Θες να αγοράσεις gaming headset;

Θες να αγοράσεις gaming headset;

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις Gaming Headset!

Έλα να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αγορά τους και ποια είναι τα πιο σημαντικά, με βάση τη χρήση που θες να κάνεις.

1. Ποιότητα ήχου

Η καρδιά κάθε ακουστικού, gaming ή μη, είναι η ποιότητα του ήχου του. 

Απόκριση συχνότητας 

Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει το εύρος των ήχων που μπορούν να αναπαράξουν τα ακουστικά. Το πιο συνηθισμένο εύρος είναι αυτό της ανθρώπινης ακοής, δηλαδή 20 - 20000 Hz.

Ευαισθησία

Η ευαισθησία των ακουστικών μετριέται σε db. Όσο πιο μεγάλη η ευαισθησία των ακουστικών τόσο πιο δυνατά θα ακούγονται σε μία συγκεκριμένη ένταση της πηγής. Σε γενικές γραμμές, ακουστικά με τιμή 90db ή μεγαλύτερη θεωρούνται μια καλή επιλογή.

Οδηγοί - Drivers 

Οι οδηγοί είναι ουσιαστικά τα μεγάφωνα που βρίσκονται μέσα στα ακουστικά και αποτελούν το βασικό στοιχείο που επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Όσο μεγαλύτερα είναι, τόσο καλύτερη η ποιότητα και τόσο πιο ευδιάκριτες οι λεπτομέρειες κάθε ήχου. Σε γενικές γραμμές, ένας οδηγός από 40mm και πάνω είναι μια καλή επιλογή!

2. Άνεση και εφαρμογή

Mιας κι ένα gaming session μπορεί να διαρκέσει ώρες, η άνεση είναι πολύ σημαντική. Δώσε προσοχή στην ποιότητα κατασκευής του και στο ρυθμιζόμενο μέγεθος. Εκτός αυτού, τα gaming headsets χωρίζονται σε 3 βασικά είδη: 

Over Ear

Με μεγάλες κάψες, που εφαρμόζουν γύρω από το αυτί και απομονώνουν καλύτερα τους εξωτερικούς θορύβους.

In Ear

Διακριτικά ακουστικά, αλλά χρειάζονται συχνές επανατοποθετήσεις. 

On Ear

Με μικρές κάψες, που εφαρμόζουν πάνω στο αυτί και δεν απομονώνουν τελείως τους εξωτερικούς θορύβους.

3. Χαρακτηριστικά και ποιότητα μικροφώνου

Αποσπώμενο μικρόφωνο: Το μικρόφωνο αποσπάται από τα ακουστικά, προσφέροντας ασφαλέστερη μεταφορά των ακουστικών αλλά και χρήση μόνο για ήχο. 

Πλήκτρο σίγασης (mute): Διαθέτει λειτουργία σίγασης του μικροφώνου με μία απλή κίνηση, προσφέροντας ιδιωτικότητα αλλά και μείωση του θορύβου σε ομαδικές συνομιλίες. 

Πτυσσόμενο: Το μικρόφωνο ενσωματώνεται στο σώμα των ακουστικών όταν δεν θέλετε να το χρησιμοποιείτε.

Παίζεις με άλλα άτομα μαζί; Τότε επίλεξε ένα gaming headset, με κορυφαία ποιότητα και στο μικρόφωνο. Προτίμησε ένα με μικρόφωνο που ακυρώνει τους εξωτερικούς θορύβους. Η καθαρότητα της φωνής θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη επικοινωνία & συνεργασία με τους συμπαίκτες.

4. Συνδεσιμότητα

Τα ενσύρματα ακουστικά προσφέρουν αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας ήχο, μιας και θα έχεις μεγαλύτερη σιγουριά πως δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στον ήχο. Ανάλογα τι σε βολεύει περισσότερο υπάρχουν ακουστικά με βύσμα 3.5mm ή USB.

Τα ασύρματα, από την άλλη, παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά θα πρέπει πάντα να θυμάσαι να τα φόρτιζεις. Μπορείς να βρεις ασύρματα με σύνδεση μέσω bluetooth.

5. Ήχος Surround 

Για μια βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού, αναζήτησε ακουστικά με τεχνολογία ήχου surround, που μπορούν να προσφέρουν μια καθηλωτική αίσθηση βάθους και ολοκληρωμένου ήχου.

6. Διάρκεια μπαταρίας (ασύρματα ακουστικά)

Αν έχεις αποφασίσει να πάρεις ασύρματα gaming headset, ελέγξτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Θες να ξεμείνεις από μπαταρία στη μέση ενός battle; Μάλλον όχι. Γι’ αυτό κάνε την κατάλληλη επιλογή! 

Θες να δώσεις μία έξτρα πινελιά στο headset σου; Δες και κάποια ακουστικά με RGB φωτισμό

Σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις; 

Δες και ανακάλυψε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις περισσότερο.

‘’Πού και πού’’

Αν είσαι casual gamer και απλά απολαμβάνεις το gaming, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, επίλεξε ενσύρματα ακουστικά, για να σιγουρευτείς πως δεν θα υπάρξει καθυστέρηση ήχου. Αν σε βολεύουν, μπορείς να επιλέξεις in ear που καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο, είναι συνήθως πιο οικονομικά και μπορείς να τα έχεις παντού μαζί! 

‘’ Πάντα & παντού’’

Αν είσαι pro gamer και το gaming είναι πλέον μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας, ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε pro ακουστικά. Επίλεξε ασύρματα Over Ear ακουστικά, που, όμως, μπορούν να συνδεθούν κι ενσύρματα, με ήχο surround, για να απολαμβάνεις στο μέγιστο κάθε gaming session. Προτίμησε ένα μικρόφωνο που απομονώνει τους εξωτερικούς θορύβους, για απρόσκοπτη επικοινωνία με τους συμπαίκτες, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Η εμφάνιση μετράει! Και για κάτι που θα φοράς καθημερινά θες να ξεχωρίζει. Γι’ αυτό επίλεξε ακουστικά με RGB φωτισμό.

Θες να μάθεις περισσότερα ή μήπως να δεις συγκεκριμένες προτάσεις; Δες το βίντεο!

Σχετικά Άρθρα

 Η Εμπειρία μου με τα Gaming Ακουστικά Inzone H5 της Sony | Review
Τα καλύτερα Gaming Headsets της αγοράς
Τα καλύτερα gaming ποντίκια της αγοράς
Οδηγός αγοράς για Gaming Ποντίκια