Οι καλύτεροι γωνιακοί τροχοί της αγοράς

Οι καλύτεροι γωνιακοί τροχοί της αγοράς

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τροχοί; Βρες προτάσεις για κάθε χρήση και budget!

Για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές για σένα, βασιστήκαμε σε αξιολογήσεις χρηστών πάνω στα κύρια χαρακτηριστικά τους, όπως η ευκολία στη χρήση, η μέγιστη ταχύτητα μοτέρ, η τροφοδοσία και η ισχύς.

Ο καλύτερος τροχός σε σχέση ποιότητας-τιμής

Ο γωνιακός τροχός της εταιρείας Black & Decker,  με κινητήρα 750W, μέγεθος δίσκου 115mm και τροφοδοσία ρεύματος καλύπτει ικανοποιητικά τις περισσότερες ερασιτεχνικές και επαγγελματικές εργασίες. 

Σχέση ποιότητας - τιμής

Black & Decker Τροχός 115mm Ρεύματος 710W
  • Τροφοδοσία: Ρεύματος
  • Ισχύς: 710W
  • Μέγιστη ταχύτητα μοτέρ: 12.000 rpm
  • Μέγεθος δίσκου: 115 mm

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Ποιοτικό το εργαλείο σε πολύ καλή τιμή. Κόβω γυαλίζω και τρίβω σίδερα και διάφορα αλλά. Ακόμα και να το να αγοράσετε για επαγγελματική χρήση, σας στο προτείνω με τα χίλια!"

Ο καλύτερος τροχός με τροφοδοσία μπαταρίας

Ο γωνιακός τροχός της εταιρείας Dewalt, με λειτουργία μπαταρίας λιθίου 18V (δεν περιλαμβάνεται). Δέχεται δίσκους με διάμετρο έως και 125mm, έτσι καλύπτει ικανοποιητικά τις περισσότερες ερασιτεχνικές και επαγγελματικές εργασίες καθώς μπορεί να κόψει σε βάθος έως 4 cm.

Ο καλύτερος με τροφοδοσία μπαταρίας​

Dewalt Τροχός 125mm Μπαταρίας Brushless Solo
  • Τροφοδοσία: Μπαταρίας
  • Μέγιστη Ταχύτητα Μοτέρ: 10.000 rpm
  • Μέγεθος δίσκου: 125 mm

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Πολύ καλό μηχάνημα, αξίζει πραγματικά τα λεφτά του, πάρτε κάτι καλό να το χαρείτε...."

Ο καλύτερος τροχός σε μικρό μέγεθος

Ο μικρός γωνιακός τροχός της εταιρείας Bosch, με λειτουργία μπαταρίας λιθίου 12V (δεν περιλαμβάνεται). Είναι εξαιρετικά συμπαγής και εργονομικός για γρήγορη κοπή στο εργοτάξιο, καθιστώντας τον άνετο για εφαρμογές κοπής σε κάθε περίπτωση. Δέχεται δίσκους με διάμετρο έως και 76mm, έτσι καλύπτει ικανοποιητικά από τις πιο απλές επαγγελματικές εργασίες έως βιομηχανικές εφαρμογές που απαιτούν μεγαλύτερη επιφάνεια κοπής/λείανσης καθώς μπορεί να κόψει σε βάθος έως 1 cm. 

Ο καλύτερος σε μικρό μέγεθος

Bosch GWS 12V-76 Τροχός 76mm Μπαταρίας Solo
  • Τροφοδοσία: Μπαταρίας
  • Volt: 12 V
  • Μέγιστη ταχύτητα μοτέρ: 19.500 rpm
  • Διάμετρος δίσκου: 76 mm

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Απίστευτο εργαλείο! Μικρό, ελαφρύ, πολύ δυνατό, σταθερό στη χρήση, και πάρα πολύ ποιοτική κατασκευή."

Τροχός για DIY κατασκευές

Ο γωνιακός τροχός ρεύματος της εταιρείας Ingco με ισχύ 900Watt. Δέχεται δίσκους με διάμετρο έως και 125mm, έτσι καλύπτει ικανοποιητικά τις περισσότερες ερασιτεχνικές και επαγγελματικές εργασίες καθώς μπορεί να κόψει σε βάθος έως 4 cm. Ακόμη, έχει δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας έως 11000rpm, έτσι βοηθάει σε εργασίες που απαιτούν λιγότερη ταχύτητα και περισσότερη λεπτομέρεια όπως λείανση, τρόχισμα και DIY κατασκευές. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται η χειρολαβή.

Για DIY κατασκευές

Ingco Τροχός 125mm Ρεύματος 900W με Ρύθμιση Στροφών
  • Τροφοδοσία: Ρεύματος
  • Ισχύς: 900W
  • Μέγιστη ταχύτητα μοτέρ: 11.000 rpm
  • Μέγεθος δίσκου: 125 mm

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Πολύ καλό! Ερασιτεχνικές εργασίες χωρίς πρόβλημα!"

Τροχός για απαιτητικές εργασίες

Ο γωνιακός τροχός ρεύματος της εταιρείας Makita με ισχύ 2200Watt και μήκος καλωδίου 2.5 μέτρα. Δέχεται δίσκους με διάμετρο έως και 230mm, έτσι καλύπτει ικανοποιητικά από τις πιο απλές επαγγελματικές εργασίες έως βιομηχανικές εφαρμογές που απαιτούν μεγαλύτερη επιφάνεια κοπής/λείανσης καθώς μπορεί να κόψει σε βάθος έως 9 cm. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται η χειρολαβή.

Για απαιτητικές εργασίες

Makita Τροχός 230mm Ρεύματος 2200W
  • Τροφοδοσία: Ρεύματος
  • Ισχύς: 2200 W
  • Μέγιστη ταχύτητα μοτέρ: 6.600  rpm
  • Μέγεθος δίσκου: 230 mm

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Πολύ καλός και αποδοτικός τροχός.Έχω μείνει ευχαριστημένος.Τον έχω για επαγγελματική χρήση."

Τύποι γωνιακών τροχών

Γωνιακοί τροχοί ρεύματος:

Οι γωνιακοί τροχοί ρεύματος, είναι λίγο πιο οικονομικοί σε σχέση με τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία μπαταρίας και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες χρήστες. Η χρήση τους περιορίζεται αποκλειστικά από την ύπαρξη τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα η ύπαρξη καλωδίου επηρεάζει τη μετακίνηση στο χώρο εργασίας μειώνοντας έτσι την ευχέρεια κινήσεων του χρήστη. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ελέγχουμε είναι η ισχύς, οι στροφές του μοτέρ, η διάμετρος του δίσκου και το μήκος του καλωδίου.

Γωνιακοί τροχοί μπαταρίας:

Οι γωνιακοί τροχοί μπαταρίας, είναι πιο ακριβοί σε σχέση με τους ηλεκτρικούς. Επίσης έχουν μεγαλύτερο βάρος λόγω της μπαταρίας τους, ωστόσο χάρη σε αυτήν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε καθώς η χρήση τους δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ρεύματος, όπως συμβαίνει στους τροχούς ρεύματος. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ελέγχουμε στα προϊόντα μπαταρίας είναι τα volt, η χωρητικότητα, η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας τους, το συνολικό τους βάρος, οι στροφές του μοτέρ και η διάμετρος του δίσκου.

Κινητήρες brushless

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν οι ηλεκτροκινητήρες χωρίς ψύκτρες (brushless) που υπερτερούν κατά πολύ από έναν κινητήρα με ψύκτρες. Συνήθως τους συναντάμε στα εργαλεία μπαταρίας και το προτέρημα που έχουν έναντι των brushed είναι ότι δεν έχουν τριβές αφού δεν υπάρχουν τα καρβουνάκια. Χωρίς καρβουνάκια τα μοτέρ είναι πιο αποδοτικά και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς δεν υπάρχουν φθορές (τα καρβουνάκια στα brushed φθείρονται με τη χρήση). Παρουσιάζουν λιγότερο θόρυβο, διατηρούν τη ροπή τους σταθερή σε όλες τις ταχύτητες, δεν υπερθερμαίνονται και δε χρειάζονται συντήρηση.


Σχετικά Άρθρα

Τα καλύτερα δραπανοκατσάβιδα & ηλεκτρικά κατσαβίδια της αγοράς (2024)
Τα καλύτερα ηλεκτρικά κατσαβίδια της αγοράς (2024)
Οδηγός αγοράς για Ηλεκτρικά Κατσαβίδια
Τα καλύτερα δραπανοκατσάβιδα της αγοράς (2024)