Στην IFA ζουν στο 2050 με περιστρεφόμενα laptops και διάφανες τηλεοράσεις!

Στην IFA ζουν στο 2050 με περιστρεφόμενα laptops και διάφανες τηλεοράσεις!

H έκθεση IFA 2024 ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες και για άλλη μια χρονιά, στο επίκεντρο ήρθαν οι τεχνολογικές εξελίξεις στα οικιακά προϊόντα, οι «έξυπνες» λύσεις, αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη που μπαίνει πλέον παντού. Ας δούμε μερικά προϊόντα/υπηρεσίες που ξεχωρίσαμε από την γερμανική έκθεση.

Διάφανο MicroLED panel από τη Samsung

H Samsung είχε στο κέντρο του περιπτέρου της ένα διάφανο πάνελ MicroLED που έχει ετοιμάσει. Η χρήση του μπορεί να φαντάζει σε πολλούς αδιάφορη, αλλά ο τρόπος που παρουσιάστηκε από την κορεατική εταιρεία ήταν πολύ συγκεκριμένος. Πέραν της τεχνολογίας, η Samsung έδειξε το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο πάνελ σε εκθεσιακούς χώρους ή και μουσεία, όπου το έκθεμα θα βρίσκεται στο κέντρο και η οθόνη της προθήκης του θα προσφέρει έξτρα πληροφορίες.

Δες εδώ το διάφανο panel της Samsung!

DJI Neo 

Η DJI έχει ιδιαίτερη εμπειρία και μεγάλη γκάμα από drones και στην IFA παρουσίασε το DJI Neo. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φθηνό και προσιτό drone με μικρό μέγεθος που δεν χρειάζεται καν εγγραφή στο FAA. Μπορείτε να το ελέγξετε από το κινητό σας τηλέφωνο και η ενσωματωμένη κάμερά του προσφέρει σταθεροποίηση και εγγραφή σε ανάλυση 4Κ/12MP. Μπορεί να πετάξει για 18 λεπτά με μία φόρτιση.

Project DualPlay 

Σκεφτείτε απλά ένα laptop που θα ενσωματώνει ένα σύστημα ελέγχου και εντολών μέσα στο κυρίως σώμα του με δύο αποσπώμενα χειριστήρια στη λογική του Nintendo Switch και του Lenovo Legion GO. Αυτά τοποθετούνται κυρίως δεξιά κι αριστερά από το touchpad και όλο αυτό το κομμάτι είναι αποσπώμενο και δίνει έξτρα δυνατότητες για τα των videogames και του ελέγχου.

Lenovo Auto Twist 

Σκεφτείτε ένα laptop με περιστρεφόμενη οθόνη που γυρίζει και σας κοιτάει μονίμως, έτσι ώστε να μπορείτε να είστε άνετοι σε μια video-κλήση ή ένα online meeting. Το προϊόν παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Lenovo Innovation World στην IFA και έχει οθόνη 13.3 ιντσών. Κινείται 180 μοίρες στον  κάθετο άξονα και 270 μοίρες στον οριζόντιο και μπορεί να τραβήξει μέχρι και πανοραμικές φωτογραφίες.

Samsung Galaxy Book 5 Pro 360 

Η Samsung παρουσίασε τα νέα “AI laptops” της με Snapdragon X Plus 8 και Intel Core Ultra 200V και μέσα σε αυτά ήταν και το Samsung Galaxy Book 5 Pro 360. Προσφέρει δυνατές επιδόσεις, βασίζεται στο προηγούμενο μοντέλο και παραμένει ελαφρύ και λεπτό. Η οθόνη του είναι AMOLED και είναι ένα σύστημα 2-σε-1, αφού προσφέρει λειτουργίες laptop και tablet.

Acer Nitro Blaze 7

H επόμενη εταιρεία που μπαίνει στο χώρο των φορητό gaming συστημάτων είναι η Acer με το Acer Nitro Blaze 7. Είναι αρκετά άνετο στο χέρι και έχει καλύτερο σχέδιο για να «κάθεται» καλύτερα και στο εσωτερικό του έχει έναν AMD Ryzen 7 8840HS. Αναμένεται στις αρχές του 2025.

Σχετικά Άρθρα

Βρες το καλύτερο laptop για απλή καθημερινή χρήση (Οδηγός Αγοράς)
Ποιο MacBook να επιλέξω; [Οδηγός Αγοράς]
Δώρα για gamers!
PC Setup για hardcore gaming