PS5 Pro: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πανίσχυρο PlayStation

PS5 Pro: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πανίσχυρο PlayStation

Η Sony παρουσίασε -όπως αναμενόταν- το PS5 Pro, μια νέα έκδοση του νεότερου συστήματός της που εστιάζει στις υψηλότερες επιδόσεις και στην καλύτερη απεικόνιση, με μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας. Το PS5 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου στα €799,99 για την αγορά της Ευρώπης και η κονσόλα θα έρχεται στο πακέτο αγοράς με ένα χειριστήριο DualSense και το ίδιο το σύστημα. Στο εσωτερικό του θα υπάρχει δίσκος 2TB SSD, αλλά κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η έκδοσή του θα είναι Digital Only, δεν θα έχει δηλαδή Blu-ray drive. Τα καλά νέα -σε αυτό το επίπεδο- είναι πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγκαθιστούν το Blu-ray drive του PS5 που κυκλοφορεί ήδη για το PS5 Slim, οπότε αν το έχουν ήδη αγοράσει (ή έχουν PS5 Slim με Blu-ray drive) θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και στο PS5 Pro.

Δες το video Αυτό είναι το PS5 Pro και έρχεται στα 800 ευρώ!

Η παρουσίαση της κονσόλας έγινε από τον αρχιτέκτονα του PS5 και του PS5 Pro, Mark Cerny, ο οποίος μίλησε για την νέα μεγαλύτερη GPU, το εξελιγμένο ray tracing που θα υποστηρίζεται, αλλά και τον μηχανισμό upscaling εικόνας που θα ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη και θα λειτουργεί τόσο σε νέα, όσο και σε υπάρχοντα games. H Sony σημείωσε ότι το PS5 Pro έχει 67% περισσότερες μονάδες επεξεργασίας και 28% ταχύτερη μνήμη και συνολικά θα προσφέρει 45% ταχύτερο rendering. Οι φωτισμοί στα games θα παράγονται σε διπλάσια ή και τριπλάσια ταχύτητα από το τωρινό μοντέλο και με το PS5 Pro έρχεται και το PlayStation Spectral Super Resolution, ένας μηχανισμός upscaling γραφικών που ενισχύεται από την ΑΙ και θα προσφέρει πιο καθαρή εικόνα.

Η κονσόλα θα υποστηρίζει και το PS5 Pro Game Boost, που θα μπορεί να υποστηριχθεί σε πάνω από 8500 συμβατά PS4 games και να βελτιώσει ακόμη και την ανάλυσή τους. Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι πως η νέα κονσόλα θα μπορεί ακόμη και να βελτιώνει την εικόνα των τίτλων του PSVR2, όπως δήλωσε σε ιστοσελίδα μετά την παρουσίαση ο Mark Cerny.

Σε ό,τι αφορά τα games που θα υποστηρίζονται στο λανσάρισμα της κονσόλας, αυτά είναι τα Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant και The Last of Us Part II Remastered.

Μετά την παρουσίαση, αναλυτές ανέφεραν πως εκτιμούν πωλήσεις του PS5 Pro αντίστοιχες με αυτές του PS4 Pro και μάλιστα να φτάνουν τα 13 εκατομμύρια συστήματα μέχρι και το 2029. Μένει πλέον να δούμε πως θα χειριστεί η Sony τις δύο κονσόλες PS5 ταυτόχρονα στην αγορά. 

Σχετικά Άρθρα

Το Black Myth: Wukong ξαναγράφει την ιστορία των action RPGs
TOP gear & video games για Playstation 5
New Game Release: Marvel's Spider-Man 2
Επιβεβαιώνεται η κυκλοφορία του PS5 Slim!