Μια συμβουλή για το παιδί μου!

Μια συμβουλή για το παιδί μου!

Όταν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς θα σχηματιστεί στο προαύλιο. Οι παλιοί συμμαθητές θα αγκαλιάζονται και τα νέα παιδια θα κρατάνε σφιχτά το χέρι των γονιών τους.

Και οι καρδιές μας; Αυτές θα χτυπούν στον ίδιο ρυθμό. Λίγο χτυποκάρδι, λίγη χαρά και ένα άγχος για να ξεκινήσει μια υπέροχη χρονιά, μια χρονιά που τα παιδιά μας θα ανθίσουν, θα μεγαλώσουν, δεν θα πληγώσουν αλλά και δεν θα πληγωθούν. Αν έπρεπε λοιπόν να δώσω μόνο μια συμβουλή στα παιδιά μου πριν ανοίξει το σχολείο αυτή θα ήταν να φέρονται στους άλλους όπως θα ήθελαν να τους φέρονται! Ακούγεται τόσο απλό και όμως αυτή η συμβουλή κρύβει μέσα της το μυστικό για μια χαρούμενη ζωή!

Μαμά τι σημαίνει αυτό; Ίσως μας ρωτήσει το παιδί μας.. Και τότε να του πείτε… Όλοι μας θέλουμε να μας φέρονται δίκαια, να μας εμπιστεύονται και να δείχνουν επιείκεια στα λάθη μας. Έχουμε ανάγκη από αφοσιωμένους φίλους, που μας νοιάζονται, μας αγαπούν και δεν μας προδίδουν. Θέλουμε να μη μας κατηγορούν ή κριτικάρουν αλλά να στέκονται με αγάπη στο πλευρό μας. Μας αρέσει να μας εκτιμούν και να μας σέβονται. Θέλουμε να μην μας αφήνουν μόνους και να μας προστατεύουν.

Είναι πολυ σημαντικό για εμάς να μη μας ξεχωρίζουν επειδή έτυχε να έχουμε κόκκινα μαλλιά, έτυχε να είμαστε ψηλοί ή κοντοί ή γιατί φοράμε απλώς σιδεράκια.
 Όπως λοιπόν εμείς τα θέλουμε όλα αυτά έτσι και οι άλλοι θέλουν και περιμένουν τα ίδια και από εμάς τους ίδιους. 

Αγαπημένο μου παιδί, στο σχολείο και στη ζωή σου να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φέρονται! Αυτό να θυμάσαι, αυτό να φυλάξεις μέσα στην καρδιά σου για πάντα. Και όλα θα πάνε καλά!

Εύχομαι να έχεις μια υπέροχη σχολική χρονιά και μια ακόμα πιο υπέροχη ζωή!

Σχετικά Άρθρα

7 συμβουλές για εύκολη προσαρμογή στο σχολείο
Αν θέλεις να μάθεις πως πέρασε στο σχολείο, κάνε αυτές τις ερωτήσεις
Σχολικά Είδη Νηπιαγωγείου
Σχολικά Είδη Δημοτικού