Ψάχνεις tablet; Δες τι πρέπει να προσέξεις!

Ψάχνεις tablet; Δες τι πρέπει να προσέξεις!

Τι πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά tablet; Ποια χαρακτηριστικά είναι τα πιο σημαντικά; Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξεις, με βάση τη χρήση που το προορίζεις; ‘Ελα να ανακαλύψουμε μαζί!

Κύρια χαρακτηριστικά

Λειτουργικό Σύστημα

Android, iOS ή Windows

Κάθε λειτουργικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, εφαρμογές και εμπειρία χρήσης. Αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο νου σου, προτίμησε το λογισμικό που χρησιμοποιείται και στο smartphone σου, αφού λογικά θα το έχεις ήδη συνηθίσει!

#SkroutzTip: Προτίμησε πρόσφατο μοντέλο tablet, ώστε να δέχεται αναβαθμίσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Μέγεθος oθόνης & ανάλυση

Το μέγεθος της οθόνης είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Κάποια μοντέλα έχουν μικρότερη οθόνη, σαν μεγάλα smartphone, που τα καθιστά πιο φορητά, ενώ άλλα έχουν μεγαλύτερη οθόνη, σαν μικρά laptop, για να απολαμβάνεις πιο άνετα το περιεχόμενό σου! 

Έτσι, ένα tablet με οθόνη 7 - 8 ίντσες θα είναι ιδανικό για να το παίρνεις παντού μαζί σου, αφού θα είναι μικρό και ελαφρύ, αλλά δεν θα προσφέρει την καλύτερη εμπειρία θέασης, εάν επιθυμείς να παρακολουθείς συχνά ταινίες ή γενικότερα video. 

Αντιθέτως, μια μεγαλύτερη οθόνη 10 - 12 ίντσες θα είναι καταλληλότερη για κατανάλωση multimedia περιεχομένου, όμως θα χρειαστεί να θυσιάσεις την φορητότητα καθώς αυξάνεις το μέγεθος του. 

Hardware 

Επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής καθορίζει τη απόδοση του tablet. Υπάρχουν διάφοροι επεξεργαστές από διάφορες εταιρείες, όπως Intel και Mediatek για android, και Intel ή Μ (επεξεργαστές της ίδιας της Apple) για tablet με iOS.

Μνήμη RAM

Πρόκειται για την ‘’προσωρινή’’ μνήμη της συσκευής. Εκεί αποθηκεύονται όλες οι λειτουργίες που εκτελούνται στη στιγμή. Aν θες απλά μια συσκευή για απλή περιήγηση στο διαδίκτυο, ένα tablet με 3GB μνήμη Ram θα είναι μια χαρά. Αν θες, όμως, να κάνεις πολλές παράλληλες εργασίες, προτίμησε μοντέλο με μεγαλύτερη μνήμη RAM.

Σκληρός δίσκος 

Αν σκοπεύεις να αποθηκεύεις αρκετά βίντεο ή φωτογραφίες, τότε επίλεξε tablet με 128GB μνήμη ή με δυνατότητα για επέκταση με κάρτα μνήμης.

Μπαταρία

Έλεγξε τη χωρητικότητα της μπαταρίας και διάβασε αξιολογήσεις χρηστών για να πάρεις μια ιδέα για την απόδοση της μπαταρίας. Αν περνάς αρκετό χρόνο εκτός σπιτιού, τότε η μπαταρία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, αφού χρειάζεσαι μεγαλύτερη αυτονομία. Η αυτονομία δεν συνδέεται απαραίτητα με το μέγεθος της μπαταρίας, αφού όσο μεγαλύτερη οθόνη και pro χαρακτηριστικά έχει, απαιτεί περισσότερη ενέργεια.

Έξτρα χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Υπάρχουν tablet, με έξτρα δυνατότητες, όπως ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα ή tablet 2 σε 1, δηλαδή tablet με υποδοχή για αποσπώμενο πληκτρολόγιο, άλλα με πενάκι και άλλα που είναι ειδικά για παιδιά!

Ψάχνεις tablet; Δες τι πρέπει να προσέξεις!

Για τι χρήση το προορίζεις;

Απλή καθημερινή χρήση

Προτίμησε οθόνη Full HD από 10 έως 12 ίντσες, για άνετη θέαση. Παράλληλα, μια μνήμη RAM από 3GB θα είναι ικανοποιητική, ενώ ένας αποθηκευτικός χώρος τουλάχιστον 32GB θα είναι ο,τι χρειάζεσαι, για να έχεις αποθηκευμένες μερικές ταινίες ή σειρές.  Δηλαδή, κάποιο tablet σαν αυτά εδώ!

Οθόνη 10’’ - 12’’ / Full HD
RAM = > 3 GB
Σκληρός Δίσκος = > 32 GB

Για παιδιά 

Αν έχεις παιδιά, τα οποία θέλουν να βλέπουν ταινίες και παιδικά, αλλά δεν θες να ρισκάρεις να πάθει κάποια ζημιά, υπάρχουν tablet ειδικά για παιδιά, τα οποία διαθέτουν ανθεκτική κατασκευή και χαμηλή τιμή που τα καθιστά εξαιρετικά για παιδιά. 

Για έντονη χρήση

Είτε είσαι φοιτητής και το χρειάζεσαι για σημειώσεις και εργασίες σχολής είτε είσαι επαγγελματίας που χρειάζεται να μπαίνεις σε βιντεοκλήσεις, ενώ έχεις ανοιχτές κι άλλες εφαρμογές, προτίμησε οθόνη μέχρι το πολύ 12” για να μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα στην τσάντα σου, μνήμη RAM τουλάχιστον 4GB για να διαχειρίζεσαι πολλές εργασίες μαζί και αποθηκευτικό χώρος από 64G, για να έχεις πολλές χρήσιμες εφαρμογές, ενώ μην ξεχάσεις να επιλέξεις tablet με  ι καλή μπροστινή κάμερα για να μπορείς να κάνεις βιντεοκλήσεις. Να, δες κάποια από αυτά

Οθόνη
10’’ - 12’’ / Full HD
RAM = > 4 GB
Σκληρός Δίσκος = > 64 GB

#SkroutzTip: Σε περίπτωση που θες να κρατάς συχνά σημειώσεις από κάποιο μάθημα ή meet, συνδύασε το και με ένα stylus για μεγαλύτερη άνεση.

Για απαιτητική χρήση

Είτε είσαι δημιουργός περιεχομένου είτε graphic designers είτε απλά θες ένα tablet με super δυνατότητες, συνέχισε να διαβάζεις! 

Προτίμησε μεγάλη οθόνη πάνω από 12” και ανάλυση QHD για την καλύτερη και καθαρότερη δυνατή εικόνα. Παράλληλα, η RAM χρειάζεται να είναι τουλάχιστον 6 GB και ο δίσκος 128 GB. Δες κάποια από αυτά

Οθόνη = > 12’’ ’ / QHD
RAM = > 6 GB
Σκληρός Δίσκος = > 128 GB

Διάβασες τον οδηγό; Ανακάλυψε τώρα και τα καλύτερα tablet για το 2023!

Θες να μάθεις περισσότερα για τα tablet; Δες το video!

Σχετικά Άρθρα

Αυτά είναι τα φετινά iPad Air και iPad Pro
Τα καλύτερα tablet για παιδιά & πως να επιλέξεις το κατάλληλο
Τα καλύτερα tablets της αγοράς (2024)
H Poco παρουσίασε στο Ντουμπάι τα Poco F6, Poco F6 Pro και Poco Pad

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες