Ψάχνεις ακουστικά bluetooth; Δες τον οδηγό αγοράς

Ψάχνεις ακουστικά bluetooth; Δες τον οδηγό αγοράς

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη επιλογή!

Ποια είναι τα 5 κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις; 

Ποιότητα Ήχου & Μικροφώνου 

Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και του ήχου, αλλά και του πώς ακούγεσαι εσύ στους συνομιλητές σου, κάτι που μπορείς να λάβεις υπόψη είναι ο αριθμός των ηχείων και των μικροφώνων σε κάθε ακουστικό. Όσα περισσότερα τόσο πιο γεμάτος ο ήχος και τόσο καλύτερα θα ακούγεσαι!

Τα ακουστικά που έχουν τα ασύρματα handsfree, πέρα απ' το ότι βοηθούν στις κλήσεις σου, παίζουν ρόλο στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του Active Noise Cancellation, καθώς μπορούν να εντοπίσουν και απομονώσουν τους εξωτερικούς θορύβους, με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Συμβατότητα 

Πριν αγοράσεις, βεβαιώσου ότι το ακουστικό είναι συμβατό με τη συσκευή σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις κοιτώντας τη version Bluetooth που υποστηρίζουν και τα δύο.

Έχεις iPhone; Κοίταξε αξιολογήσεις και χαρακτηριστικά, και σιγουρέψου πως θα έχεις μια smooth εμπειρία, αν δεν επιλέξεις Airpods / Airpods 2, αφού οι συσκευές της Apple προσφέρουν την καλύτερη συμβατότητα με αντίστοιχες του ίδιου κατασκευαστή.

Άνεση 

Ρόλο στη συνολική εμπειρία σου παίζει το πόσο βολικά θα είναι στο αυτί σου. Αν τα ακουστικά σε ενοχλούν, πιθανότατα μετά από λίγο καιρό δεν θα θες να τα χρησιμοποιείς.

Τα ασύρματα handsfree χωρίζονται σε earbuds, που είναι το κλασικό σχέδιο ακουστικών, και τα in-ear, που έχουν τα ειδικά ακουστικά που μπαίνουν μέσα στο αυτί. Τα πρώτα στέκονται στην εσοχή του αυτιού ενώ τα δεύτερα εισχωρούν βαθύτερα προσφέροντας καλύτερη σταθερότητα.


Ψάχνεις ακουστικά bluetooth; Δες τον οδηγό αγοράς

Πέρα από το είδος, όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η τοποθέτηση του ακουστικού, που, όπως θα δεις υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη. 

Neck-band Αγκαλιάζουν πίσω από το λαιμό προσφέροντας ελευθερία κινήσεων. Ιδανικά για γυμναστική και ποδηλασία.

Πέτου Ακουστικό που στερεώνεται στο πέτο με κλιπ. 

Ear-hook "Αγκαλιάζει" όλο το αυτί. Ακατάλληλο για χρήση μαζί με γυαλιά οράσεως/ηλίου

Earfin Ακουστικά που στερεώνονται στο εσωτερικό του αυτιού με πτερύγιο.

Ψάχνεις ακουστικά bluetooth; Δες τον οδηγό αγοράς

Μπαταρία

Πόση ώρα θα τα χρησιμοποιείς συνεχόμενα; 

Κοίταξε την αυτονομία των ακουστικών, αλλά και της θήκης φόρτισης, για να σιγουρευτείς πως θα έχεις ακουστικά, τη στιγμή που τα χρειάζεσαι.

Ανθεκτικότητα

Σκέψου ποια είναι η βασική χρήση που το προορίζεις και ψάξε για ακουστικά με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Αν π.χ. θα τα χρησιμοποιείς για την άθλησή σου, θα πρέπει να επιλέξεις ακουστικά ανθεκτικά στον ιδρώτα, αφού μακροχρόνια μπορεί να τα διαβρώσει. Αν τα θες για τη δουλειά σου που περιλαμβάνει βαριές εργασίες, θα πρέπει να είναι είναι ανθεκτικά στο νερό, στη σκόνη κι, ενδεχομένως, σε πτώσεις!

Έξτρα χαρακτηριστικά

Αφού καθορίσεις τα παραπάνω, ρίξε και μια ματιά σε επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνουν την εμπειρία σου ακόμα καλύτερη. Κουμπιά αφής πάνω στο ακουστικό, multiple-pairing για σύνδεση πολλαπλών συσκευώνακόμα και γρήγορη φόρτιση.

Τι σε χαρακτηρίζει περισσότερο από τα παρακάτω;

Βρες και δες ακριβώς ποια χαρακτηριστικά χρειάζεται να προσέξεις περισσότερο! 

‘’Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γυμναστική’’ 

Αν είσαι αθλητικός τύπος και αγαπάς τη γυμναστική ή το τρέξιμο, επίλεξε ένα αδιάβροχο Bluetooth Handsfree με σταθερή εφαρμογή.

‘’Όπου ΣΚ κι εκδρομή!’’

Αν ταξιδεύεις συχνά, αναζήτησε ένα Bluetooth Handsfree με καλή ποιότητα ήχου και μικροφώνου, για να μπορείς να επικοινωνείς άνετα, και απομόνωση εξωτερικών θορύβων (ANC), για να μπορείς να έχεις ηρεμία, ακόμα και στα πιο θορυβώδη μέρη! 

‘’Μουσική, πάντου μαζί!’’ 

Αν η ζωή για σένα είναι εικόνες κι όλα τ’ άλλα είναι μουσική, επίλεξε handsfree με καλή ποιότητα ήχου και άνετη εφαρμογή, για μεγάλες περιόδους ακρόασης.

Θες να δεις συγκεκριμένες προτάσεις; 

Μάθε στον οδηγό αγοράς με τα καλύτερα bluetooth handsfree!

Σχετικά Άρθρα

Τα καλύτερα handsfree ακουστικά της αγοράς (2024)
Μουσική και Γυμναστική!
Samsung Galaxy Buds 3 και Buds 3 Pro: Τα smart ακουστικά στη νέα εποχή
iPhone 13 vs iPhone 14 vs iPhone 15