Απαραίτητα μαγειρικά σκεύη και ιδέες για απλά γεύματα!
Πριν αναρωτηθείς τι θα φτιάξεις σήμερα για να φας, είναι σημαντικό να ξέρεις με τι εξοπλισμό θα πρέπει να εφοδιαστείς, ωστέ να είναι πάντα εύκολη η διαδικασία μαγειρέματος.
Κατσαρόλα
Θεωρείται ως το πιο βασικό σκεύος σε μια κουζίνα. Στην αγορά υπάρχει ποικιλία τόσο σε μέγεθος, όσο και στο υλικό κατασκευής τους. Σημαντικό είναι να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, αλλά μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με γυάλινο καπάκι που μας επιτρέπει να βλέπουμε το φαγητό μας, σίγουρα αποτελεί μια σωστή επιλογή.
Τηγάνι
Μη βιαστείς να το συνδέσεις με την ανθυγιεινή διατροφή, γιατί δεν ισχύει πάντα.
- Ένα μεσαίο τηγάνι θα σε βολέψει σε πολλές συνταγές, καθώς θα το χρησιμοποιήσεις για τηγάνισμα, ή και για μια απλή σάλτσα.
- Ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι τύπου wok θα σε βοηθήσει για πιο ζουμερά πιάτα, όπως ένα ριζότο.
- Μια καλή επιλογή, επίσης, είναι ένα τηγάνι τύπου γκριλιέρα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το ψήσιμο κρέατος ή ψαριών και να έχεις αποτέλεσμα σαν να ψήνεις στη σχάρα.
Ταψί
Σε ένα ταψί μπορείς να ψήσεις κρέας, να γκριλάρεις μπιφτέκια, αλλά και να ψήσεις μπισκότα, κουλουράκια ή άλλα γλυκίσματα. Φρόντισε λοιπόν να έχεις τουλάχιστον δύο ταψιά, διαφορετικού μεγέθους ή και σχήματος.
Μπολ
Το πιο απλό και παράλληλα το πιο χρήσιμο σκεύος σε μια κουζίνα. Τα μεγέθη πολλά, όσο πολλές είναι και οι χρήσεις τους - ανάμειξη υλικών σε μια συνταγή, ανακάτεμα σαλάτας, σερβίρισμα σάλτσας/ντιπ στο τραπέζι και τόσα άλλα. Μπορείς να διαλέξεις μερικά διαφόρων μεγεθών για να κάνουν τη μαγειρική σου πιο εύκολη.
Πολυκόπτης
Ψιλοκόβει και πολτοποιεί σχεδόν τα πάντα, οπότε θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο στην εκτέλεση πολλών συνταγών, ειδικά αν επιλέξεις πολυκόπτη με δοχείο μεγάλης χωρητικότητας.
Διάφορα μικροεργαλεία
Τέλος, ας μην ξεχάσουμε κάποια εργαλεία απαραίτητα για τις πιο πολλές συνταγές, όπως μια σπάτουλα γενικής χρήσης, μια τσιμπίδα (για τα ψητά σου), ένα σουρωτήρι (για τα ζυμαρικά σου) και ένας τρίφτης (για τα λαχανικά σου).
Απλά και γρήγορα γεύματα
Και τώρα που συγκέντρωσες όλα σου τα εργαλεία, θα σου προτείνουμε κάποιες ιδέες για εύκολα γεύματα που θα χρειαστούν περίπου 15’ από τον χρόνο σου.
Ψητά
Χρησιμοποίησε το τηγάνι σου για ψητό κρέας, ενώ παράλληλα μπορείς να βράσεις ρύζι στο κατσαρολάκι σου. Εναλλακτικά, και πιο υγιεινα, προτίμησε τον φούρνο. Μια ωραία ιδέα είναι ο ψητός σολομός. Σε ένα μπολ ανακατεύεις μέλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, περιχύνεις τον σολομό και το τοποθετείς σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 15’. Πάλι, μπορείς να συνοδεύσεις με ρύζι, ζυμαρικά ή σαλάτα.
Ζυμαρικά
Πάντα υπάρχουν πολλές ιδέες για νόστιμα και εύκολα πιάτα με τα αγαπημένα μας μακαρόνια. Ζεστά ή κρύα πιάτα, με κρέας ή vegetarian, υπάρχουν τόσοι συνδυασμοί, που δε θα τα βαρεθείς ποτέ!
Και μην ξεχνάς: μια ισορροπημένη διατροφή δεν θέλει κόπο -ή χρόνο- θέλει τρόπο!
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!