Τα καλύτερα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για το 2024

Τα καλύτερα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για το 2024

Ανακάλυψε τα καλύτερα καθίσματα για κάθε χρήση & budget! Δες χρήσιμα tips για το πώς να επιλέξεις το κατάλληλο για τις ανάγκες σου!

Για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές για σένα, βασιστήκαμε σε αξιολογήσεις χρηστών πάνω στα κύρια χαρακτηριστικά τους, όπως η ασφάλεια, η ηλικία και το βάρος του παιδιού και το υλικό.

Το καλύτερο κάθισμα 0-36kg σε σχέση ποιότητας-τιμής

Ένα κάθισμα που συνδυάζει ασφάλεια και άνεση, κατάλληλο από τη γέννηση του παιδιού έως τα 12 έτη! Το Bebe Stars Macan Isofix 360° μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα με υποδοχές Isofix, αλλά και σε αυτοκίνητα που διαθέτουν μόνο ζώνες ασφαλείας 3 σημείων (universal). Επίσης, διαθέτει μοναδική τεχνολογία Isofix 360°, που επιτρέπει την ελεύθερη περιστροφή του καθίσματος για μεγαλύτερη ευκολία στην είσοδο και την έξοδο του παιδιού από το αυτοκίνητο.

Το καλύτερο κάθισμα 0-36kg σε σχέση ποιότητας-τιμής

Bebe Stars Καθισματάκι Αυτοκινήτου Macan 360° 0-36 kg με Isofix Grey
  • Μοναδική τεχνολογία Isofix 360°
  • 4 θέσεις ανάκλισης
  • Σύστημα Side Impact Protection
  • Προσκέφαλο ρυθμιζόμενο σε 10 θέσεις

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Εύκολη τοποθέτηση.πολυ βολικό που τοποθετείτε και με ζώνη και με isofix για όσους δεν έχουν isofix στο αμάξι.το μωρό μας κοιμάται ανετα.πολυ καλή κατασκευή και ποιοτητα υφασματων.ελληνικη εταιρεια.αξιζει τα λεφτά του"


Το καλύτερο κάθισμα 9-36kg

Mοναδικό καθισματάκι αυτοκινήτου κατάλληλο από 9 έως 36kg που προσαρμόζεται ανάλογα με την ανάπτυξη του παιδιού. Το Νέο ADVANSAFIX i-Size (76-150 cm) πηγαίνει την ασφάλεια ένα βήμα παραπέρα. Έχει κατασκευαστεί βάσει του νέου κανονισμού i-Size  (R219). Παρέχει έξτρα προστασία με τις ζώνες 5 σημείων που φοριούνται περισσότερο (έως 21 κιλά) για τα μικρότερα παιδιά και με το σύστημα XP PAD για τα μεγαλύτερα παιδιά και τις ζώνες 3 σημείων.

Κορυφαία ασφάλεια

Με βαθμολογία ADAC Good, θεωρείται από τα πλέον ασφαλή καθίσματα, χωρίς να υστερεί σε άνεση. Θέτει νέα πρότυπα ασφάλειας στην κατηγορία των παιδικών καθισμάτων, χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει. Το κάθισμα αυτοκινήτου Cybex Pallas G θα είναι η τέλεια λύση για χρόνια, καθώς είναι σχεδιασμένο να μεγαλώνει μαζί με το παιδί από 9 μηνών μέχρι 12 ετών. Η βελτιστοποιημένη ασπίδα πρόσκρουσης μειώνει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, χωρίς να περιορίζει το παιδί.

Οικονομική επιλογή

Ένα κάθισμα οικονομικό, για να εξοπλίσεις το 2ο αυτοκίνητό σου. Το Lorelli Booster Iris είναι κατάλληλο για χρήση από 9 μηνών έως 12 χρονών με σύστημα πρόσδεσης Isofix και ρυθμιζόμενο καθ'ύψος προσκέφαλο. Μετατρέπεται σε booster για παιδιά άνω των 8 ετών.

Οικονομική επιλογή​

Lorelli Καθισματάκι Αυτοκινήτου Booster Iris 9-36 kg με Isofix
  • Κατάλληλο για 9-36kg
  • Τοποθέτηση με Isofix ή με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου
  • Ζώνη ασφαλείας 5 σημείων με προστατευτικά και ρύθμιση σε 3 θέσεις
  • Ρύθμιση προσκέφαλου σε 3 θέσεις

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Δεν το περιμενα να ναι τοσο καλο. Το πηραμε για το 2ο αυτοκινητο κ μπορω να πω οτι ειναι καλυτερο κ πιο ανετο απο το πιο ακριβο που εχουμε ηδη. "

Το καλύτερο booster

To Viaggio της Peg Perego είναι ένα κάθισμα ελαφρύ και εύκολο στην τοποθέτησή του, ιδιαίτερα πρακτικό, άνετο, ακόμα και για μεγάλα ταξίδια. Είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών (15-36 kg). Πρόκειται για μία βάση-κάθισμα που αφορά παιδιά που διαθέτουν την ανάλογη ανάπτυξη ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τις ζώνες αυτοκινήτου. Το πρωτοποριακό Blind Lock system εμποδίζει την κατά λάθος απελευθέρωση και απασφάλιση του καθίσματος από το αυτοκίνητο.

Το καλύτερο booster

Peg Perego Καθισματάκι Αυτοκινήτου Booster Viaggio 2-3 Shuttle 15-36 kg με Isofix Monza
  • Εγκατάσταση με/χωρίς Isofix
  • Χρήση με τη ζώνη 3 σημείων
  • Σύστημα Blind Lock για ασφάλεια
  • Ελαφρύ και εύκολο στην τοποθέτηση

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Πολύ ωραίο κάθισμα,κουμπώνει τέλεια στα σημεία isofix του αυτοκινήτου,ωραία ποϊότητα υλικών,μαλακό ύφασμα,η κόρη μου το λάτρεψε."


Ποιό κάθισμα είναι το κατάλληλο για το παιδί μου;

Η ασφάλεια και η υγεία του παιδιού είναι το παν. Από το μαιευτήριο και μέχρι να γίνει 12 χρονών, το παιδί θα πρέπει να κάθεται με ασφάλεια στο αυτοκίνητο, σε ειδικό κάθισμα. Το καλύτερο κάθισμα είναι εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο μέγεθος του παιδιού (βάρος-ηλικία) και εφαρμόζει σωστά στον τύπο του αυτοκινήτου σου. Μην αγοράσεις ή δανεισθείς μεταχειρισμένο κάθισμα εάν αυτό έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Υπάρχει κίνδυνος να έχει υποστεί ζημιά και να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας.


Τι είναι το Isofix;

Είναι το πιο ασφαλές σύστημα για τη σύνδεση ενός παιδικού καθίσματος με το αυτοκίνητο. Το παιδικό κάθισμα δε στερεώνεται απλώς στο κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά γίνεται ένα με το αυτοκίνητο. Χάρη στα σημεία σύνδεσης, το Isofix είναι το πιο ασφαλές σύστημα συγκράτησης παιδιών, επειδή συνίσταται σε μια σταθερή και αναπόσπαστη στερέωση με το όχημα, που εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο συγκράτησης και προστασίας σε περίπτωση ατυχήματος. Ένα παιδικό κάθισμα Isofix δε χρειάζεται τις ζώνες του αυτοκινήτου για να τοποθετηθεί στο κάθισμα, όπως γίνεται αντιθέτως με τα παραδοσιακά παιδικά καθίσματα. Έτσι, μειώνονται στο ελάχιστο οι κίνδυνοι εσφαλμένης τοποθέτησης.


Τι είναι το i-Size;

Με το i-Size, η καταλληλότητα χρήσης ενός καθίσματος κρίνεται με βάση το ύψος του παιδιού και όχι το βάρος του, γεγονός που εξασφαλίζει τη σωστή επιλογή του πιο ασφαλούς και άνετου καθίσματος για κάθε παιδί καθώς αυτό μεγαλώνει. Τα καθίσματα αυτοκινήτου i-Size συνήθως διαθέτουν ISOFIX ώστε να ασφαλίζουν απευθείας στο σασί του αυτοκινήτου. Επιπρόσθετα, με το i-Size δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρότυπα ελέγχου για πλευρική προστασία, καθώς ατυχήματα μπορεί να συμβούν από κάθε πλευρά του αυτοκινήτου.


Συμβατότητα με το αυτοκίνητο:

Κάτι που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δε διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα σύστημα ISOFIX (ειδικά μοντέλα πριν το 2006). Προτού αγοράσεις το παιδικό κάθισμα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι συμβατό με το αυτοκίνητό σου. Τα καθισματάκια που είναι συμβατά με όλα σχεδόν τα μοντέλα αυτοκινήτων χαρακτηρίζονται ως Universal, σε αντίθεση με όσα χαρακτηρίζονται ως Restricted, Semi - Universal και Vehicle Specific που προορίζονται για πιο συγκεκριμένα μοντέλα.

Αν θες να μάθεις περισσότερα σχετικά με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν την αγορά καθίσματος αυτοκινήτου για το μωρό σου, μπορείς να διαβάσεις τον αναλυτικό οδηγό για να επιλέξεις το σωστό κάθισμα.

Σχετικά Άρθρα

Οδηγός Αγοράς Παιδικού Καθίσματος Αυτοκινήτου
Μάρσιποι: Οδηγός Αγοράς για νέους γονείς
Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις Καρότσι Μωρού - Oδηγός Αγοράς
Τα Καλύτερα Καρότσια Μωρού 2024 για τις βόλτες με το μωρό σου
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες