Βιβλία θρίλερ που κόβουν την ανάσα!

Βιβλία θρίλερ που κόβουν την ανάσα!

Καθώς το Halloween πλησιάζει, φέρνει μαζί του μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και μια απρόσμενη επιθυμία για σκοτεινά μυθιστορήματα που απογειώνουν την φαντασία. Είναι η εποχή που μια σελίδα μπορεί να μετατραπεί σε πύλη για έναν κόσμο εφιαλτικό, γεμάτο μυστήριο, καταιγιστικές εξελίξεις και φυσικά...τρόμο!

Για αυτό λοιπόν, είναι η καλύτερη περίοδος για να βάλεις στη λίστα σου ένα βιβλίο που υπόσχεται να σε παρασύρει σε έναν κόσμο ανατριχιαστικό, τρομακτικό και γεμάτο μυστήριο!

«Σάλεμς Λοτ» του Stephen King

Σάλεμς λοτ
από 12,21 €

Ο Μπεν Μίαρς, επιτυχημένος συγγραφέας, επιστρέφει στο Σάλεμς Λοτ για να γράψει ένα μυθιστόρημα που θα βασίζεται στα χρόνια που έζησε εκεί ως παιδί, σε μια προσπάθεια να ξορκίσει τους φόβους που τον στοιχειώνουν απ' την παιδική του ηλικία. Ήταν μάρτυρας ενός συμβάντος στο παλιό σπίτι στον λόφο, εκεί όπου τώρα μένει ένας άντρας που του προκαλεί μια ανεξήγητη ανησυχία. Την ίδια ώρα, περίεργα γεγονότα συμβαίνουν στην πόλη -ένα παιδί εξαφανίζεται, ένας σκύλος θανατώνεται με βάναυσο τρόπο- και η λίστα ολοένα και μεγαλώνει... Σύντομα, την ανησυχία θα διαδεχθεί ο τρόμος...

Φυσικά πρώτος στην λίστα των βιβλίων θρίλερ δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον... μαέστρο του είδους Stephen King. Το εμβληματικό μυθιστόρημα του εν λόγω συγγραφέα, εμπλουτισμένο με περισσότερες από 150 σελίδες σπάνιου υλικού, πραγματεύεται την επιστροφή του συγγραφέα Μπεν Μίαρς στο Σάλεμς Λοτ προκειμένου να γράψει ένα μυθιστόρημα για το σπίτι που του προκαλεί ακόμα και σήμερα εφιάλτες. 

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς μία σειρά ανεξήγητων γεγονότων που συμβαίνουν στην πόλη έρχονται να σε τρομάξουν και να σε τοποθετήσουν μαγικά στο υποβλητικό σκηνικό που έχει συνθέσει τόσο περίτεχνα ο King. Οι ανατριχιαστικές σκηνές του βιβλίου, όπως μπορείς να φανταστείς, δεν είναι λίγες, ενώ ο τρόπος γραφής του σε κάνει να θες να γνωρίσεις καλύτερα τους αρκετούς, για τα δεδομένα του King, χαρακτήρες και να φτάσεις πάση θυσία στο τέλος.

«Καλό μου Παιδί» της Romy Hausmann

Καλό μου Παιδί

Εκείνος φτιάχνει τη μέρα και τη νύχτα. Σαν Θεός.

Μια καλύβα στο δάσος, χωρίς παράθυρα. Η ζωή της Λένας και των δύο παιδιών της ακολουθεί αυστηρούς κανόνες: γεύματα, τουαλέτα, μελέτη, όλα ακολουθούν ευλαβικά ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ο πατέρας μεριμνά για την τροφή, τους προστατεύει από τους κινδύνους του έξω κόσμου και φροντίζει να έχουν πάντα τα παιδιά του μια μητέρα - όποιο κι αν είναι το κόστος.

Αλλά μια μέρα η μητέρα καταφέρνει να αποδράσει. Και τότε ξεκινάει ο πραγματικός εφιάλτης. Διότι πολλά δείχνουν ότι ο πατέρας θέλει πάση θυσία να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Η αστυνομία μαζί με την οικογένεια της Λένας προσπαθούν απεγνωσμένα να ενώσουν τα κομμάτια ενός παζλ που δεν φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Τι απ' όλα συμβαίνει πραγματικά και τι είναι προϊόν παράνοιας;

Βιβλίο-θρίλερ φαινόμενο, απολαυστικά σκοτεινό και κλειστοφοβικό που θα συνεχίσει να σε στοιχειώνει για πολύ καιρό μετά την ανάγνωση του. Εξαιρετικός τρόπος γραφής, πρωτοπρόσωπη αφήγηση που δεν θα σε κουράσει καθόλου και θα σε κάνει να θέλεις να το διαβάσεις "μονορούφι". Η ιστορία ξεκινάει με την απόδραση της ηρωίδας μητέρας που εγκαταλείπεται τραυματισμένη σε ένα δάσος....και το μυστήριο ξεκινά!


Αν και η αφήγηση αρχίζει από το τέλος και σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις καταλάβει τα πάντα για την πλοκή, σε διαβεβαιώ ότι έχεις εξαπατηθεί πλήρως... Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη αφήνοντάς σε με το στόμα ανοιχτό. Με τις οικογενειακές σχέσεις να αποτελούν τον πυρήνα του βιβλίου, η συγγραφέας διερευνά με αιχμηρή ακρίβεια τα συναισθήματα και τα κίνητρα των χαρακτήρων ανασύροντας μυστικά που αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ακόμα και για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους.

«Σώσε Με» του Δημήτρη Σίμου

Σώσε με, Ψυχολογικό Θρίλερ
0
0
από 10,62 €

Τρεις αδερφές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο χωριό που μένει η μητέρα τους με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα τους. Η μία αδερφή όμως δεν έρχεται ποτέ. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το πτώμα μιας γυναίκας, παραμορφωμένο. Είναι η αγνοούμενη αδελφή το επόμενο θύμα; Στην προσπάθειά τους να τη βρουν θα πνιγούν στο παρελθόν. Για να σωθούν, πρέπει να κολυμπήσουν στο ορμητικό ποτάμι με τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβε το Δάσος των Μανιταριών.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που δε θα σε αφήσει σε ησυχία μέχρι να φτάσεις στην τελευταία του σελίδα. Οι περιεκτικές περιγραφές παρουσιάζουν καταστάσεις και τοπία με τρόπο λιτό και χωρίς καμία δόση υπερβολής, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να σε τοποθετούν στην Κομοτηνή, τόπο εξέλιξης των γεγονότων.

Ο συγγραφέας πραγματεύεται τις οικογενειακές σχέσεις, τις σχέσεις των τριών αδερφών και της μητέρας τους, που ενώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία άρρηκτη σχέση αγάπης, η εξαφάνιση της μικρής αδερφής θα φέρει στο φως ένοχα μυστικά. Μυστικά που αντικατοπτρίζουν την προβληματική κοινωνία που ζούμε και έχουν πολλές κοινωνικές προεκτάσεις. Ο τίτλος του βιβλίου δεν είναι καθόλου τυχαίος, άλλωστε, καθώς όλη η ανάγνωση έχει σκοπό να σε φέρει αντιμέτωπο με την διαφθορά, την αδικία, τη σιωπή που επικρατεί στις μικρές κοινότητες της επαρχίας και σε οδηγεί να αναζητήσεις την λύτρωση, τη σωτηρία.

«Το Πείραμα» του Sebastian Fitzek

Το Πείραμα
από 10,57 €

Δεν ήταν φόνος... Δεν ήταν βιασμός... Δεν ήταν βασανιστήριο... Ήταν κάτι πολύ χειρότερο.

Τρεις γυναίκες εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος. Μία εβδομάδα είναι αρκετή για τον ψυχοπαθή, γνωστό και ως Ψυχοθραύστη, για να τις καταστρέψει. Κανένας δεν γνωρίζει τη μέθοδο που χρησιμοποιεί, όμως μέχρι την έβδομη ημέρα θα είναι πλέον ψυχολογικά νεκρές, θαμμένες ζωντανές στο ίδιο τους το σώμα. Ένα μόνο πράγμα είναι γνωστό: οι αλλόκοτοι γρίφοι που αφήνει σε κάθε θύμα του.

Λίγο πριν από τη βραδιά των Χριστουγέννων, ο Ψυχοθραύστης θα ξαναχτυπήσει. Σε μια πολυτελή ψυχιατρική κλινική έξω από το Βερολίνο, το χιόνι πέφτει πυκνό, καθιστώντας τον χώρο ακόμα πιο δυσπρόσιτο και απομονωμένο. Γιατροί και ασθενείς συνειδητοποιούν με φρίκη ότι ο μανιακός που τρομοκρατεί εδώ και καιρό την πόλη βρίσκεται ανάμεσά τους.

Παγιδευμένοι στο εσωτερικό της κλινικής, η μόνη τους διέξοδος είναι να ενωθούν για να προστατέψουν ο ένας τον άλλον. Όμως, σε μία νύχτα ανείπωτου τρόμου όπως αυτή, εκείνος θα τους αποδείξει πως δεν υπάρχει διαφυγή...

Αναμφίβολα από τα καλύτερα βιβλία του συγγραφέα που αρέσκεται να σε παραπλανά από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάγνωσης.

Το βιβλίο σε καλωσορίζει με τη φράση του Γούντι Άλεν "Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Απλώς δεν θα ήθελα να είμαι εκεί όταν έρθει" και αυτή ακριβώς η φράση είναι που τριγυρίζει στο μυαλό σου όσο διαβάζεις το ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου του Fitzek.

Η αφήγηση τοποθετείται στο χώρο μίας πολυτελούς ψυχιατρικής κλινικής (δεν το περίμενες ε;) με τους γιατρούς και τους ασθενείς να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τον παρανοϊκό Ψυχοθραύστη που κυκλοφορεί ανάμεσά τους. Εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό της κλινικής λόγω του χιονιού, οι χαρακτήρες θα ζήσουν τον απόλυτο εφιάλτη μη γνωρίζοντας από ποιον να προστατευτούν και ποιον να εμπιστευτούν στην προσπάθειά τους για επιβίωση. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης θα συναντήσεις διάφορους γρίφους (αυτούς που αφήνει ο παρανοϊκός στα θύματά του) οι οποίοι απαντώνται αλλά όχι όλοι.  Το μυστήριο που μένει άλυτο μέχρι το τέλος είναι πώς ο Ψυχοθραύστης καταφέρνει να παγιδεύσει τις ψυχές των θυμάτων του, χωρίς να τους σκοτώνει και αν μπορούν τελικά οι ψυχές αυτές να ελευθερωθούν. Αυτό ακριβώς είναι που θα ανακαλύψει όποιος πάρει μέρος στο Πείραμα...

Hint: Μην παραλείψεις τον επίλογο του βιβλίου καθώς δεν περιέχει μόνο τις τυπικές ευχαριστίες!

Αυτά είναι μόλις λίγα από τα πολλά βιβλία θρίλερ που υπόσχονται να σε καθηλώσουν από την πρώτη κιόλας σελίδα, καθώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ακόμα και αν για μια στιγμή πιστέψουμε ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση του μυστηρίου...Εκρηκτικές ανατροπές, ανατριχίλα, ένοχα μυστικά και απρόβλεπτα γεγονότα είναι κάποια στοιχεία που συνθέτουν ένα πολύ καλό βιβλίο θρίλερ που θα σε αφήσουν να αναρωτιέσαι μέχρι το τέλος της ανάγνωσης!

Σχετικά Άρθρα

Βασικός Μέτοχος του Πέτρου Μάρκαρη
Καλοκαίρι και ρομαντικά βιβλία πάνε πακέτο
Είσαι fan των true crime podcasts? Αυτά είναι τα βιβλία που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσεις!
Rebecca Yarros: Η συγγραφέας - φαινόμενο του BookTok & το βιβλίο που θα γίνει σειρά