Πως βίωσα το Star Wars Outlaws, όντας φανατικός ακόλουθος του franchise

Πως βίωσα το Star Wars Outlaws, όντας φανατικός ακόλουθος του franchise

Η νοσταλγία έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, χτυπώντας αβίαστα τις χορδές της μνήμης. Ποιος θα περίμενε ότι μια απλή αποστολή αγοράς ανταλλακτικών από μια ομάδα Jawas, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο συναισθηματικό σκηνικό; Καθώς το ταχύπλοο έσχισε τη Θάλασσα των Αμμόλοφων, το μεταφορικό τους μέσο, ένα επιβλητικό μαύρο σκάφος, εμφανίστηκε στον ορίζοντα και ένα κύμα από αναμνήσεις με κατέκλυσε. Θυμήθηκα τον εαυτό μου στην ηλικία των 15 ετών να παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα τις Star Wars περιπέτειες, τυλιγμένος σε μια κουβέρτα στο σαλόνι. Οι ήχοι των φωτόσπαθων και οι διαστημικές μάχες με καθήλωναν, ενώ το άρωμα της ζεστής σοκολάτας που είχα στην παλάμη μου, ενίσχυε την αίσθηση της απόλυτης ευτυχίας. Κάθε σκηνή, κάθε ατάκα, είχε χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου.

Και τώρα, εδώ ήμουν, εξερευνώντας τον γαλαξία. Οι Jawas, με τα γυαλιστερά τους μάτια και τα περίεργα γουργουρητά τους, ήταν ακριβώς όπως τους θυμόμουν από τις ταινίες. Καθώς τους παρακολουθούσα να επιδιορθώνουν τα ανδροειδή τους, ένιωσα μια βαθιά σύνδεση με αυτόν τον κόσμο που αγαπώ τόσο πολύ.

Πως βίωσα το Star Wars Outlaws, όντας φανατικός ακόλουθος του franchise

Το Star Wars Outlaws, παρά τις υποσχέσεις για κάτι φρέσκο και διαφορετικό, αποδεικνύεται τελικά ένας ακόμη γαλαξίας γεμάτος  επαναλαμβανόμενες αποστολές. Η Kay Vess, η ηρωίδα μας, ξεκινά ως μια κλασική anti-heroine, μια κλέφτρα που αναγκάζεται να τρέξει καταδιωκόμενη μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Αλλά καθώς ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη, αναλαμβάνοντας δουλειές για διάφορους υπόκοσμους χαρακτήρες, η  ιστορία της αρχίζει να μοιάζει με ένα deja vu για όσους έχουν παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια της Ubisoft. Οι κύριες αποστολές της ιστορίας είναι μεν ενδιαφέρουσες, αλλά σύντομα χάνονται μέσα σε έναν χείμαρρο από δευτερεύουσες δουλειές που θυμίζουν έντονα τα checklist των προηγούμενων τίτλων της εταιρείας. Φέρ' ένα αντικείμενο από το σημείο Α στο σημείο Β, ανατίναξε μια βάση, σκότωσε μερικούς εχθρούς - είναι μια φόρμουλα που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Ωστόσο, το παιχνίδι περιέχει πρωτότυπους μηχανισμούς.

Η παρουσία του Nix, του πιστού συντρόφου της Kay, προσθέτει μια νότα φρεσκάδας στο gameplay. Οι δυνατότητες του Nix, όπως η ικανότητά του να αποσπά την προσοχή των εχθρών ή να φτάνει σε δύσκολα σημεία, προσφέρουν νέες δυνατότητες στον παίκτη και δημιουργούν μια πιο δυναμική εμπειρία.Το μεγαλύτερο ατού του παιχνιδιού είναι αναμφίβολα η ατμόσφαιρα του Star Wars.

Οι πλανήτες είναι όμορφα σχεδιασμένοι και οι αναφορές στην κλασική τριλογία είναι συνεχείς. Το να περπατάς μέσα σε έναν αυτοκρατορικό ερευνητικό σταθμό ή να συναντάς έναν Hutt σε ένα βρώμικο υπόγειο είναι εμπειρίες που θα συναρπάσουν κάθε φαν του Star Wars.Σε κάθε γωνιά του γαλαξία, οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν κρύψει μικρά διαμαντάκια για τους φανατικούς οπαδούς: γνωστά πρόσωπα, ιστορικά αντικείμενα και αγαπημένα οχήματα. Ακόμα και στους δρόμους του Mos Eisley θα συναντήσεις την οικεία παρουσία των Stormtroopers, που περιπολούν επάνω σε αυτά τα τερατώδη οχήματα, αναβιώνοντας στιγμές από τις κλασικές ταινίες.

Πως βίωσα το Star Wars Outlaws, όντας φανατικός ακόλουθος του franchise

Οι πλανήτες που επισκέπτεστε δεν είναι απέραντες εκτάσεις εξερεύνησης. Οι περισσότεροι έχουν μια μεγάλη πόλη και μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτού τοπίου. Αλλά αυτό δεν πειράζει, καθώς υπάρχουν πολλά εκεί έξω για να ανακαλύψετε, από κρύπτες θησαυρού των Hutt στις κοιλάδες του Tatooine μέχρι στρατόπεδα πειρατών στα βαλτώδη δάση του Akiva. Δυστυχώς η μηχανή speeder δεν ειναι ιδανική στον έλεγχο, σαν να προσπαθείς να διασχίσεις εξωγήινους πλανήτες με ένα παλιό χαλασμένο Lada. Το ταξίδι μεταξύ των πλανητών γίνεται με ένα διαστημόπλοιο, αλλά η εμπειρία της πτήσης είναι μάλλον ανιαρή. Αντί για τις συναρπαστικές διαστημικές μάχες που μας έχουν συνηθίσει τα παιχνίδια της LucasArts, εδώ έχουμε μια πιο χαλαρή και γραφιστική προσέγγιση.Στους πλανήτες, η περιπέτεια ξεδιπλώνεται κυρίως μέσα από αποστολές stealth και parkour. Η Kay Vess, η ηρωίδα μας, μπορεί να σκαρφαλώσει σε ορισμένες επιφάνειες, να σέρνεται σε αεραγωγούς και να εξουδετερώνει τους εχθρούς αθόρυβα. Παρόλο που οι μηχανισμοί του gameplay είναι γνωστοί από άλλα παιχνίδια, η ενσωμάτωσή τους στο σύμπαν του Star Wars προσφέρει μια φρέσκια ματιά. Ωστόσο, η επανάληψη είναι εμφανής. Πολλές από τις αποστολές ακολουθούν παρόμοια πρότυπα, ενώ ο χειρισμός του διαστημοπλοίου και της μηχανής speeder αφήνει περιθώρια για βελτίωση. Έχετε επίσης ένα εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο όπλο λέιζερ με μια σειρά από ξεκλειδώσιμες λειτουργίες. Παρόλο που είναι δυνατό να πάρετε προσωρινά άλλα όπλα, μου αρέσει το γεγονός ότι η Kay παραμένει με το πιστόλι τύπου Han Solo - δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό blaster στο πλευρό σου!

Πως βίωσα το Star Wars Outlaws, όντας φανατικός ακόλουθος του franchise

Πίσω από τις αποστολές και τις μάχες, το Star Wars Outlaws κρύβει μια ιστορία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα μονοπάτια του σύμπαντος Star Wars. Η Kay Vess, από ένα απλό κλεφτρόνι, εξελίσσεται σε μια ηρωίδα που αναζητά τη δικαιοσύνη και θα έκανε τα πάντα για τους φίλους της. Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ανταρτών (rebels) προσθέτουν ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στην πλοκή, αναγκάζοντας τον παίκτη να αναρωτηθεί ποιος είναι πραγματικά ο κακός.Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν δείξει μια βαθιά κατανόηση του σύμπαντος του Star Wars, αντλώντας έμπνευση όχι μόνο από τις ταινίες αλλά και από τους σκηνοθέτες που επηρέασαν τον Τζορτζ Λούκας. Το αποτέλεσμα είναι ένας κόσμος που είναι τόσο οικείος όσο και φρέσκος, γεμάτος αναφορές που θα ενθουσιάσουν τους φανατικούς οπαδούς. Αν και το παιχνίδι δεν εστιάζει στους Jedi ή στις μεγάλες μάχες, προσφέρει μια πιο προσωπική και ανθρώπινη ιστορία που αντανακλά το πνεύμα των πρώτων ταινιών. Η Kay Vess είναι ένας χαρακτήρας που μπορούμε να συνδεθούμε εύκολα, ενώ οι σύντροφοί της προσθέτουν ένα τυπικό βάθος στην αφήγηση. Οι λάτρεις του σύμπαντος Star Wars θα βρουν άφθονες αναφορές σε αγαπημένα τους στοιχεία, από ανδροειδή και διαστημόπλοια μέχρι εξωτικούς πλανήτες και χαρακτήρες. Το παιχνίδι είναι γεμάτο από μικρά easter eggs που ανταμείβουν την προσοχή του παίκτη.

Πως βίωσα το Star Wars Outlaws, όντας φανατικός ακόλουθος του franchise

Συνολικά, παρά τα τεχνικά θεματάκια, το Star Wars Outlaws είναι ένα παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τους fans του Star Wars, προσφέροντας μια νέα περιπέτεια σε έναν γνώριμο κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι που σε κάνει να νιώθεις σαν παιδί ξανά, εξερευνώντας έναν γαλαξία πολύ μακριά.

Πως βίωσα το Star Wars Outlaws, όντας φανατικός ακόλουθος του franchise

Το Star Wars Outlaws κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου 2024 σε PC, Xbox Series X/S και PS5 (όπου δοκιμάστηκε για πάνω από 40 ώρες).

Σχετικά Άρθρα

Alone in the Dark: Μία τίμια προσπάθεια επιστροφής
Τα πιο σημαντικά videogames που κυκλοφορούν τον Σεπτέμβριο

Star Wars Outlaws: Το νέο single-player Star Wars game της Ubisoft
Γιατί μιλάνε όλοι αυτή τη στιγμή για το PS5 Pro;