποδεικνύουν πώς τα αθλητικά ρολόγια μπορούν να μεταβούν αβίαστα από το γυμναστήριο σε λαμπερές εκδηλώσεις, προσθέτοντας μια πινελιά αθλητικής κομψότητας σε κάθε σύνολο.

Ήρθε η ώρα και για εσένα να βρεις το ιδανικό σπορ ρολόι! Συνέχισε να σκρολάρεις για να ανακαλύψεις την νέα sporty chic προσθήκη στη στιλιστική φαρέτρα σου!

  • Tommy Hilfiger Casual Sport Ρολόι με Μπλε Καουτσούκ Λουράκι

    Tommy Hilfiger Casual Sport Ρολόι με Μπλε Καουτσούκ Λουράκι

    1
    5
    1
    από 159,71 €
  • GC Watches Collection Lady Rosegold Case White Dial and Bracele -

    GC Watches Collection Lady Rosegold Case White Dial and Bracele -

    0
    0
    από 144,80 €
  • Fossil Ρολόι με Ασημί Μεταλλικό Μπρασελέ

    Fossil Ρολόι με Ασημί Μεταλλικό Μπρασελέ

    0
    0
    από 271,88 €
  • Plein Sport Ρολόι με Λευκό Καουτσούκ Λουράκι

    Plein Sport Ρολόι με Λευκό Καουτσούκ Λουράκι

    0
    0
    από 179,38 €
  • Swarovski Octea Sport Ρολόι με Καουτσούκ Λουράκι σε Φούξια χρώμα

    Swarovski Octea Sport Ρολόι με Καουτσούκ Λουράκι σε Φούξια χρώμα

    0
    0
    790,00 €
  • Casio G Shock Ρολόι Χρονογράφος με Μπεζ Καουτσούκ Λουράκι

    Casio G Shock Ρολόι Χρονογράφος με Μπεζ Καουτσούκ Λουράκι

    από 94,00 €
  • Casio Baby-G Shock Solar Ψηφιακό Ρολόι Χρονογράφος με Μαύρο Καουτσούκ Λουράκι

    Casio Baby-G Shock Solar Ψηφιακό Ρολόι Χρονογράφος με Μαύρο Καουτσούκ Λουράκι

    1
    5
    1
    201,00 €

Σχετικά Άρθρα

Ανακάλυψε τις top μάρκες στα ανδρικά ρολόγια
All white: Το απόλυτο look για πρωινές και βραδινές εμφανίσεις
5 χριστουγεννιάτικα δώρα για να μην φας τις εορτές ψάχνοντας πανικόβλητη
Στιλάτα δώρα για γυναίκες